{Gençlik sorunu!! Akneler. }

29 2 0
                                    


Birçok genç kız ve erkek çocuklarının blue çağında vücutlarında hoşlarına gitmeyen değişiklikler görülebilir. Bunların en rahatsız edicisi ergenlik sivilceleridir. Bu dönemde yüz etrafında gereğinden fazla çıkan sivilceleri patlatmamak, sıkmamak gerekir. Şayet sivilceler ile oynandığında ileri de kalıcı izlere neden olabilirler.

Eğer ergenlik sivilcelerinin geçmesini, azalmasını istiyorsanız, vereceğimiz cilt bakımlarını uygulamanızı öneririz. Ayrıca bakımda kullanılacak malzemeler, evde bulunabilecek, yoksa aktarlardan kolayca bulunup uygun fiyatlara satın alınabilecek malzemelerdir.

Ergenlik sivilceleri nasıl yok edilir?

● 1 bardak su içerisine 10 gr. taze veya kuru ceviz yaprağı koyun.10 dakikaya yakın kaynatın. Kaynama işlemi bitince sivilcelerinizin üzerine kompres yaparak uygulayın.

● Taze olarak alınmış sinir otu yaprakları ezilir, lapa haline getirilir ve sivilcelerin üzerine konulması tavsiye edilir.

● Sabun otu kökü kaynatılır. Suyu ile cildin yıkanması önerilir.

● Marul iyice sıkıp, suyunu sivilcelerinizin üzerine sürün.

● 20 gr. marulu doğrayıp üç bardak suya koyun. Yaklaşık 2 saat kaynatın. Kaynayan suyla sivilcelere kompres yapın.

● Civanperçemi otu suyun içerisinde 5 dakika kaynatılır. 15 dakika bekletilir. Günde birkaç defa sivilceler üzerine kompres yapılır.

● Gazı çıkarılmış maden suyu ile gece yatmadan önce cildin temizlenmesi önerilir.

● Doğal olmayan kimyasal kremler, kesinlikle kullanılmamalıdır.

● Gece yatmadan önce doğal gül suyu ile cildinizi temizlemenizde fayda var.

I'm YoungerHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin