10 - "Bazı insanların cesareti bende hayranlık uyandırıyor."

1K 98 3
                                    

"Le Malinche." dedi Meral elindeki kağıtları masaya bırakırken.

Rıfat da "Kurnaz hatunmuş." diye ekledi.

Aradığımız detayı yakalamıştık. Katilimiz, ardında kurbanlarının hayat hikayelerine göre mesajlar bırakıyordu. İki cinayet de birbiriyle sıkı sıkıya bağlantılıydı.

"Dosyayı Mali Suçlar'a da iletin. Şu şirketle ilgili soruşturma açsınlar. Bir taşla iki kuş." diyerek masadaki çıktıları Rıfat'a uzattım. Şirket üzerinden dönen onlarca kanunsuz hareket göz ardı edilemezdi. Ayrıca şu fatura satışına aracı olan adama da ulaşmalıydık. Belki ikinci cinayetin maktulü Yeşim ile arasında bir bağlantı yakalayabilir iki dosyayı kısa yoldan çözüme kavuşturabilirdik.

Ben bunları düşünürken Selim kapıda göründü. Ondan itirafların yazıldığı web sitesi hakkında bilgi toplamasını istemiştim.

"İstediğiniz bilgiler için 'whois' sorgusu sonuçlarını getirdim baş komiserim."

"Siz tekno kafaların kendine ait bir dili var. Ne diyorsun Selim?"

"Özür dilerim baş komiserim." diyerek gülümsedi. "İnternet üzerindeki her web sitesi için ulaşılabilir kayıtlar var. Bu kayıtlara genel olarak 'whois' adını verdiğimiz siteler üzerinden ulaşıyoruz. Alan adı ne zaman, kim tarafından alınmış? Alıcı hangi adresi ve telefon numarasını kullanıyor? İstediğimiz bütün detayları görebiliyoruz. Bazen bu bilgiler gizli tutulabiliyor ama biz şanslıyız. Bu kayıt üzerinde herhangi bir gizlilik yok."

"Kimmiş bu sitenin sahibi?" diye sordum.

"Alfu Medya adında bir reklam ajansına ulaştık. Şahıs olarak da Ali Fuat Konyalı isimli bir adam görünüyor. Ajans Ataşehir'de. Gördüğüm kadarıyla vasatın altında projeler üreten bir yer fakat referanslarında bizim itiraf sitesi yer almıyor." diye edindiği bilgileri ortaya saçtı.

"Adamı araştırdınız mı?"

"Evet baş komiserim. Şahsın kimlik bilgilerine ulaştık." diyerek elindeki dosyayı bana uzattı.

Rapora göre Ali Fuat denen adam seksen dokuz yılında İstanbul'da doğmuştu. Karadeniz Teknik Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden mezun olduğu yazıyordu. Ümraniye'de oturduğuna dair ikametgah bilgilerini de dosyaya iliştirmişlerdi. Hemen altında aynı evde yaşayan bir başka şahsın bilgileri yer alıyordu. Bu adamın adı da Erdal Kahraman'dı.

"Şu Ali Fuat'ın bir ifadesini alalım Meral. Sen de yeni bir rapor hazırla Selim, istediğimiz zaman web sitesini durdurabilmek için savcılıktan karar çıkartalım. Ayrıca bu web sitesinde elle tutulur ne kadar itiraf varsa yarına kadar masamda istiyorum." dedim.

Selim başını öne doğru çevik bir hareketle eğerek görevini üstlendi. Meral'e ve bana selam verdikten sonra odadan ayrıldı.

"O zaman ben Ali Fuat denen şahsı ifadeye çağırtayım baş komiserim." dedikten sonra Meral de odasının yolunu tuttu. Rıfat da onu takip etti.

***

Selim'in hazırlayacağı rapor gelene kadar web sitesine bir göz atmak istedim. Sitenin sol köşesinde havalı bir itiraf-et yazısı yer alıyordu. Yazının sol tarafında da melek kanatları arasına yerleştirilmiş bir çift şeytan boynuzu vardı. Melek kanatlarının altından yazının en sonuna kadar uzanan kuyruk da yine şeytanı anımsatıyordu. Kıvrıla kıvrıla en sona varıyordu.

Sitenin arka planı, ülkenin en büyük GSM operatörünün reklamıyla donatılmıştı. Logonun hemen altında sağa doğru uzanan bir menü yer alıyordu. Burada itirafların kategorileri sıralanmıştı. Butonlarda baştan sona doğru, komik itiraflar, aile itirafları, aşk ve platonik itiraflar, dramatik itiraflar, ihanet itirafları ve erotik itiraflar yazıyordu.

İtiraf Avcısı (Tamamlandı)Where stories live. Discover now