Κεφάλαιο 50

5.2K 431 19
                                    

Η ανάσα της σκάλωσε στο λαιμό της παρατηρώντας τον Στέφανο να στέκεται σαν μαρμάρινο άγαλμα. Το πρόσωπο του μέσα σε δευτερόλεπτα από εύθυμο μετατράπηκε σε εξαγριωμενο και το βλέμμα του καρφώθηκε πρώτα στον Βασίλη και ύστερα σε αυτήν που έμοιαζε ακόμα αναστατωμενη. Πρώτη φορά τον έβλεπε έτσι. Ήταν θυμωμένος, πολύ θυμωμένος.Δεν μπορούσε να καταλάβει τι άλλο μπορεί να ένιωθε, ήταν δύσκολο να τον διαβάσει. Έσφιξε το σαγόνι του και στράφηκε σε αυτόν. Μόνο το λεπτό κορμί της τον εμπόδιζε από το να επιτεθεί στον Βασίλη.

Στ: Διακόπτω?

Ακόμα και η φωνή του ήταν πιο τραχιά. Όλα πάνω του φαινοταν πιο έντονα, πιο διαφορετικά. Ο Βασίλης δεν έκανε τον κόπο να απαντήσει και η Έλενα πήρε τον λόγο προσπαθώντας να σώσει την κατάσταση.

Ελ: Όχι, ο Βασίλης έφευγε.

Στ: Ο Βασίλης δεν θα έπρεπε να είναι εδώ.

Παρ'ολη την επιθετική συμπεριφορά του Στέφανου, ο Βασίλης διατηρούσε την καλή διάθεση του. Αρκέστηκε στο να περάσει τον αντίχειρα του πάνω από το κάτω χείλος του και να ανασηκωσει τους ώμους του.

Βα: Ίσως μου αρέσει να είμαι εδώ.

Στ: Κακώς.

Αγνόησε την απάντηση του και πλησίασε την πόρτα. Λίγο πριν χαθεί από το οπτικό τους πεδίο την κοίταξε μια τελευταία φορά, πράγμα που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον Στέφανο. Έκλεισε με δύναμη την πόρτα και στάθηκε επιβλητικά μπροστά της.

Στ: Γιατί ήταν εδώ?

Ελ: Γιατί...πέρασε να ρωτήσει αν θέλω να πάμε βόλτα.

Απάντησε φανερά πιεσμένη. Δεν ήθελε να δώσει δικαιώματα για φασαρίες αλλά ήταν ήδη αργά, ο Στέφανος ήθελε εξηγήσεις και τις ήθελε τώρα.

Στ: Και είπες δεν τον βάζω και μέσα...Σε φίλησε?

Εστίασε στα χείλη της και στον τρόπο που απέφευγε να κοιτάξει τα μάτια του. Εύκολο να την διαβάσει. Πάντα ήταν άμεση απέναντι του και τώρα δεν μπορούσε να τον κοιτάξει ούτε στο πρόσωπο.

Στ:Λεγε Έλενα!
Διέταξε επιτακτικά.

Ελ: Ναι, αλλά τον σταματησα.

Δεν τον ένοιαζε το υπόλοιπο, κράτησε μόνο το "ναι" και τώρα δεν τον αναγνώριζε. Το στήθος του ανεβοκατεβαινε επικίνδυνα και το σαγόνι του σφιχτηκε περισσότερο, αισθάνθηκε πολύ μικρή μπροστά του. Γύρισε απότομα και έφυγε όπως και ο Βασίλης είχε κάνει. Αυτή πίστεψε ότι ήταν θυμωμένος, εξοργισμενος μαζί της αλλά δεν είχε ιδέα. Ο Στέφανος δεν θα άφηνε έτσι τον Βασίλη.

Ο δολοφόνος ή ο έρωτας σουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα