Capitolul 24

4.5K 299 13
                                    

   Noaptea a trecut greu pentru Hekate deoarece si-a petrecut cele 8 ore destinate somnului injurandu-se si blestemandu-se ca a picat in mrejele unui barbat cand ea se jurase in fata catedralei ca niciodata nu i se va mai intampla asta.Acum are inca un motiv puternic de a-i grabi plecarea lui Navarro.

David isi consumase energia pe sotia lui incercand sa nu se gandeasca la o bruneta care dupa  parerea lui are o oarecare afectiune psihica.Il deruteaza toate actiunile ei,ba il injura si sare la bataie,ba il acuza de inchipuirile ei,ba ii arata cat il doreste si ii raspunde pasional pana intr-un punct.Ii este clar ca ceva ii declaseaza acea frica vizibila,dar nu stie ce si de unde porneste.
Claudiei nu-i convine atentia care i-o arata acum David dar nu are decat sa suporte.In decursul noptii Daniel o sunase de nenumarate ori ca sa se asigure ca iubita lui este in regula dar aceiasi voce robotica ii raspundea.Macar avusese inspiratia si a inchis telefonul.
La micul dejun,pe care il serveste singur,se multumeste doar cu o cafea apoi strange muncitorii hotarat sa inceapa constructia gardului demult propus.Vrea sa se separe cu totul de ea.Cu terenurile,cu gandul,cu corpul,isi vrea viata monotona si plictisitoare cu sex robotic alaturi de Claudia.

Turbata bruneta se zgaieste in oglinda la cearcanele albatrui care-i incadreaza ochii si se injura inca odata.Renunta la orice truc de ascundere a lor si se imbraca pentru vizita pe plantatii si livezi.E suficient sa o priveasca cineva si sa-si dea seama ca urmeaza vremuri grele pentru oricine sta un preajma ei.Ignora apelul de la Franco,trimitandu-i un sms scurt in care ii spune sa-i lase in pace pe agentii care au arestat-o deoarece vrea sa uite tot ce a trait ieri.Franco ii raspunde de asemenea sec ca se rezolva.De fapt el nici nu avea de gand sa faca ce ii ceruse ea,doar a sters orice urma a numelui ei din evidenta politiei.Surprinsa de atitudinea seaca a lui Franco ridica nepasatoare din umeri si isi continua drumul la grajduri unde copilul ei o asteapta.Se poate spune ca faramele de umanitate ramase in ea se datoreaza lui Thunder.
Se simte vinovata ca ieri il neglijase pe Thunder de aceea astazi il cocoloseste fara menajamente.Pieptanatul coamei lungi si ondulate devenise un ritual in fiecare dimineata la fel ca masajul gatului si a pieptului.Thunder aprecia fiecare gest al stapanei lui si o rasplatea cu inghiontiri jucause sau stropitul cu apa din cuva lui.Pune saua pe armasar si pleaca in treaba ei dar ochii albastri o urmaresc ca o naluca.Cuvintele lui pline de dispret fata de persoana ei ii provoaca arsuri in stomac facand-o sa sara peste micul dejun.
Leonardo este primul verificat si mai ca o apuca nervii vazand ca nu are ce sa-i reproseze,tatal ei descurcandu-se foarte bine.Isi cunoaste foarte putin fiica dar suficient cat sa-si dea seama ca se scalda in ape tulburi.Are prea putin timp sa se gandeasca la motivele care ii provoaca fiicei necazuri deoarece muncitorii vin la cantare cu cosurile pline.
Urmatorul luat la raspundere este Felipe care se ocupa de plantatii si are sub supraveghere detinutii.Privirea ei agera localizeaza rapid doi detinuti intre doua varste care imparteau un petec de umbra.Tirania ei se trezeste la viata numaidecat si inainteaza spre Felipe amenintator,oprind calul inspumegat chiar in dreptul lui.
-Care-i scopul tau aici?intreaba nervoasa barbatul care daduse cativa pasi inapoi de langa armasar.
-Sa supraveghez,raspunde incurcat.
Nu-i vine sa creada ca a reusit iar sa atraga mania Stapanei asupra lui.
-Si daca tu supraveghezi de ce aia doi stau?continua pe acelasi ton dur.
-Stapana,au probleme de sanatate,sunt cam batrani,ii explica umil Felipe.
-Pune-i inapoi pe randuri inainte sa suporti tu consecintele,atata timp cat lucreaza pentru mine nimeni nu-i bolnav sau batran.Eu vreau randament.Priceput?
-Da Stapana!dar...
-Dar nimic!ii reteaza vorba scurt.Tu incepi cumva sa-mi raspunzi?iti cresc cumva coarne?
-Nu Stapana!spune Felipe incet.
-Misca si fa ce ti-am ordonat.
Cu parere de rau pentru cei doi barbati,Felipe ii plaseaza pe randuri indeplinind ordinele celei de care este indragostit dar care ii provocase acum o mare repulsie.Din nou il umilise si ii aratase unde ii este locul;exact sub talpa bocancilor ei si la ordinele ei.
Inutil,toate sunt inutile!toate cartile si documentarele,tot limbajul ala sofisticat,tot efortul meu sa ma cizelez.Tot,absolut tot.Sunt un prost,un mare prost.Toata viata ea ma va vedea ca pe o sluga,asta am fost si asta voi ramane,in ochii ei sunt un nimeni. Asa  se apostrofeaza Felipe in gandul lui.Dupa comportamentul ei de dimineata este complet demoralizat.
Urmatorul luat la vetificare este Raul dar si de data asta isi musca limba negasind un motiv de repros.

MONTE ALTOUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum