Önsöz

64 11 7
                                    

Söylenmesi gereken her şey söylendiğinde,

Atılması gereken her adım atıldığında,

Ve yapılması gereken her şey yapıldığında,

Geriye tek bir şey kalmıştır...

Yeniden başlamak...


Yeni bir yaşam, yeni bir başlangıç demektir. Bugün neden o gün olmasın? Yola çıkmak için en uygun zaman, ayağa kalktığınız andır.

Kitap bittiğine göre, lütfen şimdi kitabı elinize alıp ayağa kalkın. Hayatınızda her kim varsa, eşiniz, anne babanız, çocuğunuz, her kim varsa, gidin ve sarılın ona. Onları ne kadar çok sevdiğinizi söyleyin.

Eğer hayatınızda kimse yoksa bilinçaltınızdan şimdi onu istemenin zamanıdır. İnanarak ve bütünüyle hissederek isteyin şimdi ondan.

Dünyanın hiçbir döneminde, "Yarın" diye bir gün olmamıştır. Mutluluğa ulaşmak için, yarını beklemek gerektiği saçmalığını unutun artık. Bugün yaşayamayacaksanız ne zaman yaşayacaksınız?

Bugün mutlu olmayacaksanız ne zaman mutlu olmayı düşünüyorsunuz?

Yarına dair tüm planlarınızı yırtıp atın. Çünkü asla yarın olmayacak. Yarın dediğiniz şeye ulaştığınızda, birbiri ardına devam eden "bugün" leri yaşıyor olacaksınız. Bu illüzyondan uyandırın kendinizi. Yarın yok. Hiçbir zaman olmadı ve hiçbir zaman da olmayacak.

Şimdi yeni yaşamınız için bir önsöz yazın. Sizinle bilinçaltınız hakkında sıra dışı bir yolculuğa çıktık. Umarım bu yolculuktan keyif aldınız. Ama benim istediğim şey, keyif almanızın ötesinde, hayatınızı değiştirmeniz ve uykudan uyanmanız.

Uyumaya devam ettikçe, hayatın elinizden akıp gitmesine tanık olursunuz. Tutun hayatı, bırakmayın. O sizin hakkınız çünkü.

Her gece başınızı yastığa koyduğunuzda,

"Sevgili bilinçaltım..." diye başlayın konuşmanıza. Her şeyi paylaşın onunla. Ondan hayallerinizi isteyin. Bırakın rüyalarınızı süslesin. Size mucizelerin kapısını açsın. Engel olmayın ona. Kapılar arkasına kapatmayın.

Şimdi yeni bir önsöz yazın.

Uyanın...

Uyanın...

Uyanın...

Mustafa Çay 

Acaba Kiminle Evlensem? (Raflarda)Where stories live. Discover now