Prológ

4.9K 243 17
                                    

James sedel v červenom kresle, mal zatvorené oči a počul, ako oheň tíško praská v krbe. Nespal, iba premýšľal a spomínal. Neotvoril oči ani vtedy, keď si k nemu prisadla. Krásna dievčina, ktorú mal tak veľmi rád.

„Potter," šepla. Stále neotvoril oči. Trocha ním zatriasla.

„Čo?" spýtal sa jej.

„Prepáč mi," povedala.

James Potter sa pozrel na ňu. Jej tvár bola smutná a tmavé vlasy mala rozpustené. Oči mala trocha červené a špirálu rozmazanú. Tento raz mala tmavé vlasy, asi preto, lebo bola smutná. Inokedy volila veselšie farby a keď bola nahnevaná jej vlasy boli ohnivočervené, celkom podobné ako vlasy jeho mamy. Vždy ho to fascinovalo, ako ich menila. A hlavne to, že jej každá farba pristala. Bola krásna, hoci bola teraz smutná.

„Čo vlastne chceš, Andromeda?" spýtal sa jej.

Dievčina sa na moment zarazila. Nebolo zvykom, že by použil jej celé meno. Mal na ňu rôzne prezývky, ktoré neznášala. „Ja len," koktala, „nikdy som ti nechcela ublížiť."

„Choď spať, Drom," trocha sa na ňu pousmial.

„James, ja,..."

„Chcem byť sám," povedal jej.

„Dobre," postavila sa z kresla a napravila si dlhé biele šaty. „Ja len chcem, aby sme boli v pohode."

„Čo to znamená?" spýtal sa jej.

„To, čo vždy," povedala. „Ty a ja," vravela, „budeš sa ma snažiť pozvať na rande každý deň aspoň stokrát, ja ťa budem odmietať, budeme si robiť navzájom zle a potom ti vynadám. Možno ťa začarujem, ja neviem."

James Potter vstal z kresla a podišiel k nej bližšie. „Mám ťa rád, Drom, je také ťažké to pochopiť?"

„Prečo ma máš rád? Je veľa iných dievčat, ktorým sa páčiš, ty si James Potter, ty si môžeš vyberať," vravela mu. „Prečo ja?"

„Pretože," začal rozprávať a potom prestal. „Dobrú noc, Drom."

Smutne sa na neho pozrela a potom vyšla hore po schodoch a stratila v dievčenských izbách.

James si znova sadol do kresla, zavrel oči a v mysli sa mu vybavila spomienka, stará asi dva roky.

Bol na návšteve u svojich krstných rodičov. Oboch mal veľmi rád. Obdivoval ich. Andromeda sa na neho nahnevala a zavrela sa v izbe, aby ho nemusela vidieť. A on zo zvesenou hlavou klesol na stoličku.

„Čo sa medzi vami zase stalo?" spýtala sa ho krstná Nymphadora.

„Nenávidí ma," povedal jej smutne. „A pritom je pre mňa taká dôležitá, vždy bola."

„Ja viem, zlatko," pohladila ho po neposlušných vláskoch.

Mal ju veľmi rád. Bola na neho vždy milá, láskavá a často ľutoval, že takúto povahu nezdedila po nej aj Andromeda. Krstná mama Nymphadora Lupinová bola vždy temperamentná, veselá, všetci ju mali radi, bola plná optimizmu, ale Andromeda sa skorej podala na svojho otca Remusa. Občas bola náladová, niekedy zase tichá, uzatvorená do seba, ale srdce mala vždy na správnom mieste. Hoci mala niečo aj po svojej starej mame, po ktorej zdedila aj svoje meno. Keď sa nahnevala (zvyčajne na neho) dokázala kričať a hnevať sa celé hodiny. Dokonca byť odmeraná, neprístupná a hrdá. A taká vraj v mladosti bola aj jej starká.

„Vieš, James," Nymphadora ho chytila za ruku. „Keď sa Andy narodila, Harry ťa priniesol do nemocnice, aby ste sa zoznámili. Mal si iba pár mesiacov. Bol si rozkošný."

„Nepamätám si to," zasmial sa James.

„Vieš o čo som ťa vtedy požiadala?"

„To vážne netuším, Dora," usmial sa na ňu. „O čo si ma požiadala?"

„Povedala som ti, aby si na ňu vždy dával pozor, aby si ju ochraňoval, aby si ju mal rád."

„To sa presne stalo, aj keď ona ma neznáša," zasmial sa James. „A asi aj navždy bude."

„Som rada, že stále robíš to, o čo som ťa žiadala, James," žmurkla na neho Nymphadora.

„To dievča raz bude moje!" oznámil jej James.

Jeho krstná mama sa iba zasmiala a potom ho pobozkala na líce. „Vieš, že ti fandím, James."

James sa pousmial. Vedel prečo má Andromedu Lupinovú tak veľmi rád. A uvedomil si, že to bola jeho krstná mama, ktorá označila ich osud. Určila cestu, po ktorej majú kráčať po zvyšok života.

Pozn. autorky:

Ahojte, takže ako som sľúbila, je tu ešte jeden darček k Vianociam a to nová kapitolovka. Som zvedavá na Vaše názory, aj keď je to iba prológ, ale tak dúfam, že sa Vám páčil a uvidíme spoločne, čo poviedka ďalej prinesie.

Ešte neviem, ako budem pridávať kapitolky, lebo okrem prológu som sa nedostala ešte k písaniu, ale chcem to napraviť, tak snáď čoskoro bude prvá kapitola.



That girl is mine [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now