25. Keby si ma teraz pozval na rande

1.8K 145 27
                                    


„Čo chcela tvoja mama? Vyzerala nejako divne, povedala by som, že vystrašene," pýtala sa Alice, keď Andromeda dorazila na ďalšiu hodinu. „Stalo sa hádam niečo?"

„Nie, Alice," pokrútila Andromeda hlavou a vyberala si prísady na elixíry. „Bála sa, že mi Simon niečo urobil, to je celé. Vraj som posledné dni nejako mimo a neodpísala som jej na list. Povedala som jej, že mi nič neurobil a že všetko je fajn."

„Je všetko fajn?" spýtala sa jej Alice a pripravovala si svoj kotlík. „Pretože aj ja mám posledné dni pocit, že s tebou nie je niečo v poriadku."

„Alice," stopla ju Andromeda. „Chcem sa sústrediť na hodinu, áno?"

„Fajn, ako chceš," mykla Alice plecami a išla do skrine, aby si vzala ingrediencie, ktoré jej chýbali k elixíru, ktorý mali pripraviť.

Andromeda sa zahľadela na tabuľu, kde bol postup. Chvíľku len tak nečinne hľadela na pokyny. Pri prvej vete sa však stratila. Obzrela sa na Jamesa, ktorý už krájal sušené korienky mandragory. Čierne vlasy mal ako vždy neupravené, zohýbal sa nad stolom, nevidela mu do tváre, videla iba jeho chrbát. Fred vedľa neho mu niečo rozprával. Andromeda odvrátila pohľad. Nemohla uveriť tomu, čo si sama musela konečne priznať. Jej priateľky jej to hovorili už pár dní a dokonca aj jej mama si to všimla. Prečo si to potom ona sama nevšimla skorej? A čo teraz, keď ju James zjavne už nechce? Povedal jej predsa, že už k nej nič necíti. Lenže pobozkal ju. Dotkla sa svojich pier a zasnene hľadela na tabuľu s pokynmi. Ten bozk nebol len tak. Nebol to bozk, ktorý by dokazoval, že k nej nič necíti. Bolo to iné. Intenzívne, plné nehy, ale aj vášne. Bola dokonale zmätená.

„Andy, začni pracovať, lebo to nestihneš," štuchla do nej Alice.

Prikývla a pustila sa aj ona do varenia zadaného elixíru. Veľmi sa však nesústredila. Stále mala plnú hlavu Jamesa Pottera.

***

„Ako si dopadla?" pýtala sa Andromeda Dominique, keď sa vrátila do klubovne a ona tam už bola.

„Dobre, nechali ma prejsť, akože mala som zrejme na mále, ale nakoniec som to zvládla. Tak ešte dva dni," usmiala sa na svoje priateľky a potom si zaliezla s učebnicou do postele.

„Si šikovná, Domi," Andromeda si sadla na kraj jej postele a usmiala sa na ňu. „Pozdravuje ťa aj moja mama, drží ti palce. A aj Teddy."

„Díky, Andy," prikývla Dominique. „Idem sa ešte učiť."

„Jasné, ale to dáš už," odvetila jej Andromeda, „pôjdem nájsť baby."

Potom opustila izbu, aby nechala Dominique samú, nech sa môže učiť. Alice našla v klubovni s Fredom a nechcela rušiť ani ich. Rozprávali sa, Fred jej občas ukradol nejaký ten bozk a na niečom sa smiali.

Opustila klubovňu, chcela nájsť Lavender. Aj ju našla. Sedela v knižnici a spoločnosť jej robil Matthew. Ani ich nechcela rušiť. Už skorej si všimla, že aj medzi nimi lietajú akési iskry, len Lavender to nepovedala nahlas a ona nechcela vyzvedať. Nebola ako Alice a Dominique, ktoré vždy všetko potrebovali vedieť a vytiahli by z človeka hocičo.

Len tak sa túlala po chodbách a pri záchodoch Umrnčanej Myrtly si všimla školníka Filcha. Práve hlasno nadával.

„Čo sa tu stalo?" spýtala sa ho Andromeda. Filcha nemala veľmi rada, ale on k nej nebol taký zlý ako k ostatným študentom. Bolo to hlavne z dôvodu, že bola hlavná prefektka.

„Tá bláznivá zase vytopila záchody," odsekol jej. „Vraj preto, lebo si ju ten duch nechce zobrať za ženu!"

„Takmer bezhlavý Nick?"

That girl is mine [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now