Κεφάλαιο 10

1.5K 226 552
                                    

*Το προηγούμενο κεφαλαιο έφτασε τα 204 σχόλια, κλαιω, πάμε για τα 250* 😂

Μπήκαμε μέσα στις αποβάθρες του μετρο, στεκόμουν δίπλα του κι ένιωθα ασφάλεια, κάτι που είχα να νιώσω ύστερα από πολυ καιρό. Πλέον, δε μπορούσα να νιώσω ασφάλεια δίπλα στις φίλες μου ή ακόμη και δίπλα στους γονείς μου. Πάντα, υπήρχε ένα μέτρο σύγκρισης.

Όταν είμαι με τις φίλες μου, όλοι συγκρίνουν την 'ομορφια' μας, κοιτούν εξεταστικά τα σώματα μας, ψάχνουν απελπισμένοι για ένα τρωτό σημείο μας. Μας βάζουν σε κατάταξη, που εμείς δεν επιλέξαμε, γιατί οι άνθρωποι, όλοι, ανεξαιρέτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας και γενικότερα ταυτότητας, θέλουν όλα να είναι ίδια. Κι ύστερα μιλούν για διαφορετικότητα. Γελοίο έτσι; Εκείνοι που κρίνουν και κατατάσσουν , είναι οι ίδιοι που λένε πως είμαστε διαφορετικοί κι ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξεχωριστός.

Με τόσα πολλά πρόσωπα που έχει ο καθένας, οδηγούμαστε στην κοινωνική σχιζοφρένεια.

Νέα σχέση, νέο προσωπείο.
Παλιά σχέση, ένα από τα δεκάδες προσωπεία.

Ποιοι είμαστε πραγματικά;

Είναι στιγμές που δε θέλω να βγαίνω με τις φίλες μου, πολλες από εκείνες είναι που θα με κοιτούν ερευνητικά για το τι φόρεσα και το τι τρωω. Μετρούν τις μπουκιές μου κυριολεκτικά, εκείνες κι οι γονείς μου.

Κι έρχεται οι στιγμές που αναρωτιέσαι τι στο διάολο σου μαθαίνουν στο σχολείο. Γιατί υποτίθεται πως το σχολείο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Και πράγματι είναι. Στο σχολείο, με το πέρασμα του χρόνου θα συναντήσεις από όλα τα 'είδη' του σημερινού ανθρώπου. Θα συναντήσεις τις πόρνες, τους αλήτες, τους εργατικούς, τους χαμένους, τους μπερδεμένους, τους εγωιστές, τους 'περιθωριοποιημένους'.

Θα συναντήσεις ηθική, θα δεις την ηθική σου να καταπατάται, τη νοοτροπία σου να αλλάζει, να αποδέχεσαι άλλους, θα δεις τα θέλω σου να πραγματοποιούνται, άλλα να ξεχνιούνται, άλλα να χάνονται με το πέρασμα του χρόνου.

Θα μάθεις κι όχι μόνο τον τύπο του ειμί στο Μέλλοντα στα Αρχαία. Υποτίθεται πως το σχολείο σε προετοιμάζει για το σήμερα και σε ενημερώνει. Μα κι αυτό πλέον, σαν όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προβάλλουν μόνο ο,τι θέλουν κι ο,τι θα τους ωφελήσει.

Γιατί εμένα δηλαδή να με ενδιαφέρει τη μάρκα στρινγκ φοράει μια διάσημη;

Εμένα στο σχολείο , γιατί δε με ενημέρωσαν για αυτό που γίνεται στο Ιράν, Ιράκ και σε όλη τη Σαουδική Αραβία κι έπρεπε να μεταφερθεί σε όλη την Ευρώπη, να υπάρξουν χιλιάδες θύματα και γεγονότα που μόνο τα μισά μαθαίνονται στην τηλεόραση.

𝓼𝓵𝓮𝓮𝓹Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα