11

188 30 4
                                    

"Evy!" roep ik. Ze reageert niet en rent stug door. "EVY!" gil ik nogmaals. Evy draait zich verschrikt om. Als ze mij ziet worden haar ogen groot. Ik ren naar haar toe. Ze wil wegrennen maar ik pak haar schouders vast. "We doen dit samen, oké?" fluister ik vragend in haar oor. "Oké," Er zit een twijfelende toon in haar stem. We volgen op ons hoede de lichtjes. "H-het h-het loopt dood!" In paniek ramt ze op het uiteinde van de gang. Er kraakt iets. Dan gaat de muur langzaam naar beneden. We kijken verbaasd. Als er een ingang is ontstaan loop ik er voorzichtig door heen. Er is een ruimte, met 14 verlichte enveloppen en een haardvuur. Ik ren naar een willekeurige envelop en open het. Er zit een briefje in:
'Geachte openaar,
Het spel begint pas echt op 11 mei. Op dit moment is het 9 mei. Dit zijn voorbereidingen. Je moet van alles te weten komen deze twee dagen, want het is een spel op leven en dood. Ik geef je een tip, in het doosje, wat vaak bij de envelop zit, is iets wat gaat gebeuren in dit spel. Het is gunstig voor je dat niet iedereen dit te weten komt, je hebt alle tijd om iets te bedenken want alle sukkels zitten nog bij het ontbijt te hannesen. Succes.'
Ik kijk naar Evy en ze knikt naar me. "We pakken de enveloppen en gooien ze in het haardvuur, dit is onze kans!" fluistert Evy net hoorbaar. We wisselen een blik uit en dat is voor ons het teken om te beginnen met het verzamelen van de enveloppen. We moeten er nog vijf als we luide voetstappen horen. "Snel!" sis ik naar Evy. In een noodvlucht pakt ze de overige vijf. Ik sprint naar het haardvuur en gooi de enveloppen er in. De voetstappen vervagen. "Goed gedaan Sydney en Evy, jullie hebben al een voordeel in het spel. Ha, ha, ha! Jullie mogen naar je vertrekken gaan. Naast het haardvuur zit een gecamoufleerde deur. Nog een fijne dag!" klinkt de stem. Ik ben verbaasd. Een spel op leven en d-dood?


Bingo (Deel 1)Where stories live. Discover now