De gymnasium projectweek

56 7 0
                                    

4 weken gingen voorbij. Dit waren vier weken waarin Bas keihard moest zijn. Uiteindelijk heeft hij het te weten overleven. De hele dag een gymnasiast zijn is dan ook zwaar. Op school leid je al een zwaar leven en dan thuis moet je ook nog eens gaan leren en huiswerk maken. Maar het kan altijd nog erger. Neem bij voorbeeld Mega Mongool. Hij had het de afgelopen weken pas echt zwaar. Hij had aids gekregen, haalde niet zulke hoge cijfers, moest elke dag hagelslag eten en zat ook nog eens naast Rom de Rukker tijdens de lessen. Ja, de (normale) gymnasiasten hebben het zwaar gehad. Overleven met de rasgymnasiasten in een lokaal. Ze waren het tegenovergestelde van de rasgymnasiasten. Zij waren helemaal in hun nopjes deze weken. Lekker elkaar verbeteren, hoge cijfers halen, Mongolisch doen, nog hogere cijfers halen, huiswerk vooruit maken, de leraren verbeteren en nog meer Mongolisch doen. Maar voor de (normale) leerlingen was het nu tijd om uit te rusten. De gymnasium projectweek kwam eraan. Elk jaar zijn er 2 gymnasium project weken. Hierin hebben de leerlingen geen les en werken ze met andere gymnasiasten uit andere leerjaren samen bezig aan een project. Alle (normale) leerlingen zien dit als een moment van rust en een tijd zonder alle rasgymnasiasten.

Toen bas weer met zijn vaste groepje naar school fietste was hij helemaal blij dat de projectweek was begonnen. De gymnasiasten uit andere leerjaren zouden toch wel iets volwassener moeten zijn, dacht Bas. Eenmaal op school aangekomen werden de groepjes bekend gemaakt. Iedereen had een groepje van 5 leerlingen. Bas zat met Supersteen, iemand uit de 2e klas, iemand uit de 3e klas en iemand uit de 5e klas in een groepje. Maar wat bleek is dat de leerlingen uit de hogere klassen juist nóg meer Mongolisch zijn dan de 1e klas gymnasiasten. Het ergste nog wel de 5e klasser. Die leek heel erg op een Belgische voetballer, de Bruyne. Maar dan veel mongolischer. Nu moest Bas even héél diep nadenken. Uiteindelijk rende hij zo hard als hij kon naar de wc toe om zijn nek om te draaien in een wc. Nu was hij écht klaar met gymnasium. Eenmaal aangekomen bij de wc barstte hij in tranen uit: alle wc's waren bezet! Hoe kon dit nou? De wc's waren altijd vrij. Wat bleek is dat Dikke Dirk, Schijtende Sem en Rom de Rukker (andere normale mensen uit de klas) hetzelfde plan hadden als Bas. Zij wouden ook zelfmoord plegen in de wc omdat ze het niet meer zaten zitten om als gymnasiast door het leven te gaan.
Ze gingen met zijn vieren even praten in een lokaal waar niemand was. Ze waren het erover eens dat ze het gymnasium  allemaal heel erg vonden. Maar ze waren het er ook over eens dat het gymnasium niet zó erg was om zelfmoord te plegen. Ze zouden de rest van de week zich in dit lokaal verstoppen. Zodat niemand ze kan vinden. Dan op de laatste dag zouden ze zich weer bij het groepje voegen. En dan zouden ze bij de presentatie van het project gewoon doen alsof ze de hele week bij het groepje zijn geweest.

Hoe overleef ik het Gymnasium?Where stories live. Discover now