-28-

7K 432 76
                                    


Seward güzelliğiyle göz kamaştıran kıza selam verdikten sonra dans başladı. "Çok güzelsin." diye fısıldadığında Cassandra gülümsedi. "Sen de çok şıksın. Sana bakan kızları boğmak istiyorum." 

"Desene etrafta tehlikeli birileri var." diye alay etti Seward.

Cassandra gülümsedikten sonra "Jane gelmedi mi?" diye sordu.

Seward dans adımları nedeniyle bir süre sustu. Sonra "Geleceğini söyledi." diye cevap verdi.

"Beni sevmedi sanırım." Seward içten bir şekilde gülümsedi. "Jane'i kardeşim gibi severim Cassandra. Onun da beni öyle sevdiğine eminim. O yüzden ben nasıl mutluysam onun da öyle mutlu olacağına eminim."

Cassandra suratı düşmüş bir şekilde "Mutlu musun peki?" diye sordu. Sorusuna cevap bulamadan dans bittiğinde Cassandra huzursuzdu. Seward yanına gelip "Mutluyum tabi ki." dediğinde Cassandra gülümsedi. O sırada balo salonuna giren kıza takıldı gözleri.

"Jane mavi giymiş." dedi birden.

Seward arkasına dönüp Jane'e baktı. "Mavi her zaman güzel gösterir." dedikten sonra Cassandra'ya baktı. "Ama giyen sen olmayınca çok da bir önemi yok." dediğinde Cassandra Seward'a sarılmayı çok istedi ama yapamadı. Onun yerine gülümseyip neşeyle "Bir dahakine söz mavi giyeceğim." dedi.

Seward gülümsedikten sonra "Hadi Jane'in yanına gidelim." dediğinde Cassandra gözlerini dikip Seward'a baktı. Seward onun bu haline kahkaha attı.

"Jane düşündüğün kadar kötü biri değil. Sadece sinirleri bozuktu." Cassandra içinden öyle olmasını diledi. Her şeyin güzel olmasını istiyordu. Açil nasıl onların evine geldiğinde herkes ona iyi davrandıysa aynısı olmasını istiyordu.

Jane'in yanına geldiklerinde Jane gülümsedi. Sonra dikkatle Cassandra'nın kıyafetini inceledi. "Senin en sevdiğin elbisen bu mu?" diye sordu sonra.

"Hayır, yeni elbiselerim arasından bunu seçtik."

Jane elbiseye tekrar dikkatle baktıktan sonra "Güzel." diye mırıldandı. Sonra Seward'a dönüp "Kırmızı ve mavinin birleşimi." dedi. Gülümseyerek "Çok akıllıca değil mi Arthur? Benim istemediğim iki rengi de giymezken bir taraftan da ikisini birden giyiyor." dediğinde Seward hayranlıkla Cassandra'ya baktı.

"Hiç öyle düşünmemiştim." 

Jane Cassandra'ya bakıp "Kadınlar düşünür, değil mi?" dedikten sonra gülümsedi. "Seward'un evleneceği kız konusundaki minik testi geçmiş bulunmaktasın canım." 

Cassandra şaşkınlıkla baktı. "Ne? Ne testi?"

Jane gülerek Cassandra'nın kulağına fısıldadı. "Sevgilini bugün benim için ek ve beni salondaki yakışıklılarla tanıştır." dediğinde Cassandra içten bir şekilde gülümsedi. Jane Açil'den sonraki ikinci kız kardeşi olabilirdi artık.

***

Açil ve Dario yatakta uzanırken Açil ne düşünmesi gerektiğini bilmiyordu. Kafası şu an fazlasıyla karışıktı. Dario ile birlikte olmak isterken ne düşündüğünden emin değildi. Dario saçlarına dokunup "Ne düşünüyorsun?" diye sorduğunda Açil ona bakmak istedi ama yapamadı.

"Sanırım bana aşık bir adamla olma hayalleri kurarken neden birden kendimi senin yatağında bulduğumu düşünüyorum." dedi alayla.

Dario iç geçirdikten sonra "Pişmansın yani?" diye sordu.

"Seninle tanıştığım günden beri çok şeyden pişman oldum ama bundan değil Dario." Dario'ya döndü. Sonra alayla "Kocamla birlikte olduğum için suçluluk duyacak değilim." diye mırıldandı.

Başkasına Aitsin -Tamamlandı-Where stories live. Discover now