De syndromen

62 6 1
                                    

De week vliegt voorbij met Malf. Er vielen veel lessen uit en Bas heeft lekker spel,eitjes gespeeld tijdens wiskunde. Gym was weer lekker saai. Bas van Vliet kreeg gek genoeg steeds meer plezier in het gymnasium. Hij begon plezier te hebben in de Mongolische dingen die zijn klasgenoten kregen. Echter waren er nog genoeg dingen waar hij wel om kon kotsen. Neem bijvoorbeeld het:
Het Albert Heijn syndroom
Dit is een veel voorkomend probleem in de gymnasium wereld. Bij de meeste middelbare scholen staat wel een Albert Heijn dicht bij. In tussenuren kun je hier prima heen gaan om iets lekkers te nuttigen. Maar je gaat natuurlijk niet in je eentje of met een mongool. Dus dan loop je in een gymnasium klas al gauw tegen een probleem aan. Er zitten veel rare kindjes in je klas. Ook wel rasgymnasiasten genoemd. Dan heb je natuurlijk ook nog de gewone gymnasiasten. Velen van hen willen ook niet naar de Albert Heijn. Ze willen liever aan een picknick tafel zitten in de gang. In de klas van Bas wil eigenlijk alleen Rom de Rukker naar de Albert Heijn in een tussenuur. Een enkele keer wil Dikke Dirk of Schijtende Sem wel mee, maar dan houdt het ook wel op.

Ook zijn er nog talloze andere syndromen die op het gymnasium veel voorkomen. Ik kan ze niet allemaal benoemen maar ik zal toch nog even het uitval syndroom noemen.
Dit is een zeer frustrerend syndroom voor de gymnasiasten. De meeste kinderen houden niet van school. Dat is in de meeste opzichten logisch. Maar dan zijn er de rasgymnasiasten die van school houden. Ze willen natuurlijk zo weinig mogelijk uitval hebben. Er zijn van die momenten dat het niet helemaal zeker is of de les uitvalt. Dan gaan de rasgymnasiasten natuurlijk eerst naar het lokaal toe waar de les zou worden gegeven. Dan wachtten ze eerst minstens 10 minuten daar. Dan gaan ze naar de conciërge toe om te vragen of de les echt uitvalt en als dat het geval is dan gaan ze misschien naar huis. De gymnasiasten gaan niet eens naar het lokaal toe om te kijken of de les door gaat. Dan gaan ze meteen naar huis of ergens anders heen. Maar als het dus zon twijfelgeval is en de les gaat wel door. Dan gaan de rasgymnasiasten dus gewoon naar de les. De gymnasiasten zijn er dan niet en worden opgeschreven als ongeoorloofd afwezig. Dan moeten ze nakomen. Als de hele klas niet naar de les zou gaan dan zou er niks aan de hand zijn en zou niemand hoeven na te komen.

Hoe overleef ik het Gymnasium?Where stories live. Discover now