Στο Γκάμπροβο

454 81 3
                                    

Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Φυσικά κανείς δεν θα έφευγε από το ξενοδοχείο μέχρι να ακολουθήσει ένας ακόμα γύρος ανακρίσεων. Αλλά πριν φτάσουμε σε αυτό ας δούμε τι έγινε στο ίδρυμα του Γκάμπροβο.

Σίγουρα ο Νίκος με τον Ρόσεν δεν περίμεναν τέτοιες απρόσμενες εξελίξεις μόλις πέρασαν τη πόρτα του ιδρύματος. Τότε το μόνο που έβλεπαν ήταν κάτι χαρούμενα παιδικά προσωπάκια. Ο Νίκος τα λάτρευε τα παιδιά, όχι όμως και ο Ρόσεν που τα θεωρούσε μικρούς μπελάδες.

-Ω, κάντε στην άκρη!, έλεγε και ξανάλεγε συνεχώς.

-Μην τα παρεξηγείτε κύριε!Ξέρετε, δεν βλέπουν καθημερινά αγνώστους τα γλυκούλια μου!, τους είπε μια νεαρή κοπέλα που δούλευε εκεί.

-...

-Ψάχνετε κάτι. Μπορώ να σας βοηθήσω;

-Υπαστυνόμος Ρόσεν Ντιμιτροφ, είπε και έβγαλε το γνωστό σήμα της αστυνομίας από τη τσέπη του. Από εδώ ο ντετέκτιβ Νίκος Παυλόπουλος. Θα θέλαμε να δούμε την υπεύθυνη, παρακαλώ.

Η νεαρή κοπέλα κοίταξε τρομαγμένη το περιπολικό από το παράθυρο.

-Μα τι συνέβη; Έχετε ένταλμα σύλληψης;

-Θέλουμε να μιλήσουμε με την υπεύθυνη.

-Α, μάλιστα ελάτε από εδώ.

Τους οδήγησε σε ένα πολύ μικρό γραφείο που ίσα που χώραγε δύο ακόμα άτομα. Ήταν γεμάτο σκόνη και διάφορα χαρτιά. Συνολικά ο χώρος σου προξενούσε δυσφορία.

-Παρακαλώ καθίστε. Θέλετε κάτι να πιείτε; ρώτησε η Καλίνα Σβέντοβα, μια εξηντάχρονη γυναίκα με γκρίζα μαλλιά πιασμένα σε αυστηρό κότσο και γυαλιά μυωπίας.

-Όχι, ευχαριστούμε.

-Σε τι μπορώ να σας φανώ χρήσιμη; ρώτησε.

-Ξέρετε κυρία μου ο χρόνος μας είναι πολύτιμος. Γι' αυτό λέω να μην χρονοτριβούμε. Εγώ και ο ντετέκτιβ Παυλόπουλος κάνουμε μια έρευνα σχετικά με έναν φόνο που συνέβη πριν λίγες μέρες στο Emerald Hotel στο Μπάνσκο. Θα σας παρακαλούσα να απαντήσετε στις ερωτήσεις μας στα Αγγλικά, για να καταλαβαίνει και ο συνεργάτης μου.

-Μάλιστα. Τι σχέση όμως μπορεί να έχω εγώ με αυτόν τον φόνο;

-Όλα στην ώρα τους κυρία μου. Πρώτα όμως θέλω να σας δείξω κάτι. Μια φωτογραφία από μια εφημερίδα του '69. Θέλω να μου πείτε αν αναγνωρίζετε κάποιον ή κάτι, είπε ο Ρόσεν και έδωσε στην Καλίνα Σβέντοβα την φωτογραφία. Εκείνη την κοίταξε προσεκτικά και ύστερα σήκωσε το κεφάλι της.

-Λοιπόν, τι λέτε; Αναγνωρίζετε κάποιον;

-...

Εσείς τι λέτε; Αναγνώρισε κάποιον; Η συνέχεια στο επόμενο κεφάλαιο!!!

Emerald Hotel {TYS_GR}Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα