Part 9

145 8 0
                                    

                                                                                      Sky

Celé popoludnie pozerám na hodinky a netrpezlivo čakám, kým bude päť. Len čo mi o pol piatej končí šichta, utekám k svojmu autu a mierim do liečebného centra vyzdvihnúť Nathana. Dnes tam bol po siedmykrát, no ešte vždy ho musíme s Beccou presvedčovať, aby tam neprestal chodiť. Po prvom pokuse to chcel vzdať. Myslel si, že hneď po prvej návšteve sa zázračne uzdraví a môže pokračovať tam, kde prestal. Zaparkujem auto a pokojne na neho čakám. Ide načas. Ako vždy. Teda, sestrička ho tlačí na vozíku a on sa tvári podráždene. Minule sa mu na niekoľko sekúnd podarilo postaviť sa a odvtedy sa všemožne snaží zbaviť sa vozíka i keď mu to doktor Bukowski zakázal. Ešte bol vždy prislabý nato, aby tak zaťažoval svoju nohu. Samozrejme, Nate tvrdil opak a vždy, keď sme ho nechali len na minútu samého, už sa snažil byť na nohách.

Aj dnes vyzerá božsky. Má na sebe rifle a čierne tričko, ktoré mu pod kabátom obopína hruď. Žmurkne na mňa. Srdce mi poskočí, otvorím dvere a pomôžem mu nastúpiť do auta.

,, Ahoj," privítam ho a pobozkám ho na líce. ,,Čau," odzdraví.

,,To je všetko?" uškrnie sa. Zakývam hlavou, prevracajúc oči. ,,Nateraz áno. Bud' trpezlivý."  ,,Viem byť veľmi trpezlivý, už by si to mala vedieť, kráska."

,, Vo štvrtok idem s chalanmi do baru. Jason sa bude ženiť, tak to treba poriadne osláviť. Chudák chalan ešte nevie, že to bude jeho posledná noc zábavy," zasmial sa. Nepekne som sa na neho zamračila a pravou rukou som mu dala pohlavok.

,, Au, do čerta, ženská, to bolo začo?" tváril sa, že je urazený ale poskakujúce kútiky úst mu veľmi nepomohli. ,, Ktorý bar?" spýtala som sa. Ako som poznala našich mladých kapitánov, vedela som, že to nebude len nejaký obyčajný bar, kam sa chodia ľudia trošku odreagovať a zabaviť.   ,,Nooo, " videla som na ňom ako sa snaží rýchlo niečo vymyslieť, aby mohol z tejto ''nepríjemnej'' situácie vycúvať. Poškriabal sa za hlavou, potom na nose a zasa na zátylku.  ,,Vieš, keďže je to jeho posledná slobodná noc, tak sme sa s chalanmi rozhodli, že ho zoberieme do Las perlas," kajúcne sa na mňa usmial a chytil ma za ruku.                                                                       ,, Sľubujem, že sa vrátim domov celý, triezvy a bez ženskej."   

,,Ešte pekne, že sa vrátiš sám! A nech ťa chránia všetci svätí, ak sa dozviem, že sa ťa niektorá z tých kurie.... ľahkých žien pokúsila zviesť! Vôbec sa mi toto nepáči, Nathan." zamrmlala som a vystúpila z auta. Neobťažovala som sa pomôcť mu, má tam barly, vie si poradiť aj sám. Viem, niekto by si mohol myslieť, že som bezcitná mrcha a zbytočne dramatizujem, lenže bar Las perlas je známy tým, že sa to tam hemží prostitútkami a barovými tanečnicami, ktoré tiež nepohrdnú peknými mužmi. Navyše s tým barom nemám najlepšie skúsenosti. Rok po tom, ako sme sa dali s Nathanom dokopy sme sa strašne pohádali.

,,Takže?" vyzval ma Nate s nadvihnutým obočím. Bol dosť blízko, aby som cítila vôňu, ktorá sa šírila z jeho tela. Zavrela som oči. ,, Nie som na to pripravená, Nate a ty tiež nie. Sám si to povedal. Nechcel si ani to, aby sa k tebe nasťahovala tvoja bývalá snúbenica! Ako by som na tom mohla niečo zmeniť práve ja?"

,, Pretože ty si napriek všetkému nejako prenikla cez moje múry. Priznávam, že som s tým zápasil. Ale v momente, keď som ťa uvidel na palube lietadla som vedel, že je to v riti. Tušil som, že sa od teba nebudem vedieť držať ďalej. Modlil som sa každý prekliaty deň, aby ťa nezaradili k Imeretas Airlines, ale zároveň som si to prial. Už vtedy som mal z teba zmätené pocity, Sky! Prenikla si, kráska." Chytil ma za ruku, a keď som ju chcela odtiahnuť, dosiahla som len to, že ju pevnejšie zovrel. „Priamo pod kožu. Do môjho srdca. Už to nevydržím. Nevydržím, že sa vidíme len v práci aj to len na pár minút a keď máme šťastie, že máme v tie isté dni voľno, musíme cestovať tri hodiny, aby sme sa mohli stretnúť. Chcem ťa pri sebe." 

Kráska z oblakovWhere stories live. Discover now