13.BÖLÜM

87.1K 5.7K 569
                                    

Girdiğim yer oval bir koridordu. Giriş kapısından içeriye sızan güneş ışığıyla kısa bir mesafe önümü görebilmiştim. Sonra ilerledikçe bulunduğum yer iyice karanlıklaştı göz gözü görmüyordu.

Elimi bir ara cebime atarak telefonumu aradım ışığını kullanabileceği mi umut etmiştim. Ama aptal telefonu evde unutmuştum, ellerimle belki tekrar ateş yakabilirdim ama bu güçler hakkında bilgi sahibi değildim ateşi sabit tutabilirmiydim bilmiyordum ve bunu karanlıkta yapmak tehlikeli bir yangına sebep olabilirdi. Anlaşılan bu karanlıkla baş etmek zorundaydım.

Heyecan ve korkudan kalbim küt küt atmaya başlamıştı. İçerisinde neler olduğunu bilmediğim bir karanlıkta yürüyor karşıma çıkacaklar konusunda endişe duyuyordum.

O karanlıkta yürürken kütüphaneye gizlenen bu bölüm hakkında ki bilgiler beni şaşırtmıştı. Taslaklara göre kapak kitap rafının hemen altında olması gerekirken kütüphanenin olmadık bir köşesinde gizli kapağı açabilmiştim.

Brunch Mix tesadüflere göre oluşturulmuş bir kasaba değildi. Sebeplerini bilmiyor olsamda her şeyin bir düzeni ve işleyişinin olduğuna adım gibi emindim.

Kasabayı kim kurduysa veya taslakları kim çizip hazırladıysa kütüphanede ki gizli bölmeyi şüphesiz kolay bulunsun istememişti.

Bu da bu gizli yerin önemini bir kez daha vurguluyordu. Burada önemli bir şeyler olmalıydı.

Koridorda sessizce yürürken kendi ayakkabımın çıkardığı yankıdan arada korkuyor sonra,

"Burada yalnızsın."

diyerek kendime telkinler vererek cesaretli olmaya çalışıyordum.

Kısa bir yürüyüşün ardından dizimi bir yere çarparak durdum. Koridorun sonuna gelmiş olmalıydım.

Ellerimle önümde duran şeyi yokladığımda tahta bir şeye dokunduğumu fark ettim.

Önümde tahtadan bir şey vardı karanlıkta ne olduğunu anlayamasamda kısa süre içerisinde bir tokmağa dokununca bunun bir tahta kapı olduğunu anladım.

Tokmağı yan tarafa doğru çevirip kapıyı açtım. Kapı büyük bir gürültüyle yere devrildi.

Düşmenin etkisiyle kalkan toz öksürmeme sebep olmuştu.

Boğazımı temizledikten ve iyi olduğuma emin olduktan sonra içeriye doğru bir adım attım.

İçeriye girdiğimde oldukça havasız ve küf gibi kokan bir yerde olduğumu burnum çok sürmeden anlamıştı.

Burası uzunca süredir açılmamış ya da bulunmamış olmalıydı içeriyi görebilmenin keşke bir yolu olsaydı hala çok karanlıktı.

Bir iki adım daha atarak bulunduğum yerde ilerledim bir şeylere çarpınca duraksayarak korkuyla bir çığlık attım.

Bir şeyler devrilmişti koridordan dolayı büyük bir yankı oluşmuştu. Yere düşen şeyin çıkardığı ses değerlendirildiğinde sanırım demir veya türevi bir şeyi yere düşürmüştüm.

Aniden korkmama sebep olacak bir şey daha yaşanmaya başladı. Anlayamadığım şekilde bir takım fısıltılar duyuyordum.

Fısıltılar sanki bir tartışma ya da karşılıklı kavga yapılıyormuş gibi farklı ses tonlarına ait yüzlerce kişiye aitmiş gibiydi.

Anlayamadığım böyle gizli bir yerde bu fısıltıların nasıl bir bağlantısı olduğuydu. Bilmeden çok mistik bir odaya mı ayak basmıştım ? Yoksa Brunch Mix' in en büyük perde arkası burası mıydı ?

MAHFİ BAŞLANGIÇHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin