Rusko - part 1

1K 50 4
                                    

Přišla jsem do tanečního sálu, odložila jsem si tašku s věci a začala jsem se protahovat. Abigail mě poočku sledovala, zkoumala, jestli se přes prázdniny můj rozsah zvětšil. Já si jí ale nevšímala. Vyhlížela jsem, jestli nespatřím Kat. Začala jsem si vázat špičky, a v tom Kat i se Sammym dorazila. "Tarouši, tak moc si mi chyběla." řekla mi Kat. Vyskočila jsem a běžela jsem je oba obejmout. Nevšimla jsem si, jak přisel Kristian, ale hned jak jsem ho uviděla, rozběhla jsem se k němu. Poté jsem přivitala i ostatní spolužáky. Kat mi vyprávěla, jak strávila prázdniny: "A pak jsem plavala s delfíny v Darvinu", a v tom do třídy přišla paní Reinová: Vítám vás zpět na TA. Jste již ve druhém ročníku. A druhý ročník už nedává druhé šance." Při těchto slovech mi po zádech přeběhl mráz. "Jak jistě víte, letos se koná výměnný pobyt v Rusku. Z každého ročníku vybereme 2 děvčata a 2 chlapce, aby v Rusku na Národní akademii zastupovali Austrálii." pokračovala paní Reinová: "A jelikož výměnný pobyt začíná za týden, musíme zástupce z vašeho ročníku, co nejdříve vybrat. Tak se dáme do práce. Začneme u tyče." dokončila p. Reinová. Měla jsem smíšené pocity. "Chtěla bych do Ruska. Fakt moc bych chtěla. Jenže vyberou Abigail a Grace." myslela jsem si. Můžu se o to alespoň pokusit. Zatancuji Červené střevíčky. ( To sólo co tančila v Prix de Fontein).

Pro dnešek jsme měli volno, jelikož jsme si měli vybrat sólo. Já měla jasno. Zapsala jsem hned Červené střevíčky do tabulky a šla jsem si toto sólo do sáli zkoušet. Zhruba po 2 hodinách těžké dřiny mě zachránil Kristian. Vzal mě zaruku a pošeptal mi do ucha, že na mě bude čekat v osm v parku. V sále jsem zhlasla a šla jsem se vysprchovat. Pak jsem si oblékla své oblíbené šaty a vydala se za Kristianem. "Moc ti to sluší," pochválil mě. "Děkuju. Tobě taky," a políbila jsem ho jemně na ucho. Vydali jsme se na procházku po Sydney. "Ty bys nechtěl do Ruska??! Ale co my? Co když se tam dostanu?? To bys tam kvůli mě nejel?" zeptala jsem se ho naštvaně. "Ale jo ty podprdo, jen ti říkám, že i kdyby jsi jela jen ty, nepřestanu tě mít rád. V Rusku bys byla sice jen měsíc, ale kdyby jsi jela, moc bys mi chyběla." sdělil mi a nepřestával mě sledovat. Políbil mě, ale pak se lekl, když koukl na hodinky. Bylo hodinu po večerce. Běželi jsme zpět na akademii. Nevadilo mi, že příjdu po večerce, ale že ráno mam komisy ukázat Červené střevíčky.

Když mi zapípal budík a otevřela jsem oči, Abigail už tam nebyla. Ta už se protahuje - pomyslela jsem si. Vyčistila jsem si zuby, učesala vlasy a oblékla trikot. Když jsem přišla do sálu, komise už byla za stolem a na řadě byla naše sola.

"Teď vám prozradím, kdo bude z vašeho ročníku akademii  v Rusku zastupovat. Z klučičí části je to Ben Tickle a Simon Kinley. Z dívčí části Grace Whitneyová a .... Tara Webstrová." prozradila nám p. Reinová.

Taneční AkademieKde žijí příběhy. Začni objevovat