Capitolul 3

45 4 2
                                    

Blondul a apucat-o pe tanara de brat si a indrumat-o in directia incaperii lui secrete. Sarah era putin socata de agresivitatea cu care se comporta prietenul ei, dar a decis sa-si pastreze asta in minte.

In momentul in care cei doi au intrat in incaparea care servea drept sediu al organizatiei lor secrete, adolescenta a renuntat la pelerina, ramanand intr-un costum negru format dintr-un maiou si o pereche de pantaloni scurti.

Cativa dintre membri organizatiei se holbau la vederea tinutei ei, dar au preferat sa-si pastreze parerile personale, temandu-se ca nu cumva sa fie raniti din cauza la asta.

Blondul o conduce pe tanara intr-un colt al incaperii, dupa care reia discutia.

- Sarah, am mai discutat despre asta. Nu putem sa ne razvratim contra lui. In situatia actuala suntem depasiti numeric si singura cale care ne-ar oferii o sansa sa castigam lupta este sa asteptam si sa adunam mai multi oameni.

Blondul ii simte incordarea printesei, lucru care-l face sa se intrebe din nou referitor la motivul venirii ei. Dar mai bine ar trebui s-o intrebe asta mai tarziu, cand atmosfera dintre ei n-o sa fie atat de tensionata.

- Nu am de gand sa ma intorc la castel. recunoaste ea, socand fiecare individ care se afla in apropierea lor.

- Ce vrea sa insemne asta ? Ty... Ai spus ca te ocupi tu de problemele de genul asta. o femeie cu parul de culoarea chihlimbarului intervine, enervata de intorsatura pe care au luat-o lucrurile.

Ty transpira intens, incercand sa gaseasca un plan astfel incat sa le linisteasca. Isi deschide gura in incercarea de a-si pune planul in aplicare, dar si-o inchide brusc cand ii aude vocea roscatei. Probabil cel mai bun lucru pe care-l poate face este sa stea si sa observe cum relatia dintre ele va reveni la normal.

- Kate, asta e decizia mea. Am asteptat destul timp, iar situatia regatului se inrautateste vizibil pe zi ce trece. In ritmul asta, daca continuam sa asteptam nu vom mai avea ce salva. Oamenii, copii, supusii mei traiesc in teama ca urmatoarea zi le va aduce sfarsitul si sunt incapabili sa schimbe asta. Cum ai vrea sa am rabdare dupa ce le-am vazut suferinta pe chipuri ? Suferinta care va ramane eterna in sufletele lor...

Femeia inghite in sec nestiind cum sa reactioneze la auzul cuvintelor ei. E adevarat ca situatia din regate mai dezastruoasa ca niciodata, insa cuvintele lui Ty reprezetau adevarul... Nu au cum safaca fata armatei lui Eis in situatia actuala. Poate daca ar mai putea face rost de cateva zile...

- Sarah, te inteleg, crede-ma. Stii prea bine ca toata viata mi-am petrecut-o pe strazi, luptand pentru ceea ce credem. Stii prea bine cat imi doresc aceasta schimbare... Cat ne-o dorim... De asta, te implor mai asteapta doar cateva zile.

Mainile lui Kate au esuat sa atinga mainile roscatei, ceea ce au facut-o sa se ingrijoreze. Privirea adolescentei evita privirea femei in momentul in care-i raspunde.

- Nu pot, chiar nu pot.

Lacrimi au inceput sa i se scurga pe fata, dar in ciuda la asta si-acontinuat monologul.

- Nu pot sa ma casatoresc cu Eis. Mai ales dupa ce am aflat ca el e raspunzator pentru....

Vocea ei dispare, inainte sa-si finalizeze gandurile. Durerea era prea puternica, prea proaspata pentru a spune un astfel de lucru, fara ca inima ei sa sfasie in bucati marunte. A urmat un moment de tacere deplina in intreaga incapere, doar bataile unui ceas reusind sa marcheze trecerea timpului.

Atmosfera tensionata dispare in momentul in care un baiat cu parul blond isi face aparitia.

- Ce dracu e cu tacerea asta ? A murit cineva ?

Ochii tuturor s-au indreptat in directia printesei, iar ea a inceput sa roseasca in momentul in care si-a dat seama ca a devenit centrul atentiei.

Putea sa se descurca sa detina controlul unei intregi multimi sau chiar sa tina piept in fata unei grupari de infractori, dar in ciuda la asta sesimte pur si simplu dominata de prezenta lui.

Sa fie asta din cauza faptului ca ochii lui semanau cu cei ai lui Josh. Dar spre deosebire de mentorul ei, privirea baiatului era expresiva, putand sa citeasca usor sentimentele care-l dominau.

Fata roseste si mai tare in momentul in care realizeaza ca a inceput sa se holbeze, iar baiatul a inceput sa adopte o atitudine defensiva.

Din fericire Ty s-a apropiat de el, batandu-l usor pe umar facand ca situatia sa revina la normal.

- Kay... N-am crezut ca o sa-mi faci placerea sa ma vizitezi atat de curand. Cumva ti-a venit dor de unchiul tau ? intreaba barbatul, deschizandu-si larg bratele in asteptarea unui semn de afectiune din parea nepotului preferat... Dar a fost rasplatit doar cu indiferenta. Baiatul si-a bagat mainile adanc in buzunarele pantalonilor sai, adoptand o pozitie relaxata.

- Motivul pentru care sunt aici e din cauza faptului ca Tim mi-a dat ca misiune sa cercetez oraselul asta. Aparent se pare ca in ultima vreme s-au inregistrat multe disparitii stranii, multi dintre partenerii lui de afaceri au incetat sa-i mai corespondeze brusc, doar pentru a descoperii cateva zile mai tarziu ca sunt morti.

- Deci esti detectiv acum ? il intreaba Ty intrerupandu-i povestirea. Baiatul ofteaza, plimbandu-si mana prin par.

- Cred ca poti spune si asta. Dar oricum e ceva temporal. Cand problema se va rezolva voi lucra din nou ca si asasin. Dar ce e cu intrebarile astea ? Niciodata nu te-a interesat slujba mea. Atata timp cat ma intorceam in viata era in regula pentru tine. Ce te-a facut sa te schimbi, batrane ? intreaba baiatul vizibil interesat de noua latura pe care unchiul sau o tinuse ascunsa atata timp.

Barbatul rade nervos, displacandu-i faptul ca Kay poate sa fie uneori prea perceptiv.

- Adevarul e ca... Am nevoie de ajutorul tau. marturiseste Ty intr-un final socandu-l complet pe baiatul din fata lui.

- Ajutorul meu ? repeta Kay, incercand sa se asigure ca a inteles bine intentiile unchiului sau.

- Da, ajutorul tau. repeta batranul, dupa care-i povesteste situatia in care se aflau.

Un nou începutUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum