-25-

6.5K 439 77
                                    


Foto:Cassandra

"Teşekkür ettiğini duymadım." dedi Dario inat ederek. Açil onun inadına bir süre inanamayarak baktıktan sonra gözlerini kaçırarak "Tamam, teşekkür ederim." dedi yarım ağızla.

"Duyamadım." dedi Dario. Açil sinirle gözlerini Dario'ya çevirdikten sonra "Yaşlılık başa bela." diye söylendi.

"Sen içten içten bir şeyler mi söylüyorsun bana?" diye sordu Dario. Açil başını iki yana salladı. "Önemli değil, işi bitince Cassandra bana bakmaya gelecektir nasılsa." Dario kaşlarını kaldırıp bakınca Açil iç geçirdi. "Burada hasta halimle beni kıvrandırmaya utanmıyorsun değil mi?"

"Yaşlı halimle kendini bana taşıtmaya utanmıyorsun değil mi?" diye sordu Dario Açil'in ses tonuyla. Açil yanaklarını şişirdikten sonra parmaklarını birleştirip yanağına vurdu. Dario ona anlamsız bir şekilde bakınca "Ne var oyun oynuyorum." dedi yaptığı çok normalmiş gibi.

Açil diğer yanağına vuracakken Dario elini tuttu. "Yapma."

Açil önce eline sonra Dario'ya baktı. "Neden gitmedin hala?"

Dario Açil'in elini yavaşça aşağı indirdikten sonra "Eğer bir gün hasta olursam yanımda kalacağına söz verirsen ben de senin yanında kalabilirim." 

"Ben sen miyim? Birinin bana ihtiyacı varsa yalvarmasını beklemeden yanında olurum." dedikten sonra gülümsedi. "Sanırım bu kalıyorsun demek." 

Dario başını sallayınca Açil çocuk gibi ellerini çırptıktan sonra "Hadi eğlenceli bir şeyler yapalım." dedi neşeyle. Dario ise bu kızın isteğini kabul etmekte iyi yapıp yapmadığını sorguluyordu kendi kendine.

***

Cassandra Jane'e gülümsedikten sonra "Bence sen de kırmızı giymelisin." dedi neşeyle.

"Kırmızı?" dedi Jane kaşlarını kaldırarak. Cassandra göz ucuyla Seward'a bakınca Seward "Jane kırmızıdan nefret eder." diye fısıldadı.

Cassandra pot kırdığını fark ederek "Bence en sevdiğin elbiseni giymelisin." dediğinde Seward olacaklar için gözlerini kapattı.

Jane gözlerini dikmiş bir şekilde Cassandra'ya baktı. "Beni buraya getiren adamlar kıyafetlerimin olduğu sandığı unutmasalardı en sevdiğim kıyafeti giyebilirdim."

Cassandra ne diyeceğini bilemez bir şekilde bir süre kıza baktı. Sonra gülümseyerek "Sana elbiselerimden birini verebilirim." dedi.

Seward öksürdüğünde Cassandra bir şeylerin ters gittiğini anlayarak ona dönüp "Ne?" diye fısıldadı. Seward cevap vermek için ağzını açamadan Jane konuştu. "Ben ailemdeki tek kızım ve elbiselerim üstüme uyan şekilde dikilir. Üstümdeki elbiseyi yıkar, kurumasını bekler, yine de başkasının elbisesini giymem." dedi.

Cassandra iç geçirerek "Siz bilirsiniz." dediğinde Jane küçümseyen bir şekilde gülümsedi.

"Kendi hayatımla ilgili şeyleri tabi ki ben bileceğim."

Cassandra morali bozulmuş bir şekilde Seward'a baktı. Seward "Jane artık biz gitsek mi?" dediğinde Jane başını sallayıp yürüdü. Tam odadan çıkacakken Cassandra'ya dönüp "Sakın mavi giyip o pörtlek gözlerine daha çok dikkat çekme." dedi. Cassandra ise bir şey söyleyemediği için sinirden ağlamak üzereydi.

Seward ile göz göze geldiklerinde Seward "Yarın görüşürüz." diyerek odadan çıktı.

***

Ariel gözü yaşlı Breanna'ya şaşkın şaşkın bakıyordu. Gerçek ailesi derken ne demek istemişti bu kadın? "Ama sizin bir anneniz var, babanız da..." 

Başkasına Aitsin -Tamamlandı-Where stories live. Discover now