Letter Six

1.9K 103 2
                                    

Als Harry en ik de volgende middag terugkomen in het hotel na een dag golfen, komt een man achter een balie vandaan. Ik zie gelijk dat hij een envelop in zijn handen heeft. "Niall Horan, toch?", vraagt hij. Ik knik. "Alsjeblieft," zegt hij en geeft de brief aan mij. "Bedankt," antwoord ik en maak gelijk de envelop open. "Wow, verwacht je nieuws ofzo?", zegt Harry. Ik kijk hem geirriteerd aan. "Rustig, het kwam er rotter uit dan ik bedoelde," zegt hij snel. Ik schud mijn hoofd. "Ik dacht dat ze dood zou gaan," mompel ik voordat ik het zelf doorheb. Ik loop snel naar de lift. "Dood?", vraagt Harry, die snel achter me aan loopt. "Wie gaat dood?" "Niemand, niemand. Gewoon iemand van een serie," zeg ik snel. Stomme smoes.

"Een serie? Iemand uit een serie stuurt jou brieven?" "Zoiets ja," antwoord ik. "Juist. Je kan ook gewoon zeggen dat je me niet wilt vertellen wie het is, dan was ik gelijk opgehouden," zegt hij en loopt de andere kant op, naar het zwembad. "Sorry!", roep ik. Harry draait zich om. "Het is al goed," zegt hij en loopt verder.

Ik plof op mijn bed en lees de brief.

Dear Niall,

Ik kan toch schrijven. Ik lig in het ziekenhuis. Ze vinden me te dun. Misschien moeten ze eerst naar zichzelf kijken voordat ze anderen het ziekenhuis in sturen.

Ik word gek hier, Niall. Alles doet me aan haar denken. Ik zie alleen nog maar Sophie's gezichtje voor me, vlak voordat ze overleed. Ik was erbij. Haar gezicht zat onder het bloed, wat wel schoongemaakt was, maar het stopte niet. Het bloedde maar door. Haar hele lichaam was gebroken. Ik hoor alleen nog mijn gehuil, en de honderde keren dat ik "het spijt me" heb gefluisterd. Ze heeft niets geantwoord. Dat kon ze niet, zeggen de artsen. Ze keek me alleen aan met grote ogen vol angst.

De geur doet me denken aan mijn buurjongetje. Ik ben een half jaar lang bijna elke dag bij hem geweest, in ditzelfde ziekenhuis in deze grote stad. Er zijn zo veel ziekenhuizen hier, waarom moet ik nou precies hier liggen? Het is de hoofdstad, de grootste stad met waarschijnlijk de meeste ziekenhuizen en toch lig ik hier.

Mijn buurjongetje was na Sophie's dood mijn beste vriend. En mijn enige, eigenlijk. Hij had niet door wat ik allemaal gedaan had. Als hij dat wel had geweten had hij me ook gehaat, daar ben ik zeker van.

Maar weet je wat nog het allerergst is Niall?

Ze gaan me 'helpen'. Er komt vanaf vanmiddag elke dag een psychiater met me praten over mijn 'problemen'. Ze gaan me dwingen om weer te eten, wat alles alleen nog maar erger maakt. Eindelijk, na al die maanden, zijn ze gestopt met zeggen dat ik dik ben. En juist als het beter gaat, gaan ze me dik maken.

Tot morgen, Niall. Als ze me dit niet ook af gaan nemen.

Liefs, Jess.

"Niall! Kom naar beneden, we gaan eten!", hoor ik Louis roepen vanaf de gang. Ik staar naar de brief. "Ik kom!", roep ik terug. Ik leg de brief in mijn nachtkastje, bovenop de vijf andere brieven.

"Dus, ik zei tegen hem, wat nou als jij naar Londen komt als we terug komen? Maar nee, hij is natuurlijk weer in Amerika. Dat geloof je toch niet?", zegt Harry tegen Liam als ik de eetzaal binnenloop. Ze zitten met zijn vieren aan een tafel. Ik schuif een stoel tussen Louis en Zayn. "He he, Niall is ook weer eens sociaal!", zegt Liam. Ik kan aan zijn stem horen dat hij het niet rot bedoelt, maar ik zie de lol er niet van in. "Anyway," gaat Louis verder tegen Harry, "waarom ga jij niet ook gewoon naar Amerika? We hebben toch twee weken vrij." "Twee weken vrij?", vraag ik verbaasd. "Wauw, waar heb jij gezeten?", vraagt Harry lachend. "Ik zal het nog even voor je herhalen. We gaan morgen door naar Italie, daar blijven we drie dagen. Dan gaan we twee dagen naar Zwitserland en daarna nog vier dagen naar Duitsland. Dan twee dagen naar Nederland en dan eindelijk terug naar Engeland."

Twee weken vrij. Dat betekend dat ik over twaalf dagen kan gaan zoeken.

Want dat is wat ik ga doen. Ik ga haar zoeken, ookal weet ik alleen haar naam. Misschien gaat ze meer over zichzelf vertellen in de brieven en kan ik haar vinden. Want ik moet haar vinden, hoe dan ook. Ik moet haar vertellen dat ze moet stoppen met zo over zichzelf te denken, en haar vertellen dat er wel iemand van haar houdt.

Ik.

_______________________________

5 votes voor een nieuw hoofdstuk? :)

xoxo

20 letters to NiallWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu