Κεφάλαιο 49

5.2K 415 26
                                    

Ο Στέφανος όταν έφυγε από το σπίτι της ήταν ακόμα πιο σίγουρος. Τώρα της είχε πει τα πάντα ή τουλάχιστον σχεδόν τα πάντα. Δεν θα της έλεγε τίποτα από όσα είχαν συμβεί ανάμεσα σε αυτόν και την Ελμα, δεν είχαν σημασία κιόλας. Αυτός την Έλενα ήθελε, αυτή του είχε ξυπνήσει τόσα συναισθήματα. Έβαλε την πρώτη ταχύτητα και χαμογέλασε ασυναίσθητα στην ενθύμηση του παθιασμένου φιλιού που αντάλλαξαν. Τίποτα δεν είχε αλλάξει μεταξύ τους, είχαν την ίδια οικειότητα και τα αισθήματα τους μεγάλωσαν εξαιτίας της απόστασης. Σίγουρα θα κατέληγαν μαζί. Τώρα που ο Στέλιος είναι νεκρός και ο Ραούλ δεν χρειάζεται ακόμα την συνεργασία τους μπορούσε να επιστρέψει σε αυτήν, και να μείνει εκεί. Θα του έλειπε σίγουρα η νύχτα, τα όπλα αλλά όχι τα χρήματα, είχε πολλά από αυτά. Το σχέδιο του ήταν να δουλέψει με τον Δημήτρη και τον Αλέξανδρο, μέσα στην νύχτα πάλι αλλά πιο νόμιμα. Το μόνο που του χαλούσε το όνειρο ήταν αυτός ο καινούριος εισαγγελέας που εμφανίστηκε από το πουθενά. Ναι, αυτός που προσπάθησε να βγει με την Έλενα, μέγα λάθος. Εξυσε το πιγούνι του και έριξε μια ματιά στον καθρέφτη, τα μάτια του κατέληξαν όμως πάλι εκεί. Ένα μαύρο τζιπ ήταν ακριβώς από πίσω του, θυμόταν ότι είχε ένα ίδιο πίσω του όταν έφυγε από το σπίτι της και αν ήταν το ίδιο τότε δεν ήταν τυχαία. Επιτάχυνε και πρόσεξε ότι και το τζιπ άλλαξε ταχύτητα. Οδήγησε έτσι για αρκετή ώρα αλλά αυτό παρέμενε πίσω του.

Στ: Ποιος διαολο είσαι?

Πήρε απότομα κάποιες στροφές για να ξεφύγει και κατάφερε να φτάσει στο μπαρ του Δημήτρη μόνος του. Μπαίνοντας, ο Αλέξανδρος έπεσε πάνω του.

Στ: Ο Δημήτρης μέσα είναι?

Αλ: Πάντα.
Ψέλλισε και τον προσπέρασε χωρίς να θέλει να συνεχίσει την κουβέντα. Ο Αλέξανδρος ήταν πάντα πιο απόμακρος απέναντι του σε σχέση με τον αδερφό του αλλά τώρα τελευταία είχε αποστασιοποιηθει εντελώς. Εύκολα διέκρινε κανείς την αντιπάθεια στο βλέμμα του αλλά ο Στέφανος αδιάφορησε. Είχε παρατηρήσει την αλλαγή στη συμπεριφορά του από τότε που του έκανε ξεκάθαρο πως η Έλενα ήταν δική του, τότε που τους φιλοξένησαν στα πάνω δωμάτια του μπαρ, και δεν τον ενδιέφερε ιδιαίτερα. Ακούμπησε στην μπάρα και έβγαλε το κινητό του.

Στ: Νομίζω πως ο πατέρας σου δεν τελείωσε μαζί μου.

Ελ: Για κανένα λόγο. Τηρεί τις υποσχέσεις του και είπε ότι είσαι απ' έξω. Τι συνέβη?

Στ: Έλεγξε το.

Ελ: Στέφανε...

Στ: Ενημέρωσε με όταν το κάνεις.

Ο δολοφόνος ή ο έρωτας σουΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα