Gesprek wat ook voor mij geld

518 32 1
                                    

Het zaakje met Jackson is opgelost, Allison heeft gebeld en de telefoon ligt op de tafel. "Maar Jackson weet niet wat hij doet, dus dan weet hij ook niet dat iemand hem bezit"zegt Allison. "Of hij herinner het zich niet"zegt Scott. "Wat als het het zelfde is wat er is gebeurt met Lydia in het ziekenhuis?"vraagt Stiles. Opeens beginnen m'n handen te trillen. "Sophie? Wat is er aan de hand"vraagt Stiles. "Er is iets aan de hand, het is Jackson"zeg ik. Door de hoofdpijn sluit ik m'n ogen, er flitsen beelden voorbij. Een man met aan kapouchon op wijst naar een kamper. Een lijk word door de raam hen gegooid. De Kanima sluipt naar binnen en komt dicht bij het gezicht van een vrouw. Wanneer de Kanima ziet dat ze een baby verwacht is hij weg. "Wat was er? Wat gebeurde er?"vraagt Stiles. "De Kanima heeft weer iemand vermoord, hij wilde een 2de doden maar de vrouw was zwanger en hij ging weg"zeg ik. "En er was een persoon met aan kapouchon op, ik kon z'n gezicht niet zien"zeg ik. "Scott, Stiles, mee komen"zegt Sheriff. "Waarom Sophie niet?"vraagt Stiles. "Zij is niet aangeklaagd"zegt ze. "Geen zorgen ik wacht hier wel"zeg ik en ga in een stoel zitten. Voor de kamer waar ze moeten zijn.

Na een tijdje komen ze naar buiten, m'n echt moeder komt naar buiten met Scott. "Sophie, kom erbij"zegt m'n moeder. "Luister dit gaat niet alleen hier over, maar iets zoals dit is niet iets dat ik dacht dat jij dit zou krijgen. Alles wat erop zit. Het rare gedrag, laat thuis komen. Ik moet Mr Harris smeken dat je de toets mocht herkansen dat je hebt gemist"zegt m'n moeder tegen Scott. "Ik heb een toets gemist?"vraagt Scott. "Echt waar Scott? Echt? Ik moet je huisarrest geven"zegt mam tegen hem. "Waarom word ik er dan bij betrokken?"vraag ik. "Ik wil niet dat jij dit ook gaan doen, dus wat ik nu ga zeggen geld ook voor jou, als het zo ver is"zegt ze. "Maar wat dacht je dan van werk?"vraagt Scott. "Oke dan, werk telt niet mee en geen tv"zegt ze. "M'n tv is kapot"zegt Scott. "Dan geen computer"zegt ze. "Ik heb die nodig voor school"zegt Scott. "Dan geen, Uumh"zegt ze en kijkt rond. Stiles staat achter haar en kijkt niet begrijpend wat er aan de hand is onze kant op. "We moeten het nog zeggen"fluister ik naar Scott. "Geen Stiles"zegt mam uiteindelijk. "Wat! Geen Stiles!"roept Stiles en loopt naar haar toe. "Geen Stiles!"roep ze. En Stiles loopt achteruit. "En geen auto ritjes, geef me de sleutel"zegt mam tegen Scott. Maar hij staat gewoon. "Geef ze aan me!"roept ze en Scott geeft de sleutels. Ze wil de autosleutels ervan af halen maar ze krijgt het niet voor mekaar. "Mam? Moet ik helpen?"vraagt Scott. "Nee"zegt ze en probeert het nog steeds. "Mam"zeg ik en pak haar handen vast. Ze zucht diep. "Jij bent ook verandert"zegt ze tegen me. "Goed of slecht?"vraag ik. "Ik heb aan jou Melissa gevragen hoe het met je gaat, en het is bij jou precies het zelfde wat er is met Scott. Het rare gedrag en laat vooral laat thuis komen"zegt ze. "Wat is er aan de hand met jullie?"vraagt ze. "Gaat dit over het feit dat jullie pas weten dat jullie familie zijn?"vraagt ze. Scott en ik kijken meteen naar Stiles. "We hebben het hem nog niet verteld"zegt Scott. "Word het dan niet eens tijd?"vraagt ze. "Jij doet het! Jij bent de oudste"zegt Scott. "Oke, dus dat betekent dat ik ook de slimste ben, "zeg ik en loop naar Stiles. "Kom laten we buiten praten"zeg ik en loop voorop.

Eenmaal buiten is het stil, het is best akward. "Is dit een leugen?"vraagt Stiles. "Ik ben er niet mee begonnen"zeg ik geïrriteerd terug. "Wat bedoel je daarmee?"vraagt Stiles. "Jullie hebben niks tegen me gezegt over de Kanima, ik weet nog steeds niks over het ding dat blijkbaar Jackson is"zeg ik. "Wat als we over het ding beginnen over jou en Scott daarna leg ik alles uit"zegt Stiles. "Het is best een lang verhaal"zeg ik. "Wat maakt het uit, ik zou uren naar je stem kunnen luisteren zelf als je onzin praatte"zegt Stiles.

What Am I? (Teen Wolf S2) voltooidWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu