☆2.5☆

108 5 4
                                    

När två tjejer fixat klart mitt hår på, tro det eller ej, 3 minuter, ser jag mig i spegeln och blir positivt överraskad. Min syn på smink inom modellvärlden har tydligen varit helt fel, iallafall när det gäller VS. Det enda dem gjort i sminkväg är att framhäva mina naturliga drag och täckt över det lite röda i mitt ansikte. Och contour'at såklart.
"Dags att prova kläderna" säger en av dem med en blick på klockan som sitter på hennes arm. Jag reser mig snabbt upp och den andra tjejen räcker mig en galge med kläderna i en sån där "påse", ni vet. Jag går in i ett slags provrum och drar för draperiet. Jag inser att jag inte har en aning om vad det är som jag ska ha på mig och jag drar snabbt ner dragkedjan för att titta. Det enda jag ser är en fin grön färg och något svart.

Efter några minuter och lite hjälp från de 2 tjejerna har jag lyckats få på mig min "outfit", som inte är mycket till outfit, då det ju fortfarande är underkläder jag ska "visa". Jag ser mig i den stora spegeln. Det är ju fint, finare än jag trodde att det skulle vara. Grönt passar mig tydligen ganska bra, vilket jag absolut inte förväntat mig.

Det var fjärilarna som varit svåra att få på mig på egen hand, men nu fattade jag grejen med att dem skulle vara en del av det, de band ihop det på något sätt

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Det var fjärilarna som varit svåra att få på mig på egen hand, men nu fattade jag grejen med att dem skulle vara en del av det, de band ihop det på något sätt. Jag drar undan draperiet och går ut. Där står Kiara och tittar förvånat på mig.
"Jag älskar grejen med fjärilarna. Och vem hade kunnat tro att du passade så bra i grönt?" Hon log.
"Eller hur" jag skrattar till. Mitt skratt låter inte riktigt som vanligt, vilket jag antar att Kiara också hör. Det låter mer darrigt, nervöst.
"Det är bara ett genrep, Kelly. Och det kommer att gå jätte-bra" försäkrar hon.
"Ja du har nog rätt, det är bara för att det är första gången, jag känner mig lite nervös." Jag tar några djupa andetag.
"Vi börjar om 3 minuter! Ni vet hur det funkar, när ni hör ert namn går ni ut från vänster sida, gör er grej och går tillbaka in. Jag sitter där ute och ger er förslag på förbättringar efteråt. Gör ert bästa" jag blev imponerad av att Fiona både kunde låta som en stämsångerska och en militär på samma gång. Jag tog ett sansat andetag.
"Kelly?" Jag vände mig snabbt om. Där stod en kvinna med headset och ett papper, som jag antog var programmet.
"Jaa?"
"Du går på som nummer 3, efter Taylor, ok?"
"Okej, tack" svarar jag och hon går snabbt vidare för att prata med dem andra.
Jag hör en röst från högtalarna säga:
"Vi börjar om 20 sekunder." Och musik börjar spelas ute vid scenen. Alla modeller ställer sig i ordning vid den vänstra sidan, där vi ska gå in och jag går dit och ställer mig efter Elsa och Taylor.

Justin's POV:
När jag går in genom portarna med Eric, en av mina livvakter tätt bakom mig hör jag musik startas och strömma genom lokalen. Precis i tid. Jag var övertygad om att jag inte skulle behöva ha med mig livvakt hit, men Eric insisterade. Jag hade inget emot hans sällskap, det var bara det att det fick mig att se ut som en dryg person, med hybris. Annars var Eric helt okej och definitivt en av mina favoriter. Vi går snabbt in den vanliga vägen, där publiken vanligtvis strömmar in när det är showtime. Jag öppnar försiktigt en av dörrarna och går in. Där är som vanligt, en massa stolar uppradade och längst fram vid scenen sitter Fiona Lancaster, chefen. Jag går fram och sätter mig tyst bredvid henne. Hon vänder sig snabbt om med ett leende.
"Du kom precis i tid, du har bara missat en av dem" Säger hon medans hon skakar min hand och jag hoppas att det inte är Kelly, jag missat.
Nästa modell som kommer ut är Taylor, som jag träffat på en av deras tidigare fashion-shows. Jag iakttar henne där hon går på catwalken med långa steg och händerna på höfterna. Jag hade aldrig förstått hur de klarade av att gå sådär och fortfarande få det att se ganska naturligt ut. Hon vände framme i änden av catwalken och började gå tillbaka.
"Vem är nästa?" Viskar jag till Fiona. Hon håller upp ett papper av programmet med fingret på nummer 3. Kelly. Jag nickar och försöker se så uttryckslös ut som möjligt men sätter mig spänt upp på stolen för att kunna se bättre. Jag tittar exalterat på hörnet, där de alltid kommer ut. Och efter några sekunder kommer hon ut. Och jag blir mållös. Efter att bara ha sett henne på bild, hade jag inte kunnat föreställa mig att hon kunde bli vackrare. Men bilderna var i princip ingenting i jämförelse med verkligheten. Hon går med självsäkra steg framåt och hon är prydd av fjärilar och ett tygstycke av något slag, som fladdrar efter henne när hon går. Hon är magnifik. Och för en sekund glömmer jag bort det komplicerade. Att hon inte vet att jag är jag. Jag hindrar mig själv från att ställa mig på stolen och busvissla. Hon kommer fram till änden av catwalken och stannar till några sekunder.

Hon är verkligen vacker och jag håller tillbaka ett stort leende

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hon är verkligen vacker och jag håller tillbaka ett stort leende.
"Kan du tänka dig att hon aldrig gjort det här förut?" Viskar Fiona stolt.
"Det ser ut som om hon aldrig gjort annat" viskar jag tillbaka och Fiona nickar nöjt. Och 4 sekunder senare har hon gått till hörnet och försvunnit. Resten av modellerna flyter förbi som i en dimma, ingen av dem gör det ens i närheten lika bra som hon och jag längtar efter att få träffa henne backstage.

En stund senare stängs musiken av och en av killarna som uppenbarligen sköter ljudet och ljuset kommer fram till Fiona.
"Det såg jättebra ut, allt är riggat och klart inför showen" säger han och gör tummen upp.
"Toppen" ler Fiona och han går iväg för att kolla olika sladdar.
"Nu är det dags för att ge feedback till tjejerna. Du kanske vill hänga med?" Hon vänder sig mot mig med ett höjt ögonbryn.
"Aa visst" säger jag och försöker låta oberörd. Hon går upp på scenen och jag följer efter henne in bakom kulisserna. Tre av modellerna har redan hunnit byta om och står vid sina bord för att packa ihop. Fiona går snabbt fram till Adriana och pratar snabbt samtidigt som Adriana nickar fokuserat. Jag lyssnar inte så noga på vad hon säger till någon av dem, mina tankar är uppehållna på annat håll. Jag ser en brunett stå utanför "provrummet" och sträcka in en hög med kläder genom sidan av draperiet. Det känns som att jag sett henne förut. Sen vänder hon sig om och lutar sig mot väggen bredvid samtidigt som hon pratar med den innanför draperiet. Jag kommer på att jag känner igen henne från Kelly's instagram. Det måste vara Kiara. Vilket innebär att Kelly vilken sekund som helst kommer att komma ut därifrån. Tanken gör mig kallsvettig. Tänk om hon listar ut det? Tänk om hon pusslar ihop bitarna? Jag skakar nästan osynligt på huvudet och blundar några sekunder. När jag tittar upp igen har hon gått ut därifrån och hon skrattar åt något Kiara säger. Det där leendet är ren och skär perfektion. Precis då får Fiona också syn på henne och börjar gå mot dem och jag följer smidigt efter. 
"Kelly darling!" Utropar hon och Kellys blick vänds mot henne. Hon ler mot Fiona som ställer sig framför henne.
"Du var fantastisk, du är en naturbegåvning."
"Tack så jätte-mycket" hon ler stort.
"Oh just det, ni har nog inte träffats." Fiona tittar från mig till Kelly.
"Nej det har vi inte. Hej. Jag är Kelly" säger hon artigt och sträcker ut handen mot mig samtidigt som hon möter min blick.
"Hej. Justin" presenterar jag mig med ett leende. Hon ler tillbaka och det är så nära att jag glömmer bort att släppa hennes hand. Det känns som om hennes hand hör hemma i min på något sätt.

Jag bestämde mig för att göra en lite längre del denna gången. Och jag undrar: vill ni helst ha långa eller korta delar?🤔

Det bästa året♡Where stories live. Discover now