Lupara vs Tommy Gun-I

1.2K 117 8
                                    

* Lupara-pușcă de vânătoare, simbol al mafiei siciliene
Tommy Gun- armă Thomson M1A1 inventată în 1919, devenită simbol al mafiei NewYork-eze.
*

Monalise

Nu e bine! Dacă au recurs la un avertisment cu sânge înseamnă că toți din Sicilia știu că am fugit și m-am dezonorat. Știam că bunicul  nu l-ar accepta pe Giulio din prima, dar am sperat, din inimă, că de dragul meu îi va da o șansă. Îmi iubesc soțul și îmi ador familia, chiar dacă am fost mereu supra-protejată.
Am făcut ce trebuia, m-am măritat și el îmi oferă protecție, dar e prea târziu. Sunt considerată trădătoare.
---V-am adus un ceai verde, doamnă.
Vocea Florei m-a trezit din reverie. Sărmana femeie, a venit într-un suflet să strângă mizeria din dormitor, dar eu oricum nu o să mai pot dormi acolo. O să îmi anunț soțul că ne mutăm patul conjugal în altă cameră.
Vorbind de lup, Giulio iese din biroul lui cu o expresie cruntă. Pot să simt fiecare particulă din corpul lui cum fremătă de mânie. Se simte amenințat...și din nou e vina mea.
---Iubito, te simți mai bine?
---Eu? Tu cum te simți?
A oftat și și-a frecat ceafa.
---Uite, păpușico, sincer să îți spun eu văd mai mult sânge ca un doctor. Nu m-a speriat imaginea, doar mă sâcâie gândul că au ajuns așa aproape. Sistemul meu de securitate e bun, deci cineva m-a trădat.
...și mai multe probleme.
---Gio, hai să vorbim afară. Vreau să stau puțin la aer. 
Am luat ceașca de ceai de la Flora și am ieșit în aerul rece al nopții. M-am așezat pe balansoarul de lângă piscină și soțul meu mi    s-a alăturat, făcându-l să se miște ușor. Am stat în tăcere câteva clipe, fără să ne frământăm de nimic. Nu îmi e teamă de familie, știu că nu   m-ar răni cu adevărat, vor să mă dezonoreze. Adevărul e că nu îmi e teamă de nimic când am brațele astea două în jurul meu. El e armura mea impenetrabilă...iar eu îi fac rău. Nimeni din familia Capriosa, sau subalterni ai familiei nu o să mă rănească fizic. Nu ar îndrăzni, din respect pentru memoria tatălui mei, dar nu pot garanta pentru Gio. Cosa Nostra nu lovește decât la nevoie, e o mafie pașnică și face uz de armă doar cu cei care trădează sau cu cei care atacă primii. Cu toate astea mă tem că îi vor face rau. Bunicul e prea bătrân să mai declare război cuiva și sunt sigură că l-a desemnat pe Don Paolo capitano pentru această căutare și unchiul meu joacă murdar. Mereu a făcut asta.
---Ce te frământă, păpușico? Așa rău te-ai speriat?
---Nu...Da. Oarecum.
---Dezvoltă.
---Nu îmi e frică de ei, nu mă vor răni...pe mine.
Liniștea a domnit din nou între noi pentru câteva clipe.
---Îți e frică pentru mine.
---Da...
Liniște...alt moment de liniște.
---Monalise, pot să am grijă de mine, ce Dumnezeu. Pot să le țin piept tuturor frământătorilor de pizza din familia ta, am oamenii bine pregătiți, cunos niște mercenari, mă descurc. Și clar nu mă impresionează cutia lor de cadou cu o pușcă în ea și două picături de sânge.
---Lupara, iubitule. Pușca este o Lupara. E o armă de vânătoare, care acum a devenit simbolul familiilor mafiote de tradiție din toată Italia. Reprezintă un mesaj. Familia Capriosa se înarmează împotriva cuiva.
---Împotriva noastră.
---Împorriva ta! Mie nu îmi vor face mare lucru. Ei consideră că tu ești de vină pentru că am plecat de acasă. Or să încerce să te ruineze, să te aducă la mâna lor și dacă va fi nevoie vor folosi forța. Își vor trimite aici bande de sicilieni cu relații și vor lovi direct în numele tău. Nu ai nevoie de asta, nu acum. Mi-ai spus că încerci să îți restabilești numele în Queens, pentru a onora amintirea tatălui său. Și mai e și căutatea Păunului ăluia. Nu o să îmi las familia să te terfelească, Giulio..
Liniște...liniște...liniște.
---Monalise Morelli, zice printre dinți accentuând fiecare literă din numele nostru de familie, nici să nu îți treacă prin cap. Dacă te mai gândești măcar la asta o să fiu foarte aproape de a face ceva foarte foarte, dar foarte al dracului de rău.
---Huh?
Am făcut ochii mari, încercând să par inocența întruchipată.
---Nu vreau să mă salvezi! Nu îmi e frică de Lopata lor, sau cum se numește,e o pușcă veche care trage cu două gloanțe amărâte, noi, aici în New York, avem Tommy Gun, păpușă. 250 de cartușe pe minut. Îi fac sită cât ai clipi. Am încercat să te fac pachet și să te trimit acasă, îți amintești? Ai veut să rămâi și te-ai măritat cu mine. Ești femeia mea, ești nevasta mea și o să fi mama copiilor mei. Dacă încerci să fugi în Sicilia cu gândul că mă ajuți pe mine o să vin direct în casa lui Capriosa și o să te iau pe sus!
Tonul lui a urcat cu două-trei octave. Doamne, nu știu dacă să fiu mândră sau speriată de reacția lui.
---Te iubesc.
---Și eu pe tine, dar asta nu o să mă oprească să te leg cu lanțuri dacă mi se pare că vrei să fugi.
---Hai nu mai fi așa nervos. Gio, nu am zis că o să fug, dar uită-te puțin în urmă. Ți-am adus numai belele din prima clipă. Te-am păcălit că sunt damă de companie, am venit după tine în Statele Unite, fac numai tâmpenii și ți-am pus toată mafia siciliană în cap. Nu aveai nevoie de asta. Aveai nevoie de cineva ca blonda aia urată, Gloria, care ți-ar fi făcut viața mult mai simpla.
---În primul rând, Gloria e o târfă, se folosește de corpul ei să adune informații și face asta al naibi de bine, deci e utilă. În al doilea rând să știi că nu regret nimic. Absolut nimic, nici un minut de când te-am întâlnit. Am ajuns ca o gelatină în mâinile tale. Am ajuns exact ca tata...Tu ai dreptul să fi fericită și dacă familia ta vrea să stea în calea acestui lucru o să trebuiască să sară peste mine.
I-am cuprins gâtul și l-am tras aproape. Cât mai aproape cu putință de inima mea. Vreau să mă unesc cu el, să îl asimilez și să nu mai putem gi despărțiți niciodată. Nu puteam să aleg mai bine un om care să îmi arate ce înseamnă viața.
---Nici eu nu regret, Gio. Nimic. Dar ce facem acum?
---Casian caută printre băieții de la pază să afle cine m-a trădat și a dat codul de securitate cuiva. Câțiva din oamenii mei încearcă să găsească mesagerul și să ia legătura cu Capriosa. O să încerc să vorbesc cu el prima oară, poate avem noroc și bătrânul se învoiește.
---Nu o să fie ușor. Lui Don Paolo îi place să se umfle în pene și are o plăcere sadică de a face oameni să sufere. Un război în State e o ocazie unică de distracție pentru el. O să facă tot posibilul să nu poți sta de vorbă cu bunicul.
---Lichiaua aia nenorocită merita să îi sparg nasul când îl aveam la îndemână. Ocazie irosită, dar asta nu se va mai repeta.
---Și eu ce fac?
---Adică?
---Adică vrei să încerc să dau de urma cuiva? Sau să încerc să adun niște contacte pe continent?
---Ești nebună! Nu o să faci nimic care să te expună. Cum ai spus, nu ești în așa mare pericol, dar nu am atâta încredere în italieni.
---Dar, Giulio, vreau...
---...Nu îmi pasă ce vrei. Tu trebuie să pui pe picioare centrul de ajutor și să ai grijă de fundație.
---Oh, centrul mi-a scăpat din vedere. Drăguț mod de a mă ține departe de treburile tale.
---Nu e vorba de asta, chiar e un proiect important, mai ales pentru Casian. El a fost un copil al străzii. Obișnuia să fure de la turiști și probabil ar fi ajuns la răcoare dacă tata nu îl lua sub aripa lui. Când am rămas orfan aveam șaptișpe' ani, nu mai era nimeni să mă controleze și aveam o avere pe mână. Am decăzut mult, femei, băutură...prieteni de-ai tatălui mei mă găseau dormind pe străzi după o noapte de petrecere. Am fost și jefuit de două ori, pentru că eram prea beat să mă apăr.       M-am făcut de râs și probabil eu aș fi ajuns după gratii, dacă nu mă punea Casian pe picioare. Mi-a fost ca un tată, frate și prieten, toate laolaltă și treaba asta cu centrul este felul meu de-ai arăta cât de mult îi sunt recunoscător. Nu am în nimeni încredere cum am în tine să ducă asta la bun sfârșit.
O lacrimă mă înțepa, dar mi-am reținut-o.      M-au emoționat spusele lui și povestea. Îi voi fi și eu recunoscătoare lui Casian, pentru că a avut grijă de el să poată ajunge la mine.
---Dacă vorbești așa frumos și spiritual, poți să mă trimiți și la spălat vase că nu mă supăr.
---Acum te trimit la culcare. Am pus-o pe Flora să ne instaleze în alt dormitor.
Cum se gândește el la toate.
---Minunat, hai în pat.
---Nu o să te refuz.
---Tu îți pierzi vreodată apetitul sexual?
---Cu tine, păpușico? Nici mort.
Am chicotit și m-am ridicat prima.
---Hai în casă, deja îmi e frig. Să știi că nu mai vreau să ne întoarcem în dormitorul ăla, chiar dacă e cel mai mare. Mă gândeam să transformăm mansarda într-un dormitor imens.
---Mhm...sună bine, cred. Fă ce vrei și nu mă implica în treburi pentru fete.
---Ah, să facem o parte din tavan de sticlă.
---Femeie, o să mă omori!
---Nu îți place ideea tavanului de sticlă?
---Facem cum vrei tu, iubito, numai hai în pat.

Oh Giulio, ești sub papuc! Sub papucul meu!

Incurcat cu italianca!Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum