Tips & tricks

98 7 1
                                    


Dit gaat even niet over het verhaal. Maar dit is gewoon eventjes tussendoor. Het verhaal gaat gewoon weer verder na dit hoofdstukje over tips en tricks voor het gymnasium.

Als het goed is heb je nu een beetje begrepen hoe het er in een gymnasiumklas aan toe gaat. Ik hoop dat je nu een beetje een beeld hebt van het gymnasium en de gymnasiasten. Zoals je weet zijn er ook genoeg kinderen zonder rasgymnasiastische instelling die het gymnasium doen. Voor hun is het erg zwaar om het hele jaar te overleven. Ook voor kinderen die van plan zijn om naar het gymnasium te gaan zijn dit erg handige tips. Eerst komen de tips voor de gymnasiasten. Dit zijn tips over hoe je het jaar moet overleven met rasgymnasiasten. Daarna zijn er wat tips voor mensen die juist wél een Rasgymnasiast wil worden.

Tips voor gymnasiasten:
1. Zoek de andere gymnasiasten uit de klas op en trek samen met hun op.
2. Negeer de rasgymnasiasten.
3. Probeer samen met de andere gymnasiasten helemaal achter in de klas te gaan zitten.
4. Ga in de pauzes met de andere gymnasiasten ergens zitten of met kinderen uit andere klassen. (Niet met rasgymnasiasten uit andere gymnasium klassen (als die er zijn))
5. Trek je niks aan van de cijfers die de rasgymnasiasten halen. Focus je op je eigen werk en op je eigen prestaties, doen en kunnen. Ala je dit niet doet wordt je hoogstwaarschijnlijk depressief.
6. Soms zijn er excursies met het hele gymnasium van school. Dus ook van de hogere en lagere klassen. Dit zijn samen met de gymnasium projectweek de ergste momenten in het jaar van een Rasgymnasiast. Probeer zo weinig mogelijk contact te hebben met de rasgymnasiasten in de bus en tijdens de excursie. Werk samen met de andere gymnasiasten. Als je het echt niet ziet zitten om mee te gaan op excursie kun je je ook nog altijd ziek melden. Dit is een zeer effectieve methode.

Tips voor rasgymnasiasten:
1. Verbeter de leraar heel vaak.
2. Ga vooraan in de klas zitten.
3. Ga in de pauzes met de andere rasgymnasiasten discussiëren over politieke en astronomische onderwerpen.
4. Wordt beste vrienden met de filosofie, Grieks en latijn docent. (Houdt je van filosofie? Dan raad ik je het boek "de filosofische dikheid" aan. Hij is te vinden op Wattpad. Echt een aanrader!)
5. Ga in een tussenuur of pauze ABSOLUUT niet naar buiten! Ga gewoon lekker discussiëren met de mede rasgymnasiasten.
6. Zorg dat je 24/7 online bent op its-learning en schooltas. (Dit zijn apps voor school)
7. Ga als je thuis komt lekker snel je huiswerk (vooruit)maken zodat je daarna rap aan de slag kan met het échte werk. Zoals het uitzoeken van het intergalactische astronomische hyper hypothetische tarantula probleem.

Als je nog twijfelt over of je een Rasgymnasiast wil worden of een gymnasiast raad ik je aan om met beide een gesprek aan te gaan. Ook kun je natuurlijk altijd bij het AIWNOIROGWW (algemene ik weet niet of ik Rasgymnasiast of gymnasiast wil worden) bureau terecht. Heb je behoefte aan een gesprek met één van de medewerkers van dit bureau? Mail dan gauw naar joopstroop03@gmail.com. Of als je mij tegenkomt op straat zal ik je ook even doorverbinden met het bureau.

Hoe overleef ik het Gymnasium?Where stories live. Discover now