-19-

7K 454 88
                                    

Açil ne oynaması gerektiğini düşünürken Dario alayla ona baktı. "Daha oyuna başlamadın ne var bu kadar düşünecek?" 

Açil bakışlarını Dario'nun gözlerine çevirdi. "Nasıl başladığın önemlidir. Çünkü bir şeye nasıl başladıysan öyle devam eder." dedikten sonra hamlesini yaptı.

"Düşündüğümden daha zekisin sanırım."

Açil bir süre Dario'ya baktıktan sonra "Öyleyim." dedi kararlı bir şekilde.

Dario bir süre Açil'e baktıktan sonra o da hamlesini yaptı. "Yarın kahvaltıdan sonra devam ediyoruz o zaman." dediğinde Açil başını salladı ve artık odadan çıkması gerektiğini düşündü. Yavaş adımlarla odadan çıkarken Dario'nun da arkasından geldiğini hissetti.

Aşağı indiğinde Stephan ve Serena konuşurken Cassandra salonun ortasında dans ediyordu. Açil onun dans edişini görünce hevesle yanına giderek ayakkabılarını çıkardıktan sonra ellerini Cassandra'ya uzattı. "Ben de." dediğinde Cassandra gülerek ellerini tuttu.

Onlar dans etmeye çalışırken Cassandra birden durup ellerini beline koydu. Bakışlarını abisine odakladı. "Bize bir erkek lazım. Ben erkeklerin adımlarını yapamıyorum, karışıyor." 

Dario duymazlıktan gelince Cassandra "Abi." diye seslendi. Dario istemeyerek de olsa başını kaldırıp kardeşine baktı. "Bu evde bir sürü erkek çalışan var. Eminim biri dans etmeyi biliyordur." 

Cassandra istediği cevabı alamamanın verdiği hayal kırıklığıyla abisine baktıktan sonra yardım isteyen bakışlarla annesine baktı. Annesi ve dayısı o kadar dalmışlardı ki konuşulanlardan haberleri yoktu. Cassandra bunu fark edince "Anne" diye seslendi.

Serena kızına bakıp "Efendim canım?" diye cevap verdi.

"Sen bu konuda ne diyorsun?" diye sorduğunda Serena anlamamış bakışlarla bakınca Dario güldü. Cassandra ise abisinin gülmesine aldırmayarak "Açil bu dansı bilmiyor. Ona öğretmemiz lazım." dedi Cassandra sabırla.

"Öğretelim canım." dedi Serena. Cassandra mutlu bir şekilde gülümsedi. "Yani sence de abim gelip karısına bu dansı öğretmeli." dediğinde Serena oğluna baktıktan sonra onun istemediğini görse de "Evet." dedi.

Dario iç geçirerek ayağa kalktıktan sonra "Dayı sen de anneme öğretebilirsin sanırım." derken Açil'e doğru ilerledi.

Açil'in yanına geldiğinde "Çabuk öğrensen iyi olur." diye fısıldadı.

Açil ona baktıktan sonra "Ayağına çok basmamaya çalışacağıma söz veriyorum." dedi gözlerini kocasının gözlerinden ayırmadan.

Serena oğluna şaşkın bir şekilde baktıktan sonra "Ben dans etmeyi biliyorum." dedi çocuk alınganlığıyla. Sonra ayağa kalkarak Stephan'a elini uzattı.

"Benimle dans eder misiniz?" diye sorduğunda Stephan muzip bakışlarla ona baktı.

"Odadaki en güzel kadınla mı? Tabi ki." dediğinde Serena samimi bir şekilde gülümsedi. Stephan ayağa kalkıp elini tuttuğunda Serena "Hatırlıyorsun." diye fısıldadı.

Açil ve Dario'nun yanlarına geldiğinde Stephan ile dans için karşı karşıya geldiler. Stephan gülümsedikten sonra "Bir zamanlar yaramaz bir kız vardı." diye mırıldandı.

Cassandra istediğini almanın verdiği sevinçle gülümsedikten sonra "Başlayın." dedi o sırada.

Serena uzun zamandır dans etmediğini dans etmeye başladığında fark etmişti. Yine de ayakları yıllar önceki gibi uyumluydular. Bunu fark etmenin verdiği mutlulukla gülümsedikten sonra "Devam et." dedi Stephan'a.

Başkasına Aitsin -Tamamlandı-Where stories live. Discover now