Het gebed

332 29 6
                                    

Het gebed is een van de vijf zuilen van de Islam, dat betekent dus dat elke moslim zich hieraan moet voldoen. O mijn broeders en zusters verricht het gebed tot Allah want het gebed zorgt ervoor dat je dichterbij Allah komt, Allah herdenkt en ook het paradijs kan binnentreden. Zonder het gebed ben je niks het is de basis van de Islam.

Je wilt niet weten wat het gebed met je kan doen. Door het gebed ga je veranderen, hoe vaker je dagelijkse vijf gebeden gaat doen hoe meer je zult veranderen. Omdat kijk je gaat nadenken je gaat naar jezelf kijken en je gaat je zelf afvragen wat kan ik verbeteren aan mezelf? Waar kan ik me tijd beter aan besteden? Doordat je het gebed verricht ga je proberen steeds meer afstand van zondes te nemen. Vooral van de onnodige zondes. Daarom bidt ze en bidt ze ook altijd lieve broeders en zusters❤️

Als het tijd is om te bidden en je bent aan het chillen of je bent met je huiswerk bezig of wat dan ook ga toch bidden herdenk Allah nogmaals!!! School is belangrijk ik weet het maar Allah is nog belangrijker! We doen alles voor deze wereld en denken we bijna niet meer aan het hiernamaals😓

We denken nee huiswerk dat is belangrijker dan het gebed of je bent buiten aan het chillen met je vriendinnen en je denkt nee dit moet gewoon nu even ik bid het straks wel. Lieve zuster wie zegt dat jij die kans nog krijg! Elke seconde elke minuut kan de laatste seconde/minuut van je leven zijn. Begin nu met het gebed en als je nog niet kan bidden leer het zo snel mogelijk.

Laatst ik was aan het wachten op het gebed Isha. Ik was aan het praten in een groepsapp en toen de Adhaan ging ik rende naar boven verrichte meteen mijn gebed. Ik besefte toen iets.. Ik besefte dat ik dit vaker zou moeten doen: OP TIJD GAAN BIDDEN!!! Als jij een bericht krijgt van die ene jongen of vriendin of wie dan ook we beantwoorden die meteen toch?! Je kijkt op je telefoon en 9 van de 10 keer beantwoordt je hem gelijk. Maar wanneer Allah jou roept beantwoordt je hem niet en negeer je Allah. Dit doen we allemaal.. En we negeren nog ook wel Allah. De belangrijkste in je leven. Allah kan je niet vergelijken met je vrienden en familie.

Het is maar een uur die je maar een uur
We denken zo gemakkelijk we zijn te laks tegenover Allah soms (dit is niet voor iedereen bedoelt ❤️) We haasten ons voor school voor werk voor een afspraak maar voor Allah.. We doen zo langzaam erover of je bent te lui altijd is er wel Weer een reden waarom je het niet doet. En dan denken we nog Allah begrijpt het wel... Zo makkelijk denken wij he zo gemakkelijk.


Moge Allah ons naar het rechte pad leiden In Sha Allah❤️ Begin stap voor stap en dan komen we er wel. Ik ben ook zo begonnen..

Het is maar een uur die je maar een uur die je aan Allah swt geeft een uur maar en nog doen wij zo moeilijk. Na alles wat onze heer voor ons heeft gedaan. En Allah vraagt maar zo'n kleine gunst van ons en nog vinden wij het te moeilijk.

Mensen die nu overleden zijn die zouden zograag terugkeren naar deze wereld om nog maar een keer te knielen voor onze Barmhartige heer. Maak daarom gebruik van deze kans want Allah zou op de dag des Oordeels vragen waarom je daar was en niet op je Gebedskleed. Waarom je percee moest chillen met je vriendinnen bijvoorbeeld en niet even naar huis kon gaan om even Allah te aanbidden. Alles doen we maar voor deze wereld..

Later in het paradijs als je daar In Sha Allah komt hoef je niks meer te doen helemaal niks meer je bent dan gewoon klaar. HELEMAAL KLAAR. Het enigste wat jij gaat doen is gelukkig zijn met je man en alleen maar blij zijn dat je weg bent van deze wereld... Dan zul je pas beseffen waarvoor je dit allemaal heb gedaan. Dat klein beetje wat jij toen daar had gedaan voor deze geweldige paradijs waar je dan In Sha Allah in beland❤️

Moge Allah ons leiden Ameen ❤️

Myself and the IslamWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu