Bewust worden

230 10 4
                                    

Kijk wij mensen he doen echt tegenwoordig bijna alles onbewust zonder erbij na te denken. Alles gaat zo snel altijd.

Het is tijd dat wij mensen meer gaan stilstaan bij bepaalde dingen. Dat wij eens gaan nadenken of dit het juiste voor ons is. Want we denken eenmaal zo makkelijk altijd. " Ja dat komt nog wel, ja maar ik ben er nog niet klaar voor of zus en zo"

Ik neem een voorbeeld: Hoofddoek is natuurlijk een verplichting in de Islam en dat kan je overal terugvinden.

Zoals de twee verzen 31 en 59 in respectievelijk soera 'An-Noer' en soera 'Al-Ahzaab'

Allah zegt: 'En zeg tegen de gelovige vrouwen, dat zij hun ogen neerslaan en hun kuisheid bewaken, en hun aantrekkelijkheden niet tonen, behalve wat daarvan zichtbaar is'. Hier wordt de vrouw opgedragen haar aantrekkelijkheden niet te tonen. Hieronder valt het algehele lichaam met uitzondering van het gezicht en de handen zoals de metgezel Ibnoe Abbas heeft aangegeven.

Allah zegt ook: 'En zij moeten hun khimaar over hun boezems dragen.' De khimaar is een kledingstuk waarmee de vrouw haar hoofd bedekt. Ook wordt zij opgedragen om deze khimaar over haar boezems te slaan, zodat niets van haar hals zichtbaar blijft.

Allah zeg : 'O Profeet, zeg tot jouw echtgenoten en jouw dochters en de vrouwen van de gelovigen dat zij hun djilbaab over zich heen hangen'. Djilbaab staat voor het lange wijde gewaad waarmee de vrouw zich vanaf haar hoofd tot aan haar voeten bedekt.

Ik ga natuurlijk niet oordelen over hoe de mens zou moeten leven en alles. Maar ik kan wel advies geven als zuster... Sommige van ons hebben een excuus van ik ben er nog niet klaart voor of ik ben bang etc. Maar denk je dat dat een reden is voor Allah. Jou mening zou er niet moeten toedoen want Allah weet het beste. Als jij er niet klaar voor bent omdat je zelf nog te jong of wat dan ook dan weet jij misschien nog niet genoeg over de waarde van een vrouw.

Ik zal me dan meer verdiepen met de waarde van een vrouw. Ga stilstaan bij dit en ga het uitzoeken. Want alleen dan zal jij realiseren wat jou waarde is in de Islam en zal dan ook in Sha Allah inzien dat het zo ook niet altijd kan. Dat we voor eeuwig in strakke kleren blijven en alles. Dan kom je er ook achter waarom je een hoofddoek moet dragen en dat dit echt een gunst is van Allah.

Als jij je wilt meer praktiseren in de Islam dan moet je het ook in de praktijk brengen. Intentie is sowieso belangrijk maar ook met het brengen im de praktijk.

Ga der voor en laat niemand je tegenhouden. Als jij het graag wilt dan moet niemand jou in de weg zitten.

Zoals ik altijd lees: "Bedek je voor het witte kleed je bedekt"

Back to my story

De tijden worden alleen maar moeilijker en juist omdat Allah zo barmhartig is, wilt Allah Azza Wajjal ons helpen. Maar dan moeten we Allah ook dankbaar zijn en er iets meedoen.

We praten zo veel maar het eenmaal doen ho maar. Dat is gewoon onze denkwijze. We denken gewoon zoals ik al zei gewoon te gemakkelijk. Weet dat de dood jou elkeeee dag volgt. Morgen is jou niet beloofd.

Als wij gewoon eens zouden weten hoe de hel zou zijn dan zouden we bij elke zonde die we maakte in paniek raken. Dan pas zouden we rennen en meer voorzichtiger zijn.

Waarschuw jou broeders en zusters voor het te laat is. Weet waarom je op deze wereld bent gekomen. Niet om te rusten en te genieten nee om te strijden voor het hiernamaals...

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 12, 2017 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Myself and the IslamWhere stories live. Discover now