Κεφάλαιο 53

5.6K 432 15
                                    

Αν: Είσαι σίγουρη Έλενα?

Ελ: Ναι. Ευχαριστώ αλλά δεν μπορώ να παραμείνω.

Αν: Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τον λόγο.
Έγυρε προβληματισμενος πίσω στην καρέκλα του και την κοίταξε σοβαρά.

Ελ: Αντώνη μην επιμένεις. Είναι προσωπική επιλογή.

Σηκώθηκε από την δερμάτινη καρέκλα και έστρωσε τη φούστα της. Ετινε το χέρι της για χειραψία και ο Αντώνης το δέχτηκε ηττημένος.

Ελ: Ο Ζήσης είναι εδώ?
Ρώτησε λίγο πριν βγει από το γραφείο του.

Αν: Δεν τα έμαθες? Η γυναίκα του γέννησε χθες και πήρε άδεια.

Ελ: Γέννησε!?

Γέννησε η Ελευθερία? Μπορούσε να φανταστεί τον Ζήση στο πλευρό της γυναίκας του και το αγοράκι τους στην αγκαλιά της. Η πιο γλυκιά εικόνα.Έφυγε άρων άρων από το γραφείο και τηλεφώνησε στον Ζήση καθώς οδηγούσε.

Ελ: Πώς είναι ο μπέμπης?
Ρώτησε μόλις το σήκωσε.

Ζη: Κούκλος είναι ο παιχταράς μου! Πρέπει να τον δεις, νομίζω μου μοιάζει.

Μπορούσε άνετα να ακούσει το γέλιο της Ελευθερίας στο βάθος και η ίδια δεν μπόρεσε να συγκρατηθει. Ο χαζομπαμπας παρέμενε χαζομπαμπας. Δεν θα άλλαζε. Είναι το είδος του ανθρώπου που βλέπει 10 χρόνια μπροστά. Απόλυτα φυσικό να βλέπει τον εαυτό του να παίζει ποδόσφαιρο με τον γιο του στην αυλή του σπιτιού τους.

Ελ: Θα περάσω σίγουρα το απόγευμα για να πω ένα γεια στον μικρό Ζήση.

Ζη: Θα σε περιμένουμε.

Μέσα σε έναν χρόνο ο Ζήσης κατάφερε να δημιουργήσει την δική του οικογένεια. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Στο ίδιο διάστημα εκείνη γνώρισε και ερωτεύτηκε τον Στέφανο ενώ παράλληλα έτρεχε για να σώσει τη ζωή της. Τραγική ειρωνεία. Τώρα παντρεμένος με την γυναίκα που αγαπάει θα έχει στην αγκαλιά του μια σταλιά πλασματακι. Ποτέ δεν θα ένιωθε η ίδια όπως και η Ελευθερία. Ποτέ δεν θα γινόταν μητέρα και αυτό ίσως την έτρωγε. Ο Στέφανος όμως ήταν και είναι σημαντικός για την ίδια. Τόσο σημαντικός για να θυσιάσει την ιδέα αυτή απλά και μόνο για να είναι μαζί του.

Πάρκαρε έξω από ένα μαγαζί με παιδικά και εντελώς αναποφασιστη κοιτούσε την βιτρίνα. Ήθελε να διαλέξει κάτι ιδιαίτερο για τον μικρό αλλά όλα της άρεσαν το ίδιο. Το μπλε υπήρχε στα περισσότερα ρούχα και δεν την βοηθούσε πολύ να κατασταλάξει. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πρόσεξε το προβληματισμενο ύφος της και την πλησίασε.

Ο δολοφόνος ή ο έρωτας σουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα