Epiloog

133 4 3
                                    

Ondertussen zijn we 10 jaar verder in het verhaal ...

p.o.v. Dries

Ik open de deur van de bloemenwinkel. Kijk even rond en een boeket trekt mijn aandacht. Ik loop erheen en merk dat er aronskelken in verwerkt zitten. Haar lievelingsbloemen. Ik koop het boeketje en verlaat de bloemist. Het is rustig op de weg terwijl we naar het kerkhof rijden.

Wanneer ik daar aankom, verlaat ik mijn auto, sluit de deur. Ik open de zijdeur aan de bestuurderskant en daar is ze dan, mijn kleine wondertje. Ookal was ze niet gepland, ze is en blijft ons klein wondertje. Ik pak Jess uit haar stoeltje. Ondertussen heeft Britt haar deur gesloten en baant haar weg naar ons toe. Als ze bij ons is, denk ik: Daar zijn ze dan, mijn 2 liefste schatten. Samen lopen we richting Jessica haar graf. 

Terwijl ik mijn weg verderzet richting mijn oude vlam, bekijk ik de grafstenen rondom mij. Ik bedenk me dat ook wanneer zij zijn gestorven, ze dierbare vrienden en familieleden hebben achtergelaten. Ook hun dierbaren hebben verdriet gekend en het moeten verwerken maar ook spijt dat ze niet alles hebben kunnen doen wat ze wilden, hebben ze ervaren. Ik droom soms nog over hoe het zou zijn als Jessica het gered had. Haar lach als ze 's morgens naast mij wakker werd, haar koppigheid, de liefde die ze voor mij koesterde en nog veel meer dingen die ik nooit maar dan ook nooit meer in staat zal zijn om te vergeten. Jessica zal altijd een plaats in mijn hart hebben maar ze is een deel van mijn verleden. Ondertussen heb ik mijn hart opengesteld voor een nieuw meisje. Ik weet dat Britt mij gelukkig maakt en ik haar.

Als we bij Jessica's graf aankomen zie ik Dylan. Perfect. Ik fluister iets in zijn oor en dan ga ik voor haar graf staan. Ik hurk neer, leg mijn hand op haar grafsteen en zeg: "Dag schat, hier ben ik weer. Dit keer niet alleen. Ik mis je nog steeds en hou nog steeds van jou, maar ik heb mijn hart kunnen openstellen voor deze wondermooie dame. Ik heb het wel al vaker over haar gehad. Dit is de eerste keer dat ik haar aan jou voorstel in het echt. En dat schattig meisje daar, is ons kindje. We zijn hier allen samen om een speciale reden. Ik wil dat ook jij erbij bent." 

Dan ga ik op een knie zitten en haal een doosje uit mijn jaszak. Ik open het zwarte doosje en vraag haar ten huwelijk. Tranen van geluk stromen over haar wangen en ook Dylan is verheugd. Britt springt in mijn armen en ik draai ons in het rond. Dan zet haar neer en kust me innig. Alles is perfect. Dan draai ik me om naar Jessica en zeg: "Ik hoop dat het goed met je gaat daarboven. Je laatste wens is uitgekomen. Tot snel" 

---------

We zijn alweer op het einde van het boek. Ik ben toch wel blij dat het eindelijk af is, hopelijk is het geslaagd. Weet dat ik van jullie hou!!!

Sorry voor de vele foutjes die zich in dit boek genesteld hebben. Ik zal ze er systematisch wel uithalen. 

xxx Smiling_tomato

My guardian devil (voltooid)Where stories live. Discover now