Hoe gaat dit verder?

60 6 2
                                    

Het was maandag ochtend. Bas gaat weer naar school. Op de fiets is het nog wel gezellig. Ze dachten nog niet aan school.
Maar eenmaal op school aangekomen begon de hel weer. Deze week zouden ze voor het eerst les hebben volgens het normale rooster. Dat betekent dat de klas de eerste 2 uur gym heeft. Bas is wel goed in gym. Bas zit zelf op hockey samen met Dikke Dirk in een team. Hij had er wel zin in en was benieuwd naar welke sporten zijn klasgenoten beoefenen. Hij schatte veel klasgenoten van hem niet zo goed in in sport. En dat was waar. Niet veel mensen zaten op sport. Aardappel en Vettige Vera zaten op volleybal. Bolle Boris, Schijtende Sem, Rom de rukker en Mega Mongool zaten op voetbal. RG zat ook op hockey. Zelfs op dezelfde club als Bas en Dikke Dirk. Maar ze was echt heel slecht. Ook zaten er nog een paar andere kinderen op andere sporten. Met gym gingen we atletiek doen. Bas eindigde als 3e van de klas met hardlopen en had de helft van de klas zelfs een rondje ingehaald op de atletiekbaan. Bas vond dat zijn klas echt HEEL slecht was in sport. In de pauze ging Bas samen met Rom de Rukker op Google Maps een brug in Sneek zoeken om zelfmoord te plegen. Hij was helemaal klaar met gymnasium.
Dit was natuurlijk een grapje, maar als het echt helemaal uit de hand loopt is het natuurlijk altijd nog een optie.

Bas had de maandag overleefd. Maar er zijn nog vier dagen voordat het weekend is. Nog vier dagen om te overleven.
Dinsdag was Bas een beetje te laat. Toen Bas de klas binnenkwam was Dora het haar van Heigende Hedwig aan het vlechten. Supersteen zat op de rug van Autistische aap en schreeuwde: vieze Turken, jullie zijn allemaal Òkelôęnēn! Bas en Dikke Dirk dachten echt Wtf! Wat is dit!? Toen ik nog even beter keek zag ik dat schijtende Sem in de hoek van de klas zat te schijten. Bolle Boris was aan het vechten met Vechtende Victor. Hij mepte hem vol. Ook Rom de rukker was lekker bezig. Hij trapte vol op Petra Plank 2 haar kaulo. En waarom deed iedereen hier zo gek? Dit kwam doordat RG aids had gekregen van Mega Mongool. Ze waren ook niet op school vandaag.
Dit beloofde weer een heftige dag te worden in het leven van een gymnasiast.

Hoe overleef ik het Gymnasium?Where stories live. Discover now