Lydia's feest

533 26 1
                                    

Het is alweer de volgende avond, en Lydia's grote feest is bezig. Maar omdat ik me nog niet onder controle kan houden, blijf ik thuis.  Alle gordijnen zijn dicht en een paar rolluiken. Ik kan ook hulp vragen aan Derek, maar dat moet ik nu naar buiten lopen en verlies ik het. Dus ik blijf binnen, ik heb m'n muziek hard gezet. Maar al snel verveelt het me. Ik plof neer op m'n bed, geen huiswerk omdat het herfst vakantie is. Ik hou dit echt niet vol, en ik ga nog niet slapen. Toch denk ik er aan om naar Lydia's feestje te gaan. Ik heb nog wat leuke kleren in m'n kast hangen. En trek ze meteen aan met een vest, waar de capuchon ver over m'n hoofd heen gaat. Maar wanneer ik een stap buiten zet voel ik m'n bloeddruk stijgen. Ik stap snel terug naar binnen, en gooi de de deur dicht. Hoe wil ik er heen gaan? Dat wordt dus een hele avond hier zitten. De ketting! De ketting zorgt ervoor dat ik me kan beheersen. Maar wat zei Deaton ook alweer? Zonder er verder over na te denken, heb ik de ketting gevonden en kan er zo mee naar buiten.

Zo snel mogelijk ben ik bij het huis van Lydia aangekomen. Wanneer ik binnen kom, zie ik Allison naar iets staren. "Alles Oke?"vraag ik. "Ja, alles gaat goed. Je bent dus gekomen"zegt ze. "Waar is Lydia? Ik heb een klein kadotje voor haar"zeg ik. "Ik zag haar voor het laatst buiten"zegt Allison en ik loop naar buiten. Waar iedereen stom dronken is. Al snel zie ik Stiles en Scott lopen. Maar eerst pak ik nog een beetje punch. Als ik wat in een glaasje wil doen, zie ik paarse blaadjes, wolfsbane. "Hey!"roept Stiles wanneer hij me ziet. "Hey, alles goed met je Scott?"vraag ik en kijk naar z'n hand. "Er is iets met de punch, dus blijf daar maar vanaf"zeg ik en pak die uit de handen van Scott en Stiles. Ik loop naar binnen maar wanneer ik omkijk, is Stiles aan het huilen. Wanneer hij z'n hand voor z'n gezicht doet, en tegen een pilaar valt. Klopt er iets niet. "Stiles? Wat gebeurde er?"vraag ik. "Niks, het is niks"zegt hij. "Je ogen zijn een beetje rood en ik voel dat er iets is"zeg ik, maar nog steeds is hij stil. "Je weet dat je alles tegen me kan vertellen, he?"vraag ik. "Het was maar een verbeelding"zegt hij en loopt verder. "Hallo jij"zegt een jongen naast me die niet op een plek kan blijven staan. "Hoi"zeg ik beleefd terug. "Heb je dit spul al eens op? Het is het beste wat je zal krijgen, na mij natuurlijk"zegt hij. "Nee, ik pas"zeg ik en duw hem weg. "Kom op, probeer eens wat"zegt hij en houd een hand op m'n schouder. Ik pak z'n hand en draai die achter z'n rug. "Ik zei nee"zeg ik in z'n oor en laat hem dan los. Ik kijk even wat rond en zie dan Stiles tegen een muur aan zitten en Scott met een flesje water voor hem. "Stiles? Drink het water. Er is iets aan de hand en je moet nuchter worden"zegt Scott. "Wat denk je wat je aan het doen bent?"vraagt een meisje opeens. "Als je hem nuchter wilt maken, is dat niet de goeie manier"zegt ze. "Kan jij het beter?"vraagt Scott. Ze pakt Stiles vast en duwt hem onderwater. En daarna is hij er weer bij. "Hoe voel je je?"vraagt het meisje. "Laura?"hoor ik opeens achter me. Meteen draai ik me om en zie m'n echte moeder er staan. "Waarom moest je terug komen? Ik was veel blijer zonder jou, Scott is er ook niet blij mee, hij haat je zelfs. Hij was veel blijer toen hij enigskind was. En Stiles, hhm.. Stiles hou niet van je, hij haat je zelfs. En de rest van je 'vrienden' doen maar alsof ze je mogen, ze vinden je zielig"hoor ik en iemand en komt naar me toe gerend. En loop achteruit en val dan in het zwembad. Wanneer ik boven water kom, staart iedereen me aan. Ik voel m'n hart sneller kloppen. Scott helpt me uit het water. "Die je hoofd naar beneden"zegt hij en loopt met me mee naar buiten.

"We moeten haar weg halen"zegt Scott tegen Stiles. M'n ketting is weg! "Scott? Stiles?"zeg ik en ze kijken schokkend naar me. "Weg wezen"zeg ik terwijl m'n stem langzaam verandert. Ik ren naar huis, zo snel als ik kan. En spring dan onder de douche, ookal is het ijskoud. Het helpt wel om rustig te worden. Er flitsen wazige beelden voorbij. Het politie station.. Scott, Stiles en de vader van Stiles.. En Maat die met een voorwerp binnen loopt, een pistool

What Am I? (Teen Wolf S2) voltooidWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu