Κεφάλαιο 12

1.4K 214 547
                                    

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την
στων σχέσεων και των συναναστροφών
την καθημερινήν ανοησία,
ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική.

~Κ. Π. Καβάφης

*απλα αυτό το ποίημα αντικατοπτρίζει τόσο το σημερα και το κάναμε στη Λογοτεχνια*

••
Βρισκόμουν στην εξώπορτα του σπιτιού μιας φίλης μου. Είχα έρθει χωρίς να την ειδοποιήσω και τώρα απλά ευχόμουν να είναι εκεί. Ένιωσα ντροπή που πήγαινα απροσκλητη και χωρίς κάποιο γλυκό, όπως κουλουράκια. Τα αγαπημένα μου κουλουράκια είναι εκείνα με την κανέλλα ή τη βρώμη.

Χτύπησα το κουδούνι και περίμενα απλώς.

"Ποιος είναι;" Ρώτησε

Προσπάθησα να ταυτίσω τη φωνή του, με ένα από τα πρόσωπα της οικογενείας της και ύστερα απο αρκετά δευτερόλεπτα διαπίστωσα πως ήταν ο αδερφός της.

"Γεια σου Οδυσσέα. Είμαι η Θωμαής. Με θυμάσαι;" Ρώτησα κι έβλεπα το κόκκινο φωτάκι αναμμένο, που σημαίνει πως με κοιτούσε

"Ναι. Τι θες;" Είπε ξερά

"Ήθελα να ρωτήσω, είναι εκεί η αδερφή σου; Είναι μεγάλη ανάγκη να της μιλήσω. Συγγνώμη που έρχομαι απροσκλητη" απολογήθηκα

Ακούστηκε ο χαρακτηριστικός ήχος της πόρτας που ανοίγει κι εγώ την ώθησα για να μπω. Κοιτάχτηκα στο μακρύ καθρέπτη που είχε στην είσοδο της πολυκατοικίας. Παρατήρησα τον εαυτό μου.

Είσαι τόσο άσχημη, κανείς δε σε θέλει επειδή είσαι έτσι.

Διαφωνώ κάθετα με τις σκέψεις μου. Γενικά, εχω μια τάση να ισοβαθμίζω τις σκέψεις μου πριν πάρω κάποια απόφαση.

Το ότι κανεις δε μου τα έχει ζητήσει, δε σημαίνει πως είμαι εντελώς άσχημη. Όλοι οι άνθρωποι καταβάθος, κάποια στιγμή της ζωής τους είναι όμορφοι.

Τα αγόρια της ηλικίας μου, ειναι υπερβολικά ανώριμα για να επιλέξουν πραγματικές κοπέλες. Προς το παρών, επικεντρώνονται στο πως θα καλοπεράσουν , με οποιοδήποτε κόστος κι είμαι σίγουρη πως θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους. Ελπίζω στην πορεία, να καταλάβουν, γιατί, δεν το λέω αποκλειστικά
για εμένα, αλλα υπάρχουν τόσες υπέροχες κοπελες εκεί εξω, που πιστεύουν το ίδιο με εμένα, μόνο που δε μπορούν να δουν καθαρά.

𝓼𝓵𝓮𝓮𝓹Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα