Capitolul 66

2K 210 10
                                    

Daniel ii smulge din mana sticla cu un rest de rom si o arunca spre perete aceasta spargandu-se in sute de fragmente.Incercase sa discute cu el in speranta ca va realiza situatia dar nu...vorbise singur o jumatate de ora.

-La dracu,omule!Cum poti avea pretentia sa o vezi cand tu o acuzi incontinuu?striga Daniel la el scuturandu-l zdravan de umeri.Intri in casa noastra cu gandul nebun de a o vedea si tu nu esti capabil macar sa gandesti ca ar putea avea cea mai mica vina dintre toti!

-Ea are tot!striga David la el impingandu-l.Inca are o familie,il are pe politist,o sa fie mama,are lumea la picioare...in schimb eu nu mai am nimic.

-Nu mai ai nimic pentru ca asa vrei!Tu crezi ca ea nu a fost pe drumul pierzaniei?Crezi ca eu nu am fost in Iad?Noi am apucat mainile intinse si ne-am redresat tu in schimb te-ai scufundat mai mult dand vina pe ea...pe mine...pe oricine,pentru ca iti este mult mai usor sa fii victima.

-Pleaca!striga David furios incercand sa se ridice.

-Am sa plec!Cei ca tine nu merita efortul!

Daniel tranteste usa in urma lui apoi loveste ghiveciul mare de ciment ce candva avea flori.

-La dracu!injura el in barba luand drumul spre mosie pe jos.


Atitudinea lui Franco baga in sperieti toata rasuflarea din jurul lui.Toate ii merg pe dos incepand de la viata personala la cea profesionala.Ratase niste piste importante ce le urmarea de mult timp fiid nevoit sa bata in retragere cu o ancheta importanta.Primise si decizia de divort...nu putea nega golul ce ramasese in urma Hekatei.Se obisnuise cu ea chiar si la distanta,macar avea pe cine sa sune seara si cu-i sa spuna cateva cuvinte;acum se refugiaza in partide de sex fugitive cu femei diferite dar niciodata aceiasi.

-La naiba,Franco!se rasteste Robert inchizand usa in urma lui.Doi dintre detectivi isi cer transferul pe alte districte.Controleaza-te omule,asta nu esti tu!

-Iesi!maraie la Robert neridicand ochii din monitor.

-Sper sa nu dai gres in cariera,prietene,pentru ca te paste deja o ancheta disciplinare de la Justitie.Macar cateva luni controleaza-te pana se linistesc apele.

-Nu esti in masura sa-mi dai sfaturi,prietene,mustaceste Franco ingamfat.Fa un lucru bun pe ziua de azi si trimite aratarea aia incoace.

Robert isi strange tamplele exasperat;cu atitudinea asta prietenul lui se va duce in cap in cel mai scurt timp.


Hekate o fentase pe Linda patru zile cu vizita in inchisoare dar cea care s-a intors acolo e ea.Rezemata de masina asteapta ca portile grele sa se deschida.Asa cum ii promisese reusise sa-l elibereze pe cautiune si sa aiba parte de un proces curat fara dovezi plantate.La primul pas in afara portii,Raul inspira adanc aerul curat.Caldura il toropeste dar se simte cel mai fericit ca soarele il arde si nu e printre gratii.

-Haide odata!se rasteste Hekate.

Raul grabeste pasul spre masina fiindu-i recunoscator Stapanei.

-Linda e la cumparaturi.Eu o sa raman in alta parte si tu o vei lua de acolo.E treaba ta cum faci dar o vreau fericita.Sa nu ai mari asteptari;inca e plina de indoieli.Daca te iarta e bine daca nu ii vei respecta dorinta si o lasi in pace.

-Am inteles,spune el plin de speranta.Multumesc!

-Nu-mi multumii ca nu am facut-o pentru tine;am facut-o pentru Linda.


Sa urce scarile pana la etajul trei ii este aproape imposibil din cauza sarcinii avansate.Injura in soapta fiecare treapta urcata si pe Franco deodata ca are biroul acolo.Nu s-au mai vazut din seara in care ea i-a cerut divortul si au vorbit doar o data atunci cand au primit decizia de divort.

MONTE ALTOUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum