-10-

7.1K 452 25
                                    


Dario sinirle odada dolanırken Serena da onu izliyordu. Oğlunun neden bu kadar gergin olduğunu bir türlü anlayamıyordu. Sabah çiftlik işleri için gitmiş biraz önce Cassandra'nın gönderdiği haberle geri gelmişti. Birkaç dakikada üstünü değiştirdikten sonra aşağı inmişti.

"Nerede kaldılar?" dedi Serena'ya bakarak.

Serena gülümseyerek "Kızların hazırlanması uzun sürüyor işte neden bu kadar gerginsin?" dediğinde Dario iç geçirdi.

"Breanna hiç böyle yapmazdı. Onu beklediğimi hiç hatırlamıyorum."

Serena oğlunun o kadından bahsettiğini ilk defa duyuyordu. O yüzden merakla baktı oğluna. Bir şeyler söylemesini bekledi ama oğlu devam etmeyince merakına yenik düşerek sordu. "Onunla baloya gider miydiniz?"

Dario Breanna'yı hatırlayarak gülümsedi. Bu kadını daha ilk günden özlemişti. "Onun böyle saçma takıntıları yoktu. Benimle dışarı çıkması bile onun için eğlenceliydi."

"Sen ev kuşlarını seviyorsun o zaman." dedi Serena alayla.

Dario iç geçirdikten sonra öyle olduğunu düşündü. Baloya gidip evlenene kadar etrafındaki tüm erkeklerle flört eden kızları çekici bulmuyordu.  Dario iç geçirdikten sonra omuz silkti.

"Kadınlar eğlenecek diye erkekleri oradan oraya sürüklemesine karşıyım sadece."

"Erkekler de eğleniyor. Sen eğlenmeyi bilmiyorsan sorun bizde mi?" dedi Cassandra merdivenlerden inerken. Cassandra merdivenleri indikten sonra abisinin karşısına dikilip ona baktı. "Sen neden bu kadar ruhsuzsun? Kimse çektin acaba?" dediğinde Dario yüzünü buruşturdu.

Serena çocuklarının konuşmasını bölerek "Açil nerede?" diye sordu.

"Geldim." sesiyle herkes merdivenlerin başındaki kıza baktı. Açil mavi elbisesi dalgalı uzun saçlarıyla fazlasıyla güzel görünüyordu. Dario bir süre karısına baktıktan sonra "Gidebilir miyiz?" dedi umursamaz bir şekilde.

Açil başını salladıktan sonra merdivenlerden indi. Serena Açil'in yanına gelip "Çok güzel olmuşsun canım." 

Açil gülümsedi. "Cassandra elbisesini ödünç verdi."  Serena oğluna döndü.

"Açil'in eşyalarını getirmedin." 

Dario başını salladı. "Yarın çiftliğe gittiğimde gönderirim."

Açil "Yarın çiftliğe ben de geleceğim." dediğinde Dario kaşlarını kaldırıp ona baktı. "Neden?" 

Açil gülümsemeye çalışarak "Sonuçta orada yaşayacak olan benim değil mi?" dediğinde Dario istemese de başını salladı. Açil onun bu isteksizliğini gördüğünde gülümsedi. "Sadece çiftlik kar edene kadar." 

Serena oğluna ve Açil'e baktıktan sonra "Ben bu evliliğin gerçek olması gerektiğini size daha önce söylemedim mi?" dedi kızmamaya çalışarak. Sonra iç geçirerek "Bunu yarın konuşsak iyi olacak. Hadi gidin." 

Dario giderken annesini nasıl ikna edeceği düşünmek için süre kazandığını düşündü. Bu kadın hayatında tanıdığı en inatçı kadındı. Tabi ki kızından sonra.

Arabada Cassandra sürekli baloya gelecekler hakkında konuşuyordu. Dario bu konuşmaları hiç önemsemezken Açil mecbur kalmadıkça konuşmaya katılmıyordu. Cassandra sonunda bu duruma sıkılarak "Bugün siz de dans edeceksiniz değil mi?" dedi. Arabada bir süre sessizlik oldu. Cassandra "Cevap vermeyecek misiniz?" diye sorduğunda Dario "Geldik." dedi kısaca.

Arabadan indiklerinde Cassandra bir şey söyleyecek oldu ama Açil'in bakışlarını görünce sustu. Onun rahatsız olmasını istemiyordu. Gülümseyerek "Çok eğlenin." dedikten sonra önden ilerledi. Dario umursamaz bir şekilde giderken Açil yavaş yavaş ilerliyordu. Hiç tanımadığı bir yerde hiç tanımadığı insanların arasında olmak onu korkutuyordu.

Başkasına Aitsin -Tamamlandı-Where stories live. Discover now