MOR MASKE

5.3K 160 9
                                    

Multimedya: Duru 'nun ve Mert 'in arkadaşları.

Ne kadar ittirmeye çalışsamda hiç bir işe yaramadı. Sanki çok uzun zamandan beri bunu istiyormuş gibi davranıyordu. Kendini gevşettiği sırada ittirdim. Tabi ki sadece sendeledi. Tokat attım. Diğer kızlar gibi kaçıp gitmeyecektim. Hesap sormam gerekiyordu. Yoksa sorularımla boğuşurdum.
"RÜZGAR!! NE YAPIYORSUN SEN ?"
"Sakin ol prenses sadece bir öpücük aldım. "
"Salak mısın çocuk? Ne öpüyorsun? "
"Güzelliğine karşı gelmek çok zor. "
"Öpmek zorunda mısın? Söyleye bilirsin adam gibi. "
"Kabul etmeyecektin. Bunu anlayacak kadar akıllıyım. "
"Vay canına en azından o kadar varmış. DALGA MI GEÇİYORSUN ? KONUMUZ BU MU ? " diyorum ki durup konuşayım bu daha doğru olur çocuğun sözlüğünde doğru kelimesi yok. Omuzuna çarparak kapıya doğru yürümeye başladım. Göz ucuyla Mert 'lere baktım. Gülümserken bana baktı. Elimin tersiyle akan göz yaşımı silerken bardan çıktım. Buraya gelmek hataydı. Belki de değişmek hataydı. Aaaaaaa... aman allahım. Şaka gibi. Eski olayların aynısı yaşayan bir insan için bunlar hiç olurdu. Ama bende devreler ters tepki yaptı.
Nediyin amk. Kafayı yedi iyice.
Sinirden ne yaptığımı bilsem.
Mal mal barın önünde dikildiğimi fark edince yürümeye başladım. Rüzgar kalumdan tutup beni çevirdi.
"Hadi ama prenses. Ne kadar büyüttün. "
"ŞAKA MISIN YA ? " O BENIM ILK ÖPÜCÜĞÜMÜ ALDI BEE!!
"Tamam Duru özür dilerim. Şimdi kabul edecek misin ? "
"Neyi ?"
"Benimle birlikte olmayı. " sakin olmaya çalışarak yürümeye devam ettim. Arkama döndüm. Rüzgar dibimdeydi.
"SAKIN BENİ TAKİP ETMEEEE !" İçimi dökercesine bağırdım. Neyseki eve gidiş yolunu biliyordum. Sahilden geçerken biraz kafa dinlemek için kumların üstüne oturdum.
Illaha bir şey olmalıydı. Ben her şeyi kusursuz seven bir insanim. Her şey bir yana Rüzgar benim neden öptü? Neden yaptı yani ? Elisa varken ben? Anlam veremiyorum. Yani Elisa duysa ne derdi? Hakkımda ne düşünürdü ?
Mert yanıma oturdu. Looo senin ne işin var burada?
"Bütün Paris 'i turladım. Ne yapiyorsun burada ?"
"Sadece kafa dinlemeye çalışıyorum. "
"Ne oldu ? Neden ağlıyorsun?"
"Rüzgar beni öptü. " dedim umursamazca. Fazla ani olmuş olmalı ki şoka girmiş gibi duruyordu.
"NE DIYORSUN LAN DURU!!"
"NEEE !" dedim korkuyla.
"Normal bir şeymiş gibi bakma bana "
Dedi sakin olmaya çalışarak.
"Normal bir şeymiş gibi davranıyor olsaydım şu an da barda olurdum. Diy mi ?"
"Tamam dur bir dakika. Nasıl oldu ?"
"Tuvaletten çıktığım sırada öptü işte. "
"Nereden ?" Tövbe
"Dudak. " dediğim an ayaklandı ve küfür ede ede bara doğru yürümeye başladı.
Yo yo benim yüzünden en sevdiği arkadaşıyla kavga edemezdi. Yani. Kötü olur. Sonradan gelmiş bir kız yüzünden. Ufff.
Peşinden koşmaya başladım. Kolundan tutdum. Ve kendime çevirdim. Ama tabiki olmadı.
Kas yığını yani ne bekliyorsun.
Ne kadar durdurmaya çalışsamda hiç bir işe yaramamıştı. Bara girdiğinde barmenle konuşmakta olan Rüzgar' ın yanına gitti ve yumruğu indirdi. Ben çok içinde diğer kızlar gibi azımı ellerimle kapatırken Mert ikinci yumruğu indirdi. Mert 'in yanına gidip durması için yalvardım ama beni duymuyordu bile. Gözümden yaş inerken kızlar yanıma gelip bana destek oldular. Elisa 'nın yanına gittim. Bende duymalıydı.
"Elisa sana bir şey diyeceğim. "
"Evet ?"
"Rüzgar beni öptü. "Tek kaşını kaldırdı
"Eee yani?"
"Ne ee yani ? Üzülmedin mi ?"
"Hayır artık alıştım. Tamam belki seni öpmesi diğer kızlara göre daha kötü olur. Ama sorun yok. Bence şu an önemli olan şey kavga. " dedi ve kafamı tutarak kavganın olduğu yeri gösterip oraya doğru yürüdü. Mert 'in yanına gidip aşağı eğildim' nasıl öpersin o kızı lan ! Sikerim çocuk seni !'gibisinden bağırınca sessizlik çöktü. Biraz daha Rüzgar dayak yerse ölecek. Artık ayırma zamanı gelmiş geçiyor bile.
"MERT YETER !!!! DUR ARTIK. " dedim. Kızların ve erkeklerin yardımıyla Mert artık sakinleşmeye başladı. Kavga son bulduğunda Rüzgar hala gülüyordu. Ne kadar yüzsüz ya! Mert 'i kolundan tuttuğum gibi dışarı çıkardım.
"Mert ne yapıyorsun sen !?!?"
"Ne demek ne yapıyorum? Bak Rüzgar hep böyle yapıyor. Haddini bildirmezsen durmuyor. Bizim aramıza arkadaşça katılan bir sürü kız oldu. Ve her seferinde aynı şeyi yapiyor. Senin bizim grubumuzda kalıcı olmanı istiyorum. Diğer kızlar gibi kaçmanı istemiyorum. Çünkü beni en iyi sen anlarsın. Sende benimle aynı tür şeyleri yapiyorsu-" sözünü kestim.
"Anlıyorum ama ben diğer kızlardan değilim. Bu tarz bir olay yüzünden kaçmam. "
Diğerleri yanımıza geldiler. Rüzgar gelmedi. Bir zahmet.
"Hadi sahile gidelim. " dedi Elisa.
Hepimiz sahile yürüdük. Eskiden olsa kendimi yatağa atar saatlerce düşünürdüm. Ama şimdi düşünmemek için kafamı dağıtmalıyım. Bu yüzden tek çare onlara katılmak. Sahile geldik. Yuvarlak oluşturacak şekilde oturduk. Ateş yakıldı. Ortalama bir saat geçti. Herkes sevdiği şeylerden bahsediyor. Sıra bana gelecek. Bari dinliyeyim.
Mert
"Aksiyon, komedi, aşk filmelri aynı zamanda kitapları severim. En sevdiğim film ve kitap 'Aynı Yıldızın Altında '-"sözünü kestim.
"Oha benimde. " dedim bir yandan şok geçiriyorken bir yandan da gülüyordum. bu sırada Rüzgar geldi. Göz devirip ayaklandım. Ve biraz ileriye yürüyüp denizi izlemek için oturdum. Mert yanıma oturdu. Beklemezdim. Defne falan gelir sandım.
"Iyimisin ?"
"Iyiyim nereden çıktı. "
"Ağlıyorsun. "
"Sallama alt tarafı bir damla. Oda sinirden. " dedim. Ve güldüm. Mert nazikçe göz yaşımı sildi. Bana doğru yaklaştı. Gözlerinin içine bakıyordum. Oysa dudaklarıma. Dudakları çok hafifçe dudaklarına dokunduğu sırada başımızdan aşağı buz gibi su döküldü. Kafamı kaldırdığımda Elisa bağırdı
"Burada aile var ne yapıyorsunuz siz ?" Dedi hepimiz gülerken arkadan Rüzgar geçti. Galiba birilerinin siniri bozulmuş. Gebersin!

Değişim Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum