Capitolul 46

3.9K 260 50
                                    

David o tratase josnic pe Hekate.Se imbracase fara sa o priveasca macar apoi plecase fara niciun cuvant.Simtindu-se umilita si injosita isi permite sa planga fara ca nimeni sa o vada.Nici la Linda nu-i mai venea sa se planga cu toate ca stia ca blonda s-ar muta la mosie pentru ea sa-i fie alaturi.Isi plange de mila o buna bucata de timp apoi se intoarce la mosie.Seara se lasa dar ea nu are puterea necesara sa faca treburile de sfarsit de zi.Isi face o baie fierbinte si isi freaca pielea dureros voind sa scape de senzatia mangaierilor lui.

Linda o suna ca sa verifice starea ei.De necrezut dar ea chiar reuseste sa o pacaleasca pe blondina ca este totul in regula.Isi impune ei sa inceteze cu plansul si cu autocompatimirea apoi se pune in pat.

Linda avusese parte de o cearta monstru cu parintii ei si Zoran.Larissa incercase sa aplaneze conflictul si sa o protejeze de furia lui Zoran dar ii fusese imposibil.Maniacul perfectionist a pus mainile pe ea si a asezat-o brutal pe canapea reducand-o la tacere.Cuvintele lui i-au provocat un gol imens in stomac cand ii strigase sa nu se amestece in chestiuni familiale.In subiectul „familie",Larissa,este foarte sensibila fiind crescuta de bunici.Parintii murisera intr-un tragic accident rutier,ea ramanand in grija bunicilor ce au inconjurat-o cu iubire dar cu toate acestea simtea lipsa celor doi raposati.Atitudinea iubitului ei ii trezise toate sentimentele dureroase si acum se abtinea cu greu sa nu planga.

Blonda tine piept celor trei cu indarjire.De cand se inhaitase iar cu Hekate castigase tarie de caracter si se impune.

-Nu ai sa mai vezi niciun ban de la mine!tipa tatal la ea.

-Crezi ca am nevoie?ii replica ea cat poate de sec.Nu ai decat sa ramai cu banii tai si sa dea Dumnezeu sa nu poti dormi de grija lor!In fiecare noapte doar bani sa numeri!

-Linda!tipa mama ei ingrozita de cuvintele fetei docile de alta data.

-Nu te baga,mama!Tu nu mi-ai luat apararea niciodata in fata lui.Nici mie si nici lui Zoran.

-Copii nerecunoscatori!Vipere ce sunteti!Am crescut doi serpi la san!dramatizeaza batranul Capetti.

-Tata!spune cu dojana Zoran deranjat de atitudinea lui.

-Tu sa taci,Zoran!Nici tu nu esti mai presus de indaratnica asta,tuna aratand spre Linda.Tu te-ai incurcat cu o pisica maidaneza ce iti vrea doar banii!

La auzul cuvintelor jignitoare,Larissa,fuge din casa Capettilor.Nu are ea o pozitie sociala inalta dar are o educatie buna,o scoala decenta si un job ce-i permite sa-si ajute bunicii.

-Nu pot sa cred,tata!striga el indrepatandu-si furia spre el.Nu ai decat sa-ti iei averea si pozitia ta in societate!Cu mine ai incheiat-o!I-am vorbit fara respect iubitei mele sa-ti iau tie apararea!

Zoran alearga in urma roscatei dar mai apuca sa inghita doar praful masinii.Nu-si permite sa o mai piarda inca o data.Nu poate sa mai treaca prin chinul de a traii fara prezenta ei.Il da dracului orgoliu si pleaca in urma ei.Preventiv,opreste la o florarie si un magazin cu jucarii.Isi permite sa-i cumpere bijuterii scumpe dar nu vrea sa o supere mai mult decat a facut-o tatal lui.

-Stai linistit,tata,iti eliberez casa chiar acum!tipa Linda la el.

Urca plangand scarile spre camera ei si cauta in dressing geamantanele mari.Arunca neglizent haine,pantofi si genti intr-una dintre valize,cealalta ocupand-o cu produsele ei de trebuinta.Suna taximetristul la care apela deobicei si o asigura ca in zece minute o asteapta in fata casei.Se chinuie sa coboare valizele mult prea grele pentru ea.

-Nu am nevoie nici de astea!tipa printre lacrimi aruncand spre tatal ei cheile masinii si a casei.

Trage dupa ea bagajele si spre usurarea ei taxiul este deja afara.Barbatul amabil o ajuta de cum o vede cu imensitatile,ea doar instalandu-se confortabil pe bancheta.Isi ascunde ochii rosii si umflati de plans sub ochelarii mari apoi cauta in telefon un numar.

MONTE ALTOUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum