42. Veľmi rôznorodé reakcie

2.2K 151 59
                                    


Andromeda popíjala horúcu čokoládu vo svojich komnatách a myslela na to, ako pred pár hodinami zistila, že je tehotná. S otcom sa o tom ešte chvíľku zhovárala, ale potom chcela byť sama. Položila si ruky na svoje bruško. Bábätko bolo predsa niekde tam. Šťastne sa usmiala a stále nemohla uveriť, že má také šťastie a bude z nej mama. Bolo to jednoducho neuveriteľne.

„Och, budem mať bábätko," povedala samej sebe. „S Jamesom budeme mať bábätko," opravila sa. „James!"

Vôbec nemala potuchy, ako niečo takéto oznámi Jamesovi. Potrebovala mu to povedať z očí do očí a uvidí ho až za päť mesiacov. Na okamih ju zalial studený pot pri predstave, že by James nezdieľaj jej pocit šťastia z toho, že je tehotná. Premkol ju strach.

„Drom! Drominka!" Do jej komnát doslova vpálila jej mama. Vlasy jej stáli na všetky svetové strany a vyzerala, akoby odišla počas niečoho veľmi dôležitého, pretože v rukách držala nejaké úradné papiere, ktoré okamžite položila na skrinku v obývačke komnát Andromedy. „Remus mi poslal list, že mám hneď prísť a ty mi povieš, čo sa deje! Čo sa deje, Drominka?"

„Mami, upokoj sa," Andromeda sa musela zasmiať. „Všetko je v poriadku."

„Ak je všetko v poriadku, tak prečo som sem utekala?" spýtala sa jej Nymphadora a do tváre sa jej vracala farba a tiež si trocha rukami upravila vlasy. „Práve som karhala Teddyho, lebo nestihol na čas odovzať to, čo mal a ohromne som si to užívala, takže mi povedz, či mi tento rýchly príchod sem stojí za to, alebo nie?"

„Som tehotná."

„Aha," Nymphadora prikývla.

„Som tehotná," zopakovala Andromeda, lebo z výrazu svojej mamy mala pocit, že ju vôbec nepočula, alebo nezaregistrovala, čo jej povedala.

Nymphadora na ňu stále hľadela a potom jej to konečne došlo. V jej očiach sa značilo prekvapenie, ale obrovská neha a láska. „Drominka, to je úžasné. Zlatíčko," okamžite ju silno objala.

„Áno, teším sa, veľmi," opätovala jej objatie.

„Tak to vyrušenie z práce naozaj stálo za to," Nymphadore po tvári tiekli slzy.

„Som rada, že si tu," šepla Andromeda.

„Budeš maminka," Nymphadora si zotrela slzy z líc a pozrela sa na svoju dcéru. „Budeš skvelá maminka. A ja budem zase babka. Super! Aj keď ešte nie som taká stará. Mám neuveriteľnú radosť, Drominka."

„Aj ja," žmurkla na ňu Andromeda.

„Kedy to povieš Jamesovi?" spýtala sa jej mama.

„To vôbec netuším a to je ten problém," povzdychla si Andromeda. „Niečo vymyslíme, však?"

„Určite," usmiala sa na ňu mama. „Som na teba pyšná a neskutočne sa teším s tebou, naozaj veľmi, veľmi, veľmi, ach moja!" Znova ju objala.

***

Nymphadora vtrhla o pár hodín neskôr (potom čo s Andromedou prebrala všetko, čo chcela) do kabinetu Remusa. Ten sa ľakol, keď len tak rozčapila dvere a vošla dnu. Ona ich však pohotovo rýchlo zavrela a potom sa rozbehla k nemu a pobozkala ho na pery.

„Hm, ahoj," usmial sa na ňu, keď bozk prerušila. „Čo tu robíš?"

„Čo tu robím? Čo tu robím? Pošleš mi správu, že mám prísť a spýtaš sa ma, čo tu robím?"

„Myslel som, že si s Andy," špecifikoval.

„Bola som," usmiala sa a sadla si na stôl. „Dosť dlho a teraz som prišla pozrieť teba. Už viem tu novinku."

That girl is mine [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now