26. Venetia

1.9K 145 40
                                    

Potom, čo Andromeda a James odprevadili Dominique do Nemocničného krídla, začali zháňať všetkých členov rodiny. Niektorým bolo potrebné poslať správu, pre iných iba stačilo zbehnúť do klubovne, knižnice, alebo do kuchyne (Fred a Alice si tam našli útočisko pred Frankom, ktorý sa stále mračil a ponosoval, keď sa bozkávali v klubovni).

Louis doviedol vystrašeného Franka do Nemocničného krídla. Bol celý zelený, Andromeda predpokladala, že bude každú chvíľku vracať.

„Mal by si ísť dnu, Dominique sa vyhráža, že nebude rodiť, ak ju tam nebudeš držať za ruku!" vravel mu James a postrčil ho do dverí.

„Nemám na to," povzdychol si Frank. „Ja nebudem dobrý otec. Ja sa na to nehodím. Ublížim jej aj bábätku. Som strašný debil!"

„Frank Longbottom!" skríkla na neho Alice, ktorá sa rútila dole po schodoch. „Padaj dnu, chyť Dominique za ruku a buď pri tom, keď sa vám narodí bábätko. Si môj brat a si najlepší chalan na svete. Ty budeš taký super tatko, že to ani nie je možné! Okamžite padaj dnu!"

Slová Alice na Franka veľmi zapôsobili. Farba sa mu vrátila do tváre a usmial sa na sestru. Prikývol a potom vošiel dnu. Predtým ako za sebou zatvoril dvere, všetci počuli výkrik Dominique.

„Čo ju tam derú z kože?" spýtal sa Fred, ale pohľad Alice ho schladil.

„Ako dlho trvá pôrod?" spýtal sa Louis.

„Dlho," odvetila mu Lavender.

„Pokiaľ nie si Victoire, ktorá porodila za dve hodiny," doplnila ju Rose, ktorá kráčala dole po schodoch. „Neverím však tomu, že by Dominique mala rovnaké šťastie."

Za Rose sa objavili Albus a Scorpius a všetci si posadili pri Nemocničnom krídle. Niektorí na schody, niektorí na zem. O pár minút sa objavila aj Lily, Hugo a Roxanne. A o niečom neskôr (na znechutenie všetkých) Molly s Lucy.

„Ešte sa to nenarodilo?" spýtala sa Molly.

„Nie je to žiadne to," odsekla jej Lily. „Bude to buď dievčatko, alebo chlapec."

„Aké sú vlastne stávky?" spýtal sa Fred.

„Vy ste stávkovali, čo sa narodí?" spýtala sa ich Andromeda.

Všetci sa pozreli do zeme. Ona pokrútila hlavou a bola rada, že sa to k nej nedonieslo. Naozaj by si nestavila na to, či sa Dominique narodí dievčatko, alebo chlapec.

„Fred, Lav, Al, Rox, Hugo, Matthew a moja maličkosť stavili na chlapca. Louis, Alice, Rose a Lily na dievčatko," odvetil mu James. „Takže chalan vedie."

Andromeda sa zamračila. Bolo jej jasné, že Molly a Lucy nestávkovali iba preto, lebo im o tom nikto nepovedal. Zachytila pohľad Scorpiusa, ktorý si nestavil tiež. Nevedela, či ju to má tešiť, alebo nie.

Dlho rozmýšľať nemusela, pretože po schodoch sa dole náhlila Victoire. Vlasy jej viali na všetky strany a v tvári bola červená. „Ako je na tom?"

„Je dnu," odvetila jej Andromeda. „Frank je tam s ňou."

Victoire si vydýchla, pobozkala Louisa do vlasov a potom sa usmiala na svojich ostatných bratrancov, sesternice a ich kamarátov. „Ahojte."

„Teddy s tebou neprišiel?" spýtal sa jej James.

„Prišiel, len ja som sa ponáhľala dole," vravela mu Victoire a objala silno Lily a Rose. „Ach, moja malá Domi bude mamička." Rozplývala sa a v očiach sa jej leskli slzy. Rose sa za jej chrbtom uškrnula.

That girl is mine [HP Fanfiction]Where stories live. Discover now