Piata kapitola-Zoznámenie

163 6 2
                                    

Vojdeme do voľakého klubu. Je to slušný klub. Stoličky sú vyložemé na stoloch a na konci miestnosti je veľké pódium. Je to tu velikánske. A je tu dosť dievčat. Sem tam aj voľaký chalani, no dievčat je tu asi najviac.
,,Do čerta. Tento rok ich je tu voľako veľa." povie Ruby.
,,Nooo..." pritakám. Dodám:
,,Idem si zavolať. Ok?"
,,Dobre. Ja sa postavím do radu."
Odyšla som na záchody. Vytočila som Martinove číslo. Mám taký pocit akoby to mal vedieť.
,,Ahoj." poviem nadšene keď mi zodvihne.
,,No ahoj zlatko. Ako sa máš?" opýta sa.
,,Som mala pocit, že by som ti to mala povedať. No, idem na konkurz do voľakej skupiny. Asi v nej prevládajú chalani, je tu strašne veľa dievčat..." by som rozprávala ďalej no prerušil ma:
,,Čo keď sú to voľaký úchyláci? Vieš vôbec niečo o tej kapele?" vyprskol na mňa. A ja že sa bude tešiť so mnou.
,,Pre boha. Čo ti zas je? Je tu so mnou aj kamoška. Aj ona ide do tej skupiny. Ona v nej už aj bola. Tak čo je?" poviem na svoju obranu. Zostalo chvíľu ticho a nakoniec sa ozval:
,,Dobre. Tak si to uži." povedal chladne a vypol.

Prídem  k Ruby, tak jej to porozprávam. Povie na to:
,,Žiarli. Jeho dievča je v neznámej krajine a bojí sa, že ho opustí s nejakým krajším. Ja by som sa mu ani nečudovala." povie a ja na ňu vyvalím oči.  Pokračuje v rozprávaní:
,,Je to pravda. Si pekná a určite aj dobre hráš a spievaš. Teda, asi. Ešte som ťa nepočula." povie a popri tom sa uškrnie. Aspoň trochu ma ukľudnila.

Už len dve dievčatá a idem. Jedna z nich je Ruby.

Bola výborná. Fakt dobrá. Skvelá. Proste vau. Má to v kapse. A podľa mňa aj ostatné dievčatá to vedeli.

Vyjdem na javisko.  Postavím sa na červenú guličku. Za mno sú bicie, keyboard a pár gitár. Ja mám svoju vlastnú, takže... Tých, ktorý sú už v kapele, takže štyria chalani ako mi povedala Ruby, som nevidela. Len ich obrysi. Boli skrytý v tieni. Ale poriadnom. Pozrela som sa smerom k skupine chalanov a  začala sa predstavovať:
,,Ahojte. Volám sa Sophie Michel a mám 18 rokov. Hrám na gitaru a trochu spievam..." trochu som sa pozastavila. Mám zaspievať tú pesničku čo mi poradil ten chalan? Áno. Zaspivam ju. Pokračovala som:
,,... A zaspievam pesničku Fight Song."
Začnem si brnkať na gitare a začnem spievať:

Like a small boat
On the ocean
Sending big waves
Into motion

Like how a single word
Can make a heart open
I might only have one match
but I can make an explosion
...

Takto pokračujem a hrám. Prežívam to celým svojím ja, až si uvedomim, že sa ku mne pridá Ruby a hrá so mno na keyboarde. Spolu hráme a ja k tomu spievam. Vytvoríme krásnu pieseň. Až si uvedomím, že nás dve nechali dospievať celú pesničku. Ostatných stopli v už polovičke.
Keď dohráme, celá žiarim a som šťastná.
Započujem potlesk z toho rohu kde sú chalani. Vyjdu na svetlo a ja sa poriadne začudujem.
Ruby sa rozbehne a objíme chalana s hnedými až čiernymi vlasmi, ktoré má ostrihané na ježka. Popritom ho stíska a opakuje: Charlie. To je asi jeho meno. No mne padne pohľad na čierno vlasého chalana, ktorý povie:
,,Oficiálne vás prijímame do našej skupiny." a uškrnie sa.
,,Jack. Jak to? Nehovoril si, že hráš v kapele." poviem a pozriem sa za Jacka. Tam stojí chalan s krásnym úsmevom. Ten z hotela a ja mu poviem:
,,Tak už viem prečo si si bol taký istý, že ma zoberú do tej kapely. A nič si mi nepovedal." poviem a podídem k obi dvom. Capnem ich po ramenách a pozriem sa na Ruby.
,,Ani ty si mi nič nepovedala!" zvolám a ukážem na ňu prstom. Všetci sa rozosmejeme. Chalan z hotela mi podá môj náramok so slovami: ,, toto je asi tvoje. Je veľmi pekný, nestrať ho." ja sa na neho usmejem. Podlamujú sa mi kolená.
Čo sa to so mnou deje?
Hádam sa mi páči?
Nie. To nie.
Ten náramok mi dal Martin. Je pre mňa vzácny. Hneď ako na Martina pomyslím, začne mi silno byť srdce.
,,Tak by sme sa asi mali poriadne predstaviť. Takže:
Ja som Jack Rotter, mňa už poznáš. Ja hrám na bicie.
Vedľa mňa, ten čo má úsmev jak sám pán boh je Jeremy Belligerent. On hrá na elektrickú gitaru. Ďalej tu je Charlie Stuck, ktorý ako vidíš chodí s Ruby Rovennovou. Charlie hrá na basovej gitare a Ruby na keyboarde. A nakoniec je tu náš zvukár Harry Luisson." Harry je blonďák a vlasy má kede tade. Má imidžové okuliare...
,,Takže, aby som si to ujasnila. Ty si Jack Rotter. Teba poznám leteli sme spolu v lietadle. (Má čierne vlasy vyčesané vždy nahor) Hráš na bicie. Ďalej. Ty si Jeremy Belligerent, (má hnedé vlasy, ktoré mu jemne padajú do čela)(obrázok)Hráš na elektrickú gitaru a máš krásny úsmev. Potom. Charlie Stuck,(má hnedé až čierne vlasy ostrihané na ježka) Hráš na basovú gitaru. Nakoniec je tu Harry Luisson, ktorý je zvukár (blonďavé vlasy na všetky strany) A Ruby poznám. Niečo som poplietla?" povedala som.
,,Nie." povedali všetci chalani naraz a rozosmiali sme sa.
,,A koľko máte rokov?" spýtam sa.
,,Ja mám 20 rokov." povie Charlie a hneď za ním Jack: ,,Ja mám 19 rokov."
Jeremy: ,,Ja mám tiež 19." a okúzlujúco sa usmial. Nakoniec Harry: ,,Ja mám 18. No aj tak som najšikovnejší.." povedal a rozsmiali sme sa...
Bola to perfektná spoločnosť....

Ja, Ty a On (Prebieha úprava mimo wattpadu, potom zverejním opravené :))Where stories live. Discover now