Hoofdstuk 27: Dates?

135 4 2
                                    

p.o.v. Jessica

Na de dood van mama, hebben Dylan en papa me bevolen om mijn leven terug op rails te zetten. Dylan lijkt er niet zo veel van af te zien maar ik weet dat ook hij het er zeer moeilijk mee heeft. Papa stort zich vooral op de drank. Hij wordt steeds agressiever en als we de drank willen afnemen, begint hij ons te slaan. Maar als hij dan zijn roes heeft uitgeslapen, heeft hij er alweer spijt van. Maar spijt komt altijd te laat. En even later zit hij weer aan de drank. Ik ben er bijna zeker van dat het een keer gaat mislopen. Het kan niet anders.

We zijn enkele weken na de dood van mama. Ik ben opgestaan en heb opnieuw een raar gevoel in mijn buik. Weet je nog hoe het vorige keer was afgelopen? Mijn broer belande gewoon in het ziekenhuis door Oliver. Ik hoop maar dat er niks misloopt vandaag want ik heb een date met Staf en ik zou het echt stom vinden moest daar iets mislopen. Ondertussen heb ik het wel terug bijgelegd met Oliver. Hij wilt heel graag sorry zeggen tegen Dylan en ik geloof hem ook wel. Dylan wilt absoluut niets meer met hem te maken hebben, maar ik probeer hem te overtuigen.

Oliver wilt echt graag sorry zeggen dus ik verzin een smoesje om mijn broer bij hem te krijgen. "Dylan, Hannah wilt super graag iets met jou gaan doen. Vanavond. Is dat oké voor jou?" zeg ik. ""Jessica, waarom zou ik zelfs met een vriendin van jou uitgaan?" zegt hij doodserieus. "Alsjeblieft broer, ze kijkt er echt naar uit!" zeg ik met een pruillipje. "Oké dan Hannah is nog wel chill. Waar en wanneer?" "Vanavond om 20u aan school. Maar ga maar een beetje vroeger." zeg ik al glimlachend. "Kleintje, dat is al over 4 uur." "Weet ik broer. Ik ga haar even bellen dat het in orde is."

"Hey Jess, waarom bel je me?"

"Je mag vanavond uit met mijn broer..." "Yes" hoor ik haar zeggen. "en om 20u05 word je verwacht aan school."

"Oké komt in orde. Doei" zegt ze opgewekt.

"Doei en have fun!" Stiekem is Hannah verliefd op Dylan maar dat zal ze nooit toegeven dat weet ik zeker.

Ik stuur een berichtje naar Oliver:

Oliver, als je sorry wilt zeggen, moet je om 20u naar school gaan. Dylan zal er staan.

Even later krijg ik een berichtje terug

Vindt hij het nu wel oké dat ik sorry zeg?

Ik antwoord: Neen nog altijd niet. Hij weet niet dat jij er bent.

Ondertussen maak ik me klaar voor mijn date met Staf. Die is al over een uur. Ik trek een zwartgrijze skinny aan met een bordeaux truitje. Om stipt 17u gaat de bel. Ik loop de trap af naar beneden. Open de deur met een glimlach en hij lacht liefdevol terug. Ik draai me om en pak mijn zwart leren jasje en trek mijn zwarte lage laarsjes aan. Ik loop naar de deur en roep: "Dylan, ik ben weg! Veel plezier met Hannah!" Dan sluit ik de deur achter mij en loop met Staf naar zijn fiets. Ik zet me achterop en we rijden naar een Italiaans restaurantje.

Als we het restaurantje binnenwandelen worden we ontvangen door een meisje van rond de 20 jaar. Ze kijkt even eerst raar maar zet daarna een fake glimlach op. Het is een gezellig restaurant met enkele donkere hoekjes. Het zijn allemaal kleine tafeltjes met een rood-wit geruit tafelkleed en mooie, oude stoeltjes. Tijdens het rondkijken word ik verstoord door de stem van het meisje: "Geef jullie jassen maar." Ik doe mijn jas uit en geef hem aan het meisje. Staf doet hetzelfde. "Alsjeblieft" zeg ik vriendelijk. Ze draait zich om en loopt weg met de jassen. Dan komt er een ander meisje en vraagt: "Een tafeltje voor 2?" Nee een tafel voor 10, wat is dat voor een stomme vraag! "Ja een tafeltje voor 2." zegt Staf vriendelijk. "Volg me maar dan leid ik jullie naar de tafel." zegt ze vriendelijk. "Zet jullie hier maar, er komt zometeen wel iemand jullie bestelling opnemen." "Dank je wel" zeg ik vriendelijk en tover een glimlach boven. We zitten vanachter in het restaurant. Vanaf mijn plaats heb ik zicht op heel het restaurantje.

Ik pak de menukaart vast en bekijk hem. Even later vraagt Staf: "Weet je het al?" "Niet echt, ik ben aan het twijfelen tussen lasagne en penne al arrabiata. Weet jij het al?" zeg ik. "Ik was ook net aan het twijfelen tussen die twee. Anders delen we beide gewoon" "Ja goed idee"

Er komt een ober richting onze tafel. Hij ziet er niet mis uit. "Hebben jullie al een keuze gemaakt?" vraagt hij vriendelijk. "Ja" Dan kijkt hij naar mij: "Een cola en een lasagne aub." Hij schrijft het op en kijkt naar Staf. "Een cola en penne al arrabiata." Ook dit schrijft hij op. Dan draait hij zich om en knipoogt naar mij. Dan kijk ik terug naar Staf en zie een jaloerse blik. "Geen paniek Staf, je bent de enige." Dan buig ik me over de tafel en geef hem een kusje. Als ik terug zit, komt de cola er al aan. De ober zet de cola's op tafel en loopt door naar de volgende tafel.

Even later komt ons eten er ook aan. Ik snij een stukje lasagne af en steek mijn vork vooruit. Staf opent zijn mond en ik steek de vork in zijn mond. "Hmm" zegt hij. "Ja ik weet het" zeg ik lachend. Dan prikt hij enkele penne op zijn vork en steekt hem in mijn mond."Ook lekker" zeg ik. "Uhu" zegt hij. We delen nog wat eten en praten gezellig door. Dan krijg ik een berichtje. 

Jessica what the fuck doet Oliver hier? Kom naar hier, ik wil niet alleen zijn met die gast. 

"Wie is het?" vraagt Staf. "Mijn broer, hij wilt dat ik naar school ga want Oliver is ook daar. Hij heeft het niet meer zo voor hem." zeg ik. "Wel begrijpelijk. Ik vraag de rekening en dan gaan we samen naar school." "Ik wil niet dat onze date verpest wordt door Dylan." zeg ik teleurgesteld. "Prinses, wie zegt dat onze date daardoor verpest wordt?" Ik haal mijn schouders op. "Ga onze jassen al maar halen, ik kom zometeen." 

p.o.v. Dylan 

Het is 19:57 en ik ben aan het wachten op Hannah. Ik leun met mijn rug tegen de muur en steek mijn handen in mijn zakken. Plots hoor ik stemmen in de verte, die steeds dichterbij komen. Ik pak mijn gsm en doe alsof ik er druk op bezig ben. Ik kijk even opzij en dan zie ik Oliver. Hij komt aanlopen met een big smile en roept: "Yo Dylan what's up?" Snel typ ik een sms'je naar Jessica en negeer zijn vraag. 

Dan snauw ik: "Wat moet je!" "Ik wilde gewoon vriendelijk sorry komen zeggen voor wat er gebeurt is." "Oh wat ben je toch lief" zeg ik sarcastisch. "Dylan, ik zou oppassen met wat je zegt." zegt hij dreigend. "Of wat? Ga je me anders vermoorden" zeg ik spottend. "Dylan, het spijt me. Maar je hebt er zelf om gevraagd." ...

-------------------
Wat gaat Oliver doen???

Een extra hoofdstukje speciaal voor jullie :) ly 

xxx Smiling_tomato 

My guardian devil (voltooid)Where stories live. Discover now