*Yangın*

11K 404 30
                                    



Multi medya - Kumsal 

Alarmın sesiyle Masal'ın odaya girip üstüme atlaması bir oldu.

''Yuh ayı! Ezildim be!'' Masal sırıttı ve ''Bu gün günlerden ne Kumsal?'' diye imayla sordu. Kaşlarım havalandı ve ''Ne günüymüş?'' 

''Salı!'' diye çığlık atarcasına konuştu. Umursamazca ''Ee salı olunca ne oluyor?'' 

Masal gözlerini büyüttü ve ''Kumsal! Sen iyi misin canım? Ateşin falan mı var senin?'' diye yapmacık bir panikle elini alnıma bastırdı. 

Bir kaç saniye sonra beni yataktan aşağı itti ve ''Kızım bu akşam okulun balosu var sakın bana unuttum deme!'' diye bağırdı. ''Iıı şey unutmuş olabilirim yani belki,'' Sözümü kesti ve ''Çok konuşmada hazırlan alış verişe gidiyoruz giyecek bir şeyimiz yok!''

''E okul ne olacak?''

''Okulu bugün tatil ettiler, süsleyeceklermiş okulu.'' Dedi ve hızla üstümden kalkıp koşar adımlarla odadan çıktı.

***

Tam 4 saatlik alış verişimizin ardından sonunda hazırdık. Masal kırmızı sırt dekolteli uzun bir elbise giymişti. Bense siyah dizlerimin bir karış üstünde bir elbise giymiştim. Takı olarak da lacivert bir kolye takmıştım. Saat 9.40'tı ve 10.00'da parti başlayacaktı.

Güvenlikten arabanın anahtarlarını aldım ve şoför koltuğuna geçtim. Masal'da hemen yandaki koltuğa oturdu. ''Kumsal bu elbiseyle nasıl araba kullanmayı düşünüyorsun?'' Gözlerimi devirdim ve ''Arabada sadece sen ve ben varız Masal bir yerlerim açılsa da pek sorun olacağını sanmıyorum tabii bakmazsan.'' deyip kahkaha attım. 

Masal kaşlarını çattı. ''İyi be ben senin bir yerlerine çok meraklıydım sanki, iyiliğin için söylüyorum.''

Sırıttım ve arabayı gazladım. 

15 dakika içinde okula varmıştık. Arabadan çıktık ve okula doğru ilerlemeye başladık. Okulun her bir yanını süslemişlerdi ve etraf çok hoş görünüyordu. 

Baloyu spor salonun da yapacaklardı. Çünkü okulun en büyük yeri orasıydı. Spor salonuna vardığımızda etrafa bir göz attım. Her yerde küçük ama uzun masalarla çevriliydi. Kulağı sağar edecek yüksekte sesli bir müzik çalıyordu.

Etraf içki kokuyordu. Anlaşılan müdürümüz içki içmemize izin vermişti. Masal'la gözümde kestirdiğim boş masaya doğru ilerledik. Masaya 2 kişi daha geldiğini görünce kim olduklarına bakmak için kafamı onlara çevirdim. Gelen Ares ve Koray'dı.

Kaşlarımı çattım, Masal'a baktığımda o da sinirlenmiş görünüyordu.

''Bu masa dolu.'' dedim sinirle. Ares ''Başka boş masa yok bücür, yoksa senin yanına gelmeye meraklı değilim zaten.''

''Burası da boş değil görmüyor musun?''

''Her neyse, ya bizimle aynı masada durursunuz ya da başka masa aramaya başlayın burası bizim.''

Kaşlarımı daha çok çattım. Kendini ne zannediyordu bu? Onları takmadım ve çantamdan telefonumu çıkarttım. Tuna mesaj atmıştı.

Kimden;Sarı Kafa

Okulda balo varmış ;(

Kime;Sarı Kafa

Aynen ama boşuna üzülme bok gibi geçiyor zaten balo -,-

Kimden;Sarı Kafa

Ulan sabahtan beri annemler zorla sarma ve börek yedirip duruyorlar bundan daha kötüsü var mı? 

KAÇAK AŞK #Wattys2017Where stories live. Discover now