Capitolul 16

5.2K 323 4
                                    

David fumeaza tigara dupa tigara facandu-si mustrari de constiinta,ar fii putut intra Claudia peste ei in timpul sarutului sau poate salbatica are o relatie si ii lipsise foarte putin sa o faca a lui.Dar un lucru era cert:nu regreta!chiar daca el se supunea singur unui discurs de automustrare,sufletul lui era linistit,salbatica ii raspunse la sarut si la atingeri cu aceiasi patima ca a lui.

Hekate tocmai terminase convorbirea telefonica cu Franco care ii tinuse o predica in privinta neglijentei fata de propria persoana.Poate ca ei nu-i pasa nici cat un bob de orez de Franco dar el fusese de-a dreptul ingrijorat de starea ei.
Felipe urmase instructiunile date de Stapana si rezolvase cerintele ei,acum conduce inapoi spre mosie.Faptul ca femeia care il stapaneste este intr-o stare fizica jalnica il agita.Il tulbura si gesturile apropiate de el,ii creaza o lupta intre minte si inima.Speranta ca Stapana se va uita la el,ca este suficient de bun pentru ea ii este calcata aprig in picioare de mintea lui care ii arunca amintiri cand il umilise si il maltratase,cand se purta cu el ca fiind cel mai nefolositor obiect.

Franco ca de obicei a facut curat in urma lui Hekate,10 indivizi arestati pentru tentativa de omor si alte cateva zeci de acuzatii de incalcarea proprietatilor private,distrugeri si loviri.
Problema ei cea mare insa este lipsa muncitorilor si neonorarea la timp a distributiilor care o fac sa para neserioasa.

La lasatul intunericului,Daniel iasa din casa sterpelind una dintre masini,iubirea lui il asteapta.Claudia se asigura mai intai ca sotului ei nu-i trebuie nimic apoi se improspateaza pentru amant.Din prima clipa in care privirile lor s-au incrucisat atractia trupeasca i-a dominat.Daniel a fost cel care o cautase cu un motiv penibil dar Claudia a fost mai mult decat incantata de vizita lui.Daniel stie ca daca sora lui va afla de idila amoroasa cu dusmanca ei pielea ii va atarna deasupra usii de la intrarea in casa.

Felipe o asigura ca maine dimineata detinutii pe care i-a selectat impreuna cu gardienii vor fii pe plantatii.Felipe asteptase un gest din partea ei dar nu il primise,Hekate doar il expediase din birou.
Inca i se facea pielea de gaina cand ii treceau prin minte imaginile de dimineata.Zambeste si invarteste scurt scaunul gandindu-se cum sa-i intoarca favoarea lui Navarro.

De o saptamana nu s-au intalnit si totul parea linistit.Vanataile de pe corpul si fata lui Hekate se vindecasera,situatia de pe mosia ei inca o ingrijora dar se descurca cu detinutii care ii erau livrati.Il trimisese pe Felipe in imprejurimi pentru a cauta alti culegatori care sa ocupe locurile ramase.
David angajase toti muncitorii de la mosia Montero,intr-un fel sau altul el era vinovat ca oamenii si-au pierdut locurile de munca.
Marti dimineata Hekate este imbracata office pentru a merge in San Domingo la intrunirea Asociatiei.
Coboara la bucatarie cautandu-l pe Daniel care nu dormise in casa dupa cum a fost informata.
-Leonardo vreau sa vorbesc cu tine!ii spune tatalui ei.
-Spune!o indeamna pe un ton bland barbatul care este bucuros ca fiica lui ii vorbeste prima data de la episodul sangeros.
-Vino in birou!ii spune dur,luand-o inaintea lui.
Barbatul cu parul carunt o urmeaza si inchide usa dupa el.
-Iti las in grija fermele doua zile,crezi ca esti capabil sa te faci util?intreaba rautacios.
-De ce?intreaba suspicios barbatul.
-Pentru ca inutilul de fii-tu nu-i aici si eu nu pot astepta.Esti sau nu capabil?
-Sunt capabil!raspunde hotarat Leonardo.
-Ai aici stampila,chitantele si monetarul.Daca faci vreo greseala te trag la raspundere.
-Sa sti ca si eu am fost candva proprietar si inca imi amintesc cum sa administrez o mosie,ii replica tatal ei incercand sa nu o jigneasca.
-Am vazut cat de expert esti la administrare,bombane fiica lui.

Cand Felipe intra in birou,Leonardo iese incantat ca fiica lui ii acordase un gram de incredere.E un pas mic dar mai bine asa decat sa-l ignore.

-Plec doua zile,incepe sa vorbeasca pe un ton dur Hekate,ramai responsabil de plantatii si de vite.Aici ramane Leonardo dar probabil va avea nevoie de ajutorul tau.Ai arma incarcata complet si ai liber la glont daca vreun individ face miscari necugetate.Eu raspund de faptele tale,inteles?
-Da Stapana!
Felipe asteapta un semn de afectiune cat de mic din partea ei dar nu-l primeste.
-Vezi ce faci cu Thunder,poate il neglijezi sau treci peste ordinele mele,il avertizeaza privindu-l incruntata.
-Nu Stapana!voi pastra ordinea,o asigura tanarul.

MONTE ALTOUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum