X. fejezet

211 11 0
                                    

Reggel kábultan ébredtem. Fájt a fejem. Kibujtam a takaró alol, belebujtam a papucsomba és feláltam . Szédültem. Éreztem , hogy valami nincs jól. Éreztem , hogy valami középhőmérsekletű folyadék folyik le a lábamra. Lenéztem. A fehér papucsom beszívta magár már vérrel. A látvanytól emejegni kezdtem, majd hirtelen minden megszünt körülöttem. Csak azt hallottam, hogy valaki segítségért kiabál. Majd minden megszünt. A fajdalom is. Csak elengedtem magam. Valami fény közeledett felém. Majd megpillantottam egy kislányt aki körülbelül 2 éves lehetett. A lány én voltam.
-Bátyus, gyere játszani velem!
Volt bátyám? Én miért nem tudtam róla?
-Jövök.- mondta. Fehér ruhában voltam. Arra a kisruhámra emlékszem.
-Ni!- mutattam a kerités felé- Ott egy bácsi!
- Dia, figyelj rám- gugolt le mellém. Komolyan nézett rám.- Menj be és ne gyere ki!
Elinditott. Egy kicsit lökött rajtam, hoyg elinduljak. De persze nem mentem be, gyerek voltam. Láttam ahogy, a fiú , azaz a bátyam közeledik az emberhez. De hirtelen felém néz , és megpillant , ahogy leselkedek. Felém veszi az irányt.
- Dia! Menj be, zár be az ajtót. És igérj meg nekem valamit! - mondta. És akkor egy könny csordult végig az arcomon.- Vigyázz magadra, és anyáékra is! Megigéred , hogy hallgatsz rám?
-igérem!- ezzel szipogtam egyett és ezzel elkezdtem szaladni befele. Az ajtóból néztem , ahogy a bátyám odamegy a férfihez, de tisztes távolságban megáll töle.
-Mit akarsz?- kérdezzte a bátyám.
-Tudod te azt jól!- a férfi bátyám felé emelte a pisztolyt.
Ezzel fogtam magam és kiszaladtam. A fehér ruhám teli lett vérfoltokkal, a bátyamban megállt egy lövedék. A szemem láttára halt meg a bátyám. Erre nem is emlekeztem. Sem arra , hogy volt egy bátyám. Vajon mit akart az a férfi ? És ki volt ő?
Az emlék megszünt a fejemben, és visszaváltott erős , fehér fényre. Majd hirtelen minden elsötétült. Semmit sem éreztem. Lehet, hogy meghaltam? Mi történt? A hang is kezd elhallgatni a fejemben. Egyre fáradtabb vagyok. Már gondolkozni sem birok. Az lesz a legjobb , hogyha hagyom magam , hogy magávval huzzon , az aki húzni akar.
Minden megszünt. Szerintem meghaltam

Itt RagadvaWhere stories live. Discover now