Het hiernamaals

876 56 15
                                    

Dit leven is slechts een beproeving het stelt helemaal niks voor. Ook al denken we van wel soms. Dit leventje is niet voor eeuwig we moeten werken hard werken voor het paradijs. Dat is ons doel... We moeten ons niet zoveel bezighouden met dit wereldse leven. Je kan zo hard werken voor dit leven om een mooi huis te hebben alles, maar voor Allah stelt het niet voor.. Je moet beseffen dat je dit allemaal ooit kwijtraakt.

Allah kijkt niet naar wat je hebt maar naar je daden. Dure kleren, merk schoenen, luxe etc. Dit zal jou niet helpen om naar het paradijs te gaan. Als jij het leven van onze profeet Mohammed (vrede zij met hem) zal gaan volgen, dan komt alles goed In Sha Allah. Je heb deze dingen allemaal niet nodig. Op de dag des Oordeels alle daden alles zal je moeten verantwoorden! Er is geen ontkomen aan! Allah gaat jou alles vragen wat je met je tijd heb gedaan, die kostbare tijd! Nu moet je denken mijn beste zuster wat ga jij doen nu? Wat ga je veranderen...

Allemaal vinden we deze wereld zo mooi he... We hebben zoveel doelen in dit leven en dat is allemaal niet zo erg. Maar je moet weten boven aan je lijst moet staan met hoofdletters: VECHTEN VOOR HET PARADIJS. Daar draait dit leven om, alleen beseffen we dat helaas niet altijd. We hebben het te druk met andere dingen, dingen die ons niet zullen helpen op de dag des Oordeels.

Niemand van ons heeft ooit het paradijs gezien, geen enkel oog! Allah swt heeft voor ons na dit leven een paradijs gemaakt. Waar je voor altijd kan blijven voor eeuwig er komt gewoon nooit meer een einde daaraan. Dat is toch prachtig wat Allah voor ons in petto heeft. En we hoeven er niet eens zoveel ervoor te doen. Alleen maar 5x per dag te bidden, je kuisheid bewaken en je ver weg proberen te houden van zondes. En In Sha Allah komt alles dan goed. En toch vinden wij dit allemaal teveel... Vecht voor dat ene plekje in het paradijs dat ene plekje focus je alleen maar daarop! De rest is bijzaak.

Soms ik zit zo te denken: Hoe zou het paradijs er nou uitzien? En dan zit ik zo te dromen dat als ik daar naar toe zou gaan alles veel en veel beter zou zijn. Voor eeuwig genieten❤️ Dan pas zul je beseffen waarom je deze dingen allemaal deed. Je krijgt het dubbel en dwars terug. Weg van deze wereld je heb geen problemen niks. Alles zou zoveel beter zijn...

We zeggen altijd "Jannah is my dream" maar doe er dan ook wat voor. Het komt niet zomaar naar je toe. Je moet strijden je moet vechten. Net als hoe jij vecht om je diploma's wilt halen om later goeie baan te krijgen enzovoort. Zo moet je ooit vechten maar dan nog meer. Dromen die je hebt in dit leven wil je toch ook proberen waar te maken nou doe dat dan ook voor het paradijs. Je droom om in het paradijs te zijn dat is de beste droom die je kan hebben. Je kan het ook nog waar maken ook. Enigste wat je hoeft te doen is met je geloof bezig te houden. En die regels het lijkt allemaal zo moeilijk maar dat is helemaal niet waar. Shaytaan zeg dat alleen maar. Omdat hij wilt dat je naar de hel gaat. En we willen allemaal uit de beurt van de hel blijven..

Ookal heb je in dit leven het niet zo goed, daar heb je het wel goed. Wees altijd tevreden broeders en zusters. En als je al die dure dingen etc. Kan kopen wees Allah dankbaar. Maar besef dat je met dat geld ook andere dingen mee kan doen. Je kan de arme helpen want die hebben het harder nodig dan jij. En zo heb je weer een goeie daad verricht. En dit krijg je allemaal weer terug in het paradijs. Al die daden die je heb verricht hier in dit wereldse leven krijg je daar allemaal terug.

De hel waar wij ons zo van moeten behoeden. We moeten genoeg daden verrichten dat voldoende is voor het hiernamaals...

Moge Allah swt ons behoeden voor de hel In Sha Allah!

Myself and the IslamWhere stories live. Discover now