20

1.1K 36 9
                                    

'' Jag tror att jag vet hur vi ska få i hop dom tillsammans'' sa jag med en lurig röst och la till ett stort leende på mina läppar.

'' Hur då??'' frågade Marcus.

'' På söndag ska ni ju ha konsert på Liseberg. Under konserten kan Martinus berätta för hela publiken att han har gjort något dumt mot den personen som han älskar (Jossan) och att han berättar om alla sina känslor för Jossan. Tro mig, det kommer att sluta med en kyss 😂👌'' sa jag glatt.

'' Ja! Det är en briljant ide '' utbrast Marcus.

Efter vi hade pratat gick vi till våra skåp och lämnade in våra skolböcker. Vi tog med oss våra skolväskor och började långsamt gå mot busshållplatsen, hand i hand. Vädret var soligt och det var ganska varmt i luften (för att vara september) . Vi kom fram till busshållplatsen och det dröjde inte länge för en bussen kom. När vi klev på bussen möts jag och Marcus av en sval doft. Det var så skönt. Nästan hela bussturen fick Marcus mig att skratta så jag fick svårt att andas. Tillslut började Marcus också skratta för jag skrattade. Alla i bussen stirrade på oss och tyckte väl för det mesta att vi var jobbiga men vi brydde oss inte om dom. När vi kommit fram till våran busshållplats gick vi av den svala bussen oc möts av värmen igen. Denna gången kändes det som att det blivit varmare i luften än innan vi gick på bussen. Som tur var, var det inte så lång väg att gå för att komma hem men jag och Marcus skyndade oss lite extra för att se om Martinus var hemma eller inte...

Marcus perspektiv:

När vi äntligen kommit fram till vårat hus, sliter jag upp dörren och hör ett lågt litet snyft och jag känner även en doft av banan.

'' Hallå? Martinus är du hemma??'' skrek jag lite lågt så det hörde i hela huset.

'' Jaa, jag är hemma'' fick jag som svar. Det kom från vardagsrummet.

Där sitter Martinus, invirad i en fluffig svart filt och äter banan. Man ser att han har gråtit.

'' Hej Martinus! sa Linn med en lugn ton och satte ett leende på sina läppar.

'' Hej'', svarade Martinus och log ett falskt leende för att visa att han inte var så ledsen längre men man såg tydligt att han hade svårt att dölja att han fortfarande var ledsen.

Jag ville fråga varför han sprang hem från skolan men jag visste även om jag gjorde det skulle han bara bli mer ledsen.

'' Vi har en ide som kan få ihop dig och Jossan'' utbrast Linn.

'' Va?'' sa Martinus och såg ut som ett frågetecken.

Vi berättade då hela iden till Martinus och  såg att det började komma en gnutta lycka i honom igen. Han gillade iden.

---

Skolveckan gick på som vanligt fast Jossan såg vi aldrig till under dom sista dagarna kvar av skolveckan. Hon var tydligen sjuk. Men tiden gick och blev äntligen lördag.

Linns Perspektiv:

Jag vaknade av att mitt alarm ringde. Som vanligt var jag tvungen att tvinga mig själv upp ur sängen för att sedan göra mig ordning. Jag gick långsamt ner från mitt loft och gick raka vägen in till badrummet. Jag borstade mitt ljusbruna hår och borstade mina tänder. Sen sminkade jag mig lite också. Plötsligt ringer det på min telefon. Det är Marcus.

Samtal:

Marcus: God morgon, min finaste❤

Linn: God morgon baby 😘

Marcus: Jo idag är det ju inflyttnings fest och jag undrade bara en liten sak?

Linn: Ja?

Marcus: Senare idag kommer...

Hej, ännu en påminnelse att denna berättelse är inte sann utom den är påhittad. Detta var alltså 20:e delen av '' NYA ÖGONBLICK ''. Nästa del hoppas jag kommer ut imorgon. Ursäkta för att den kommer ut så himla sent💕

--

Jo, jag bara undrade om det är så att ni har några önskemål som ska hända i berättelsen?? Jag har nämligen lite ide torka... Det är inte säkert att just ditt önskemål kommer med i berättelsen för jag kommer bara att välja någon som passar bra in på berättelsen där vi är just nu.

--

Jo, jag har även tänkt att börja beskriva mer om vad som händer ( t.ex omgivning, känslor osv..) och att jag även skriver längre delar, vad tycker ni om det??

HAAADDEEE😂😂



Nya ögonblick | M&MWhere stories live. Discover now