Capitolul 1

2.3K 172 8
                                    

aalicorina , știu că nu ai timp și ca nu te omori cu cititul, dar pentru mine faci asta! Multumesc!

Giulio

Am pus piciorul pe pamant italian. Totul a mers bine, am iesit din apele internationale în timpul nopții și Tireniana a fost linistită. Nu am dat peste poliția marină care să insiste sa facă controale pe navă...de controlele astea se trece ușor, carabinierilor marinari le plac dolarii americani, dar mie nu imi place deranjul. M-am uitat in jur la oamenii din port ai lui Capriosa, care au venit sa ia marfa în primire si m-am cutremurat. Sunt nebun. Am venit singur, neînarmat. Am de gand sa apelez la calitațile mele diplomatice și să pun capăt afacerilor cu ei, făra să se lase cu vărsare de sânge sau sa îmi pierd vreo parte a corpului.
--- Benvenuti a Palermo, prietene american!
Vocea venea din spatele meu. M-am întors precaut si mi-am scos ochelarii de soare. Interlocutorul meu avea în jur de patruzeci de ani și purta un costum scump cu cravata de mătase legata într-un nod întortochiat. Nu mă pricep eu la modă, dar știu ca hainele lui sunt un semn ca nu e un neica nimeni. Italienii au trimis comitetul de primire pentru situații speciale. Să mă simt onorat sau să îmi iau bagajul și să mă arunc în mare?
---Ciao, am zis pastrându-mi chipul împietrit! Sunt Morelli, am venit persoal sa mă asigur că tranzacția se face în liniște și e dusă la capat.
---Știu cine ești, mă numesc Don Paolo. Capo Tonyo ar fi venit personal, dar este prins cu o problemă de familie...
---Așa ca te-a trimis să mă dădăcești până are timp de afaceri. I-am tăiat vorba pe un ton tăios. Trebuia să fac pe durul și să îi arat lui Paolo că nu îmi e frică de el sau de familia lui.
S-a prezentat ca fiind Don, deci era un Capo Crimini...Paolo este mâna dreaptă a lui Capriosa. Chiar nu m-am înșelat când am zis ca sunt pregătiți pentru o situație specială. Nu știam multe despre familia Capriosa, doar că ei controlează provincia Palermo și că nu se joaca dea gangsterii, ei chiar acționează ca unii. Mai știam și că sunt organizați dupa modelul Cosa Nostra, deci prețuiau familia mai mult decât orice. Trebuie să fiu atent să nu ma iau la harța cu vreo rudă de-a lor.
---Prietene, nu mai fi așa defensiv! Unchiul meu, Tonyo, nu vrea decât ca eu sa am grijă să ajungi la hotel in siguranță și să te instalezi cât mai confortabil. Vino, mașina ne așteaptă.
Un jeep Comander blindat era tras pe dreapta în apropiere.
Destinația noastra era hotelul Angelo Nero, care aparținea familiei. Ce surpriză, se pare că voi avea ochii lor în ceafă tot timpul. Măcar   m-au cazat în apartamentul prezidențial.
Dădaca mea a avut grija să mă conducă pană la ușă, pentru confortul meu, sunt sigur. Ultimul lucru pe care l-a făcut a fost să îmi transmită o invitație, o invitație la o partito, o petrecere.
---Capo Tonyo își dorește tare mult să participi. E impresionat de cât de dedicat ai fost să duci treaba asta la capăt și dorește sa își arate aprecierea. Nu trebuie să te pregătești prea mult, zise el în timp ce îsi aduna niște scame pe care eu nu le vedeam, de pe costum. E o adunare mică, o petrecere de grădină, dar o sa fie acolo niște oameni interesanți, pe care o sa îi vrei ca aliați. O sa aiba loc in orașul vechi, la vila Capriosa.
Am ridicat o sprânceană și am aprobat din cap.
---O să fiu acolo. Nu aș vrea să dezamagesc acești oameni interesanți.
Nu am mai așteptat să îi ascult raspunsul, am intrat in camera și i-am trântit ușa in față. Din partea mea, Capo Crimini putea să se duca dracului! Tot ce voiam era să mă pun bine cu Tonyo Capriosa, sa îmi iau banii și să mă întorc în nenorocitul de Qeens.
Trebuie să anunț baieții că am ajuns bine. Sunt pe ace de când am hotarât să plec singur...mă consideră sinucigaș.
În apartament nu se vedeau camere și nici obiecte care să poată ascunde microfoane, dar ca o precauție, am scos aparatul de bruiaj și l-am pus pe biroul din camera de zi.
Casian a răspuns la al doilea ton de apel, chiar era reconfortant sa ii aud vocea răgușită de la tutun:
---Ești bine Gio? Sau ăsta este un telefon pentru răscumpărare?
Replica lui mi-a smuls un hohot sănătos.
---Nu, batrâne. Relaxează-te, totul merge bine. Transportul a ajuns cu bine, cu o zi înainte de termenul limită, Capriosa e fericit și deseară mă duc să petrec la o serată în gradină.
********************************************
Monalise

Incurcat cu italianca!Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum