My and the Hijab ❤️

1.5K 86 33
                                    

Hoi allemaal!!

Ik ben Semra  ik ben 14 jaar en Elhamdulliah ben ik een moslim! Ik hou me wel veel bezig met het geloof. Ik vind het heel belangrijk. Strijden voor het hiernamaals dat is voor mij het allerbelangrijkst, ik heb niks liever.

De islam is zo'n prachtig geloof ik heb er zelfs geen woorden voor. De manier waarop ik ook de Islam beleef het is voor mij echt GEWELDIG. Ik hou zoveel van Allah, MIJN HEER !

Ik draag al paar maanden de Hijab en ik ben er trots op. Toen ik nog de Hijab niet droeg maar wel de Hijab wilde dragen ging ik alvast een beetje oefenen. Om er te aan te wennen. Ik was zo benieuwd hoe het zou zijn hoofddoek dragen ik droeg daarvoor wel hoofddoek naar moskee enzo. Maar dit keer om te voelen hoe het is.

Dat gevoel toen ik hoofddoek droeg dat is niet te beschrijven gewoon. Het gaf me gewoon zo'n goed gevoel een beschermend gevoel. En door de wijde kleren al helemaal. Als je de Hijab draagt en je volgens de Islamitische kledingvoorschriften kleedt dan voel je gewoon dat je niet meer zo snel wordt bekeken.

Ik voelde dat ik mezelf moest ik beschermen... Toen ik me begon te verdiepen in de Islam had ik geleerd dat een vrouw een hele hoge waarde had. De waarde van een diamant. Toen ik dat las allemaal enzo ging ik nadenken en besefte dus dat wij vrouwen heel goed behandeld moesten worden.

En dat wij vrouwen ons zelf moeten beschermen door onze eer te beschermen en ons niet te verwaarlozen. Helaas op de dag van vandaag wordt het steeds minder dat vrouwen dat doen. We raken afgeleid van ons geloof door het wereldse leven.

Sommige meisjes/vrouwen die dragen helaas geen hoofddoek vanwege een reden. Bijv. Omdat ze het niet mooi vinden staan, ze anders geen ander man kunnen vinden en ga zo maar door. Wat ik wil zeggen lieve zusters is dat Allah het ons heeft voorgeschreven en wij horen te doen wat Allah zegt. Het is een gunst van Allah! We moeten eigenlijk blij zijn want als de Hijab draagt dan is dat een vorm van aanbidding. En alles wordt opgeschreven.. Zie jullie dan niet dat Allah het zo voor ons gemakkelijk maakt. Allah vraagt niet veel terwijl Allah ons zoveel heeft gegeven. En dan zeg je wel je bent dankbaar en dat kan dan ook zijn maar laat het zien. Bewijs het! En dat kan alleen als je laat zien dat je doet wat Allah zegt. Oke je kan niet alles in een keer doen maar als je het stap voor stap doet dan kom je er wel.. GELOOF ME!

Je zult zien dat als je hoofddoek draag en je volgens de Islamitische kledingvoorschriften dat je je beter in je vel zult voelen. Omdat je iets goed doet en je voelt je gewoon beschermd. Je zult niet makkelijk  aandacht krijgen van de boys maar wat maakt dat nou uit?!

En kijk als je hoofddoek draagt maar je draagt nog geen lange kleren.. Allah is allang blij dat e hoofddoek draag. Stap voor stap en we komen er wel. Onze profeet Mohammed s.a.s. Dat we niet alles in een keer moeten doen omdat we dan anders zullen afhaken. Maar als je alles stap voor stap doet dat je er wel komt.

Heeey mensen ik hoop dat jullie genoten hebben van me eerste deel AHAHHA Ik ga proberen zoveel mogelijk te schrijven In Sha Allah! En ik probeer zo snel mogelijk weer een deel te maken....

Semra

Ps lees the path of Destiny en het boek pijnlijke liefde. Ze zijn GEWELDIGG

Myself and the IslamWhere stories live. Discover now