Capitolul 5

5.6K 309 2
                                    

Au trecut mai bine de zece ore de la incidentul cu David Navarro dar Hekate inca clocoteste de furie.Pentru o clipa a retrait momentele de umilinta la care a fost supusa in timpul scolii.Si-a jurat ca nimeni nu o va insulta,jigni sau umili fara sa plateasca,de accea prea putini mai au tupeul nebun de a o infrunta.Nici noaptea nu a dormit-o,cuvintele batjocoritoare pe care i le-a adresat Navarro ii rasunau in timpane.I-o va plati cu varf si indesat.
Dimineata o prinde ca de obicei in cada cu mirosuri orientale,adora orientul.Dupa jumatatea de ora in care si-a limpezit gandirea si s-a imbaiat minutios se pregateste de plecare.
Imbraca pantalonii negri cu un croi clasic,o bluza bej vaporoasa si incalta pantofii stiletto negri.Parul doar il usuca si il lasa liber in buclele lui naturale care ii mangaie spatele la fiecare miscare.Ochiilor le adauga inca o nota de dramatism atunci cand traseaza liniile negre in jurul lor,genele le inalta cu o urma de mascara iar buzele subtiri dar pline sunt evidentiate de rujul visiniu inchis.Subliniaza pometii cu putin blush apoi arunca inca o privire in oglinda care ii ofera reflexia completa.E multumita asa ca isi alege o geanta neagra in care arunca obiecte personale.Isi pune cerceii micuti din aur alb impodobiti cu doua cristale taiate in cinci fatete.Gatul il lasa liber adaugand doar incheieturii stangi un ceas.
Din fericire nu-i ramasera urme de la stransoarea lui Navarro.Coboara in birou alegand hartiile tiparite cu ofertele pe care le va negocia astazi,scoate din seif 2000 de pesos pe care ii baga intr-un plic,verifica mail-ul apoi inchide laptopul.
Intra in bucatarie unde doar Silvia si Maren se invarteau de zor aranjand platourile pentru micul dejun.Vazand-o,amandoua se opresc din ceea ce faceau si raman neclintite si mute.
-Maren,vino cu mine!ii spune fetei pe un ton ferm.
-Da Stapana!aproba fata urmand-o.
-Ai aici banii pentru cheltuielile casei,tine telefonul la tine,e posibil sa te sun.Vreau sa fi ochi si urechi.Daca cineva dintre ai mei iti face necazuri imi trimiti mesaj.
-Da Stapana!aproba din nou fata.
Trece pe langa sufragerie fara a arunca vreo privire,nici macar nu o intereseaza daca parintii sau fratele ei se afla acolo si nici nu isi ia la revedere de la ei.
Iese din casa indreptandu-se spre impunatorul Range Rover negru care o asteapta pe alee.Lasa pe bancheta din spate geanta si servieta cu documente apoi se duce spre grajduri.Thunder isi simte stapana si necheaza scurt lucru care o face pe Hekate sa zambeasca.
-Neata puiule!ii vorbeste cald tanara deschizand usa boxei.
Thunder vine spre ea si asteapta sa fie mangaiat,fapta care nu intarzie.Ii ciufuleste bretonul apoi ii mangaie lungimea gatului.Armasarul lasa capul mai in jos incantat de actiunile tinerei,ii saruta fruntea de doua ori si ii aranjeaza suvitele razlete din coama.
Felipe a fost informat ca Stapana este la boxa venind numaidecat.
-Buna dimineata!spune respectuos tanarul.
Nu primeste raspuns verbal ci doar o miscare a capului din partea Stapanei.
-Ai grija de el!iti repet inca o data:nimeni nu-l atinge,nu-l hraneste si nu-l adapa in afara de tine.
-Da Stapana!raspunde sigur pe el Felipe.
Tanarul isi priveste pe sub gene stapana.O mai vazuse in haine oficiale dar astazi e diferita.Nu tipa dar e poruncitoare.
-Cu restul te descurci?intreaba inca o data tanara.
-Da Stapana! ma descurc.
-Tine telefonul la tine,poate te voi suna!daca ai probleme cu cineva din familie imi trimiti mesaj.Daca Daniel incearca sa se apropie de Thunder nu ii permiti,il iei la bataie daca nu iti respecta cuvantul,intelegi?
-Stapana!nu pot sa fac asta!exclama ingrozit Felipe.
Rastalmacirea ordinului ei o scoate din sarite.Il impinge usor pe Thunder in boxa inchizand usa si se intoarce spre Felipe.
-Esti un inutil!maraie Hekate lovindu-l cu dosul palmei.Esti concediat!
Gandirea tanarului refuza sa proceseze cuvintele ei.L-a concediat pentru ca refuza sa-i loveasca fratele.
-Stapana!va rog!ingaima Felipe.
-Telefonul,arma si cheile acum!tipa infuriata.
Stie ca nu mai are nicio sansa de a intoarce decizia Stapanei asa ca se supune.Scoate telefonul din buzunarul drept al blugilor apoi din celalalt cheile magaziilor si a camionetei.
-Arma este in camera cu registre,mormaie lipsit de viata.
Unde isi va mai gasi de lucru?ce se va intampla cu parintii lui pentru care el era singurul sprijin.Nici sora lui nu-si va putea termina scoala.De ce a trebuit sa deschida gura impotriva ei?
In timpul in care Felipe a ramas nemiscat langa boxa lui Thunder,Stapana il chemase pe Raul la mosie si recuperase arma incredintata ieri.
-Dispari de pe proprietatile mele!luni dimineata cineva iti va aduce banii!maraie spre el.
Expresia ei il demoralizeaza complet,stie sigur ca nimeni din zona nu-l va mai lua nici ca zilier la munca daca Stapana vrea asta.Si nici curaj sa-i vorbeasca nu mai are.

MONTE ALTOUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum