Mutluluğun Sırrı

63 11 6
                                    

Uyandım...

Uyudum sonra.

Sonra tekrar uyandım.

Tekrar uyudum.

Uyanmak istedim,

Uyanamadım...

Uyanmamam gerektiğini bilseydim,

Hiç uyumazdım...

Eski Yunan mitolojisinde insanlar her şeyin bir tanrısı olduğuna inanırlardı. Hava tanrısı, su tanrısı, gök tanrısı... Mitolojiye göre, tanrılar insanı yarattıktan sonra bir şeyin eksik olduğunu fark ettiler. Her şey mükemmeldi, ama eksik olan bir şey vardı: Mutluluk...

Bunu çok gizli bir yerde saklamayı ve insanın onu arayıp bulmasını istediler. Bir araya geldiler ve nereye saklamaları gerektiğine bir türlü karar veremediler. Birisi dedi ki: Mutluluğu en yüksek dağların zirvelerine bırakalım. Ama diğeri itiraz etti, "İnsan en yüksek zirvelere gözünü dikip mutlaka onu bulacaktır." Bir diğeri, "Mutluluğu okyanusların dibine saklayalım. Böylece onu bulmaları çok zor olur" dedi. Ama itiraz etti diğeri, "İnsan eninde sonunda okyanusların dibini de keşfedecektir."

Bir diğeri söz aldı ve "Onu insanın en çok ihtiyacı olduğunda, en çaresiz olduğu anda bakabileceği bir yere bırakalım; onu insanın içine saklayalım" dedi. Böylece mutluluk dünyadaki en gizemli yere, insanın kendi içine yerleştirilmiş oldu.

Mutluluğu vaat eden bir şey varsa eğer dışınızda, ona kesinlikle aldırış etmeyin. Dışarıda olabilecek herhangi bir şey, ancak içinize dönmenize yardımcı olabilir.

Hayatınızı bir pasta dilimine böldüğünüzde, çok büyük bir kısmını ailenizle beraber geçirdiğinizi görürsünüz. Eğer ailenizde bir takım sorunlar varsa, o zaman hayatınızın diğer tüm alanlarında da benzer sorunların ortaya çıktığını görebilirsiniz.

Kitabın asıl konusu, doğru eşi seçmekle ilgilidir. Bilinçaltınız, size en doğru eşi bulabilmeniz konusunda yardımcı olacaktır. Sonraki sayfalarda, bilinçaltınızın belki de hiç bilmediğiniz bu yönünü kullanmayı öğreneceksiniz.

Kitabın ikinci amacı ise, zaten devam eden ilişkinize çok farklı bir soluk kazandırmaktır. Sorunları yok etmek ve onları birer avantaja dönüştürmekle ilgilidir.

Önemli olan sorunlar değil, çözümlerdir. Soruna odaklanmak yerine çözüme odaklanmalısınız. Bilinçaltınız hazır durumda sizi bekliyor olacaktır. 

Acaba Kiminle Evlensem? (Raflarda)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora