Lanetli Mısır Heykeli

78 6 1
                                    

Oğlum,

Benim hakkımda bilmen gereken durumlardan bir tanesi mistikten ve mitolojilerden çok hoşlanmamdır. Ama sen hoşlanma. Bunu kendi yaşamın için söylüyorum.
Ben çocukken, babam Mısır tanrılarını anlatırdı ve ben onları çok merak ederdim.

Babam her zaman "Tanrıları araştırma, onları kızdırma." derdi. Çocuktum. Dinlemedim. -Şimdi olsa yine dinlemezdim o ayrı.- Tanrılar ile uğraşmaya, onlarla alay etmeye başladım. Araştırmaya ve iletişim kurmaya çalıştım. Ama bir etkisi yoktu. Bir gün bodruma indim. Bodrumun derinliklerine inerken takıldım ve yere düştüm. Gözümü açtığımda burnumun ucunda 2 birleşik bir heykel duruyordu. Heyecanla aldım ve odama çıktım. Bu heykelin, kanla birleşmiş Seth ve Sekhmet heykeli olduğunu gördüm. Ve sonra korkunç şeyler olmaya başladı.

Her gece rüyamda Seth'in korkunç yüzünü görüyordum. Sonra bu devam etti. Günlük yaşamıma vurdu. Daha küçük bir çocuğum yahu. Korktuğumu belli etmedim. Ama her gölgeye baktığımda korkunç çakallar, aslanlar görüyordum. Kafayı yiyecektim. Tanrılarla uğraşmanın cezasını çekiyordum sanki.

Soluğu babamın yanında aldım. Elimde heykel. Babam korkuyla kalktı.

"BELLATRİX! ONU NEREDEN ALDIN?" diye bana bağırdı ve daha önce duymadığım bir büyü kalkanına beni hapsetti. Şaşırmıştım. Ben kalkanın içinde konuşmaları duyamıyordum. Annemin geldiğini gördüm. Büyük kırmızı baloncuktan çıkmaya uğraştıkça baloncuk daha da kalınlaşıyordu. Annem öfke / korku karışımı bir biçimde bana bakıyordu. Hızla mektup yazıp baykuşa tutturduğunu gördüm. Babamın ağzı kıpırdadı ve sersemledim.

***

Uyandığımda etrafımda siyahlar içinde 3 kişi vardı. El ele tutuştular. Ve ağızları kıpırdadı. Ellerini bıraktılar ve asalarını aldılar. Asalarından mavi/kırmızı/siyah ışınlar çıktı. Işınlar elimdeki heykeli kırdı ve baloncuk beni serbest bıraktı. Benim yere düşmemle babam odaya girdi ve o 3 adam kayboldu. Annem ağlıyordu.

" Sana onu yok etmeliyiz demiştim " diye mırıldanıyordu.

Neler olduğunu tam anlayamamıştım ama küçükken lanetlenmiştim. Seth ve Sekhmet tarafından. Bu konuyu sonsuza dek kapattıklarını sandım. Ne zaman sormaya çalışsam susturuldum. Ta ki bu güne kadar.
Az önce, her zamanki aile toplantılarından birisindeydim. Malfoy ailesi vardı ve ben konuşmak istemiyordum.

Konuşmadan uzaklaşırken konu Mısır 'a geldi. Annem beni uzaklaştırdı ve fısıldamalar arttı. Bir yolunu bulup onu dinledim.

Sana anlatsam iyi olur. Başkasından duymanı istemiyorum.

***

Soyumuz Mısır Piramitleri yapımında çalışan safkan bir büyücüye dayanıyormuş. Piramitleri yapmak için çok çalışmış ve tüm gücünü kullanmış. En güçlü ve bir o kadar da karanlık bir büyücüymüş. Piramitleri bitirince Seth dedemi ele geçirip büyük katliamlara zorlamış.

Bu kadar güçlü bir büyücünün kılığında kimse Seth'i anlayamazdı. Büyücü zaten bir kaç kötülükle ün salmış birisiydi. Neden piramitleri yaptı anlayamadım. Ama katliam yaparsa, Mısır halkı tarafından istedikleri gerçekleştirilemez sürgün edilirmiş.

Mısır'ı çok seviyormuş ve terk etmek istememiş. Seth, bu sevgiyi görünce Sekhmet'i üstüne salmış. Büyücü kendisine koruyucu bir büyü yapıp Sekhmet'ten yıllarca saklanmış. Ölümüne yakın Sekhmet onu bulmuş. Onu öldürürse ceza vermek yerine iyilik yapacağını anlamış ve Seth onun yerine tüm soyunu lanetlemek istemiş.

Seth ve Sekhmet'in heykeli, Black soyunun canına okuyacaktı. Büyücü sorunu soyuna anlatmış ve heykel yıllarca gizlenmiş. Fakat ben doğduğumda, o büyücüye o kadar çok benzemişim ki (güç bakımından) heykel güçle dolup tekrar ortaya çıkmış. O 3 büyücü tekrar ortaya çıkıp gizlemişler. Ama benim gücüm yine laneti ortaya çıkarmış.

Bu sefer kurtulmuştum. Heykel kırılmış olabilir ama oğlum içindeki güç ile tekrar bir araya gelebilir. Bu yüzden mistikten uzak dur. Lütfen. Sen beni yaşatan son kişisin. Benim varisimsin. Gücümün çoğunu sana aktardım.

Kötülük ve karanlıkla bir bütün ol oğlum. Sakın kendini yadırgama.
Güç seninle olsun.

Pekala. Biraz korkutucuydu. Güç ile doğan heykel? Seth, Sekhmet. O heykeli bulamadım. Zihninizde canlandırın lütfen. Umarım dergi bunu yayımlar. Tanrılar konusunda hassas olduklarını duydum.

Ve dipnot: Merak etmeyin; Lanetli değilim.

- Ben Pollux. Yazılarımla karanlık tarafın temsilcisi.

WITCH WEEKLY - AĞUSTOS 2016 (IV)Where stories live. Discover now